Lai pagatavotu šos garšīgos un veselīgos mafinus, kas mūsu mājās ir vieni no iecienītākajiem, nepieciešams:
2 glāzes pilngraudu auzu miltu
4 gatavi banāni
4 olu baltumi jeb apmēram 100 ml
250 g zema tauku satura biezpiens (man iemīļotākais ir Saules piens 0,1 %)
50 ml augu eļļas (es lietoju olīvu)
saldināšanai pusglāzes cukura vai es lietoju medu apm. 4 ēdamkarotes
70 g linsēklu
1 tējkarote cepamā pulvera
Sajauc sausās sastāvdaļas vienā traukā, slapjās-otrā. Tad visu kopā ievieto virtuves komabinā un apmēram 3 minūtes maisa kopā, līdz izveidojas viendabīga masa.
Tad ietauko mafinu pannu ar pūšamo eļļu vai man šādam gadījumam vienmēr mājās stāv tukšās sviesta paciņas, uz kurām tieši tik daudz taukvielu vēl palicis, lai noderētu pannu iesmērēšanai.
Piepilda formas apmēram 3/4. Tad var pasaukt palīgā mazo pirkstiņu īpašniekus, kas vēl pa virsu smalkā kārtā uzber linsēklas.
Krāsnī liek uz apmēram 20 minūtēm 190 grādos.
Voilà! Pufīgi, mitri, sātīgi un ļoti, ļoti gardi mafini gatavi! Ielej glāzē pašspiesto vīnogu sulu, uzliek uz šķīvīša gardo mafinu un var modināt bērnu pēc pusdienas miega:)
P.S. No dotā daudzuma izejvielu sanāk 20 mafini.