Vienkāršas idejas, kā sapost savu mājokli valsts svētkiem

Vienkāršas idejas, kā sapost savu mājokli valsts svētkiem

18. Nov 2014, 00:01 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Vēlies, lai arī tavās mājās būtu jūtama Latvijas dzimšanas dienas noskaņa? Izrādās, to iespējams panākt pavisam vienkārši! Ievies savā interjerā kādu no astoņām interjera dizaineres Gerdas Liepiņas idejām un sajutīsi svētkus jau šodien.

1.Viens no vienkāršākajiem risinājumiem, kā savā mājoklī ienest Latvijas dzimšanas dienas noskaņu, ir telpā novietotas sveces Latvijas karoga krāsās! Lai nebūtu jātērē pārāk daudz naudas īpaši šiem svētkiem paredzēto sveču iegādei, vari nopirks divas bordo krāsas un vienu baltu sveci. Tās vari ievietot vai nu trīsžuburu svečturī vai arī nolikt uz kāda dekoratīva šķīvja, veidojot Latvijas karoga krāsu salikumu: sarkans, balts, sarkans.

2. Pat tad, ja par godu valsts dzimšanas dienai neesi plānojusi rīkot vērienīgas ģimenes pusdienas vai vakariņas, svētku sajūtu vari radīt arī ikdienišķu brokastu, pusdienu vai vakariņu laikā. Šim nolūkam noderēs salvetes Latvijas karoga krāsās, vai arī tikai vienā no tām.

3. Kas gan ir dzimšanas diena bez ziediem! Lai radītu svinīgāku atmosfēru, arī savās mājās vari veidot sarkanbaltu ziedu kompozīcijas. Izvēlies mārtiņrozes, kuras ilgi saglabāsies svaigas un ienesīs tavās mājās rudenīgo valsts svētku smaržu un krāsas.

4. Vēl viens vienkāršs veids, kā „sapucēt” savu dzīvesvietu svētku „tērpā”, ir apsiet dažādus priekšmetus ar sarkanām un baltām auduma lentītēm. Piemēram, tad, ja tev mājās uz galda stāv cukurtrauks, apsien tam lentīti Latvijas karoga krāsās (tādas nopērkamas ikvienā auduma veikalā)!

5. Mājokļa uzpošana Latvijas dzimšanas dienai var kļūt arī par aizraujošu radošu darbošanos kopā citiem ģimenes locekļiem. Pagatavojiet glītas dekoratīvas virtenes no zīlēm, kastaņiem un maziem sarkanbaltsarkaniem karodziņiem, kurus iespējams nopirkt grāmatnīcās! To visu var savērt uz makšķerauklas – tā šis dekors būs izturīgāks.

6. Ja mājas izrotāšanā 18.novembra gaidās gribas ieguldīt vairāk naudiņas, vari nopirkt baltu galdautu un visapkārt tā apakšmalai piešūt Latvijas karoga krāsu lentīti. Tas izmaksās dārgāk, toties galdauts kalpos kā interjeru papildinošs elements katros Latvijas svētkos!

7. Tad, ja nevēlies darināt īpašu galdautu, tā vietā vari pašūt pati, vai arī iegādāties nelielas galda sedziņas vai auduma salvetes sarkanbaltsarkanā krāsā.

8. Daudzās mājās kā suvenīri un vienlaikus arī dekoratīvi elementi pie ledusskapjiem vai citām virsmām glabājas magnētiņi. Ieraksts, ka tos parasti pārvedam mājās no ārvalstīm, kur esam pabijuši. Tomēr valsts svētkos savu magnētiņu kolekciju vari papildināt ar jaunu magnētiņu, ko rotā kāds no mūsu valsts simboliem, piemēram, Brīvības piemineklis, valsts karogs vai skats ar kādu no Latvijas pilsētām.

Sieviešu Klubs

Kuru no idejām vēlētos izmēģināt tu? Kā tu savu mājokli plāno ietērpt valsts svētku noskaņās?