Vecmeitu ballīte grūtniecei

Vecmeitu ballīte grūtniecei

20. Jun 2017, 12:20 Mar&Co Mar&Co

Kad līdz draudzenes kāzām palicis pavisam maz, nolēmām arī viņai uzrīkot vecmeitu ballīti. Kaut arī pati bija teikusi, ka nekādu ballīti nevēlas. Kādus pārsteigumus un aktivitātes sagādāt topošajai sievai, kura ir bērniņa gaidībās!?

Mūsu draudzeņu apvienībai domas bija līdzīgas - nekāda Vecrīga, vecmodīgas un atļaušos teikt "lētas", apkaunojošas izdarības. Esam taču jau pieaugušas, turklāt lielākā daļa  jaunās māmiņas. Arī galvenā pasākuma vaininiece- topošā māmiņa. Patiesībā nebija viegli izlemt, jo pirmkārt, tas ir arī naudas jautājums, jo tomēr vēl jādomā par pašu kāzu dāvanu un kleitu sev. Idejas mazajām aktivitātēm netrūka, bet lielās gan sagādāja grūtības, jo jādomā, lai būtu piemērotas grūtniecei. 

Mūsu dienas plāns izskatījās šāds:

- mazās aktivitātes pie līgavas mājās (sapucēšana, zvēresta nodošana)

- 1. lielā aktivitāte- kokteiļu un pavlovu meistarklase restorānā Viesistaba. Patīkama atmosfēra, privāts pasākums tikai mums. Bārmenis iemācīja pagatavot gan alkoholiskos kokteiļus mums, gan bezalkoholiskos-topošajai sievai. Jautri un aizraujoši. Pēc tam gatavojām pavlova kūkas, kuras ar gardu muti pašas arī apēdām.

20170620121014-17018.jpg

20170620121024-74501.jpg

- Nākamā pietura un 2.lielā aktivitāte- brauciens pa Daugavu ar jahtu. Laiciņš mūs lutināja. Miers, svaigs gaiss. Ļāvāmies atmiņām un sarunām.  Pa vidam mazās aktivitātes (jāsaraksta topošā vīra sliktās īpašības blociņā kā pierādījumu, ka šīs īpašības apzinās vēl pirms kāzām; laimīgu laulības dzīves baušļu lasīšana utt.)

- Noslēgumā vakariņas Resto Terasē pie Ķīšezera. Īpaši mums pielāgots vakariņu piedāvājums. Kamēr gaidījām ēdienu, līgavai jāizveido četrrinde no iepriekš sagatavotiem, no žurnāliem izgrieztiem vārdiņiem.

20170620121820-46697.jpg

Trīs lielas aktivitātes un daži nelieli uzdevumi, lai aizpildītu dienu. Līgava priecīga un draudzenes gandarītas. Galvenais, manuprāt, iejusties līgavas ādā un ballīti rīkot par godu tieši viņai!

Patiesībā šī diena bija man liels pārbaudījums arī no tā viedokļa, ka beidzot mēģināju atslēgt domas no mājām un mazuļa. Mazais (8mēn.) pirmo reizi visas dienas garumā bija ar tēti. Priecājos, ka abiem labi gāja, un tētis tika galā.