Veco ozolāju taka Kandavā

Veco ozolāju taka Kandavā

25. Sep 2020, 12:42 Cielavinna Cielavinna

Taka kura patiks visiem ozolzīļu faniem ir - Ozolāju taka. Vecie ozoli, kas ir takas galā tiešām ir iespaidīgi un milzīgi. Taka ir līnijveida un atpakaļ jānāk pa to pašu ceļu pa kuru atnācāt, tas man takās ļoti nepatīk.

Vecie Ozolāji izsenis ir bijusi iecienīta kandavnieku pastaigu un atpūtas vieta, kas atrodas starp Kandavu un Kandavas Mācītājmuižu. 20.gadsimta 20.-30.gados te notikušas teātra izrādes, koncerti, zaļumballes.

Te bijusi arī vietējo skautu pulcēšanās vieta. Un tikai vēlāk radās tagadējā „Ozolāji” – brīvdabas estrāde Kandavas puses kultūras pasākumiem.

Veco Ozolāju taka meklējama pie Kandavas Mācītājmuižas. Tā ir 1,2 km gara un ved pa stāvo senās Abavas krasta nogāzi līdz bioloģiski vērtīgajām pļavām tās tagadējos krastos.

Taka nosaukumu ieguvusi no Vecajiem Ozolājiem, kur upes ielokā jau pirms gandrīz 100 gadiem mīlējuši pulcēties kandavnieki, lai spēlētu teātri brīvdabā, lai atzīmētu skolas sākšanos vai noslēgumu.

Takā izveidotas kāpnes un divas skatu platformas, lai pastaigu mīļotāji saudzētu stāvo nogāzi, no kuras mīl izlauzties avoti, un ļautu priecāties par gleznainajiem Abavas upes krastiem un dabas parku "Abavas senleja". Esot takā, varat pārbaudīt vai kāpnes joprojām veido 191 pakāpiens. (informācija no interneta dzīslēm).

Taka nav piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem, ar bērnu ratiem ar nav izbrauciena, bet nu Rūdolfs ar savu ritentiņu izbrauca, pa trepēm lejā nesa pats savu braucamo.

Taku atrast var pēc būtības viegli, waze ierakstam Kandavas mācītājmuiža, takas sākums aiz muižas.