Veselīgie launaga mafini

Veselīgie launaga mafini

17. Jan 2016, 10:53 IlvaV IlvaV

Lai pagatavotu šos garšīgos un veselīgos mafinus, kas mūsu mājās ir vieni no iecienītākajiem, nepieciešams:

2 glāzes pilngraudu auzu  miltu

4 gatavi banāni

4 olu baltumi jeb apmēram 100 ml

250 g zema tauku satura biezpiens (man iemīļotākais ir Saules piens 0,1 %)

50 ml augu eļļas (es lietoju olīvu)

saldināšanai pusglāzes cukura vai es lietoju medu apm. 4 ēdamkarotes

70 g linsēklu

1 tējkarote cepamā pulvera20160117104336-19513.jpg

Sajauc sausās sastāvdaļas vienā traukā, slapjās-otrā. Tad visu kopā ievieto virtuves komabinā un apmēram 3 minūtes maisa kopā, līdz izveidojas viendabīga masa.

20160117104427-50024.jpg

Tad ietauko mafinu pannu ar pūšamo eļļu vai man šādam gadījumam vienmēr mājās stāv tukšās sviesta paciņas, uz kurām tieši tik daudz taukvielu vēl palicis, lai noderētu pannu iesmērēšanai.20160117104518-13338.jpg

Piepilda formas apmēram 3/4. Tad var pasaukt palīgā mazo pirkstiņu īpašniekus, kas vēl pa virsu smalkā kārtā uzber linsēklas. 20160117104633-79803.jpg

Krāsnī liek uz apmēram 20 minūtēm 190 grādos. 

Voilà! Pufīgi, mitri, sātīgi un ļoti, ļoti gardi mafini gatavi! Ielej glāzē pašspiesto vīnogu sulu, uzliek uz šķīvīša gardo mafinu un var modināt bērnu pēc pusdienas miega:)20160117104749-15728.jpg

20160117105218-47017.jpgP.S. No dotā daudzuma izejvielu sanāk 20 mafini.