VASARAS GIDS. Labirinti un Trušu pilsētiņa

VASARAS GIDS. Labirinti un Trušu pilsētiņa

12. Jul 2020, 16:40 Klintasmamma Klintasmamma

Gribēju uz Alūksni, jo pēdējā laikā par to ir lasīts ļoti daudz labu un iedvesmojošu atsauksmju, taču tā kā ārā solīja vēju un lietu, izvēlējāmies ko daudz tuvāku Rīgai - Iecavu, lai var ātri mukt mājās sildīties zem segas, ja nu sanāk salīt. Google atrada tur divus interesantus objektus - Labirintus un Trušu pilsētiņu (uz kuru gan biju ieplānojusi nebraukt, jo Vasaras gidā biju lasījusi par citas ģimenes negatīvo pieredzi un nevēlējos to pašu "izbaudīt".) Dzīve gan labprāt ievieš savas izmaiņas un pie trušiem tomēr nonācām, bet sāksim ar patīkamo - ģimenei draudzīgu atpūtas vietu "Labirinti".

Interneta vietne: https://www.labirinti.lv/
Adrese:„Bērziņi”, Zorģi, Iecavas novads, Latvija,  LV-3913, GPS: 56.563488, 24.168103
Tālr.+371 26 320 336, +371 26 425 247

Cenas: atrakciju parka apmeklējums: bērniem 1.5 EUR / 1 stunda, pieaugušajiem 1.5 EUR  / 1 stunda
Vizināšanās ar velokartu - 1.5 EUR / 15 minūtes

Ko var darīt (īsumā): Izbaudīt vairāk nekā 20 aktivitātes 3,5 ha plašā teritorijā, piemēram, vizināties ar velokartiem, ar laivu, izbaudīt lidojumu braucienā ar gaisa krēslu, lēkāt uz kāda no 3 batutiem, spēlēt futbolu vai volejbolu, pārbaudīt savu līdzsvaru, staigājot uz koka kājām, kā arī izbaudīt iekštelpās mini golfu un atjautības/veiklības spēles. 

Lai arī sākumā likās dīvaini, jo navigācija mūs bija atvedusi pie liela pelēka angāra, kas drīzāk izskatījās pēc iederīga kādā rūpniecības zonā, sekojām norādēm un itin drīz jau redzējām kempinga vietu un arī bērnu laukumu. Mūs sagaidīja arī ļoti jauks un patīkams saimnieks, kas labprāt pastāstīja par pieejamajām atrakcijām, ne reizi vien vēlāk pienākot un pasakot kādu jauku vārdu. Šķietams sīkums, bet ir ļoti patīkami atrasties vietā, kur kāds ir ielicis ļoti daudz darba, neaizmirstot par komunikāciju ar apmeklētājiem. Īpašnieks labprāt pastāstīja par to, ka arī viņam ir 2 meitas, taču vēl arī 3 dēli. Saviem bērniem tad šo atrakciju vietu arī būvējuši, vēlāk to piedāvājot apmeklētājiem. Mīlestību pret bērniem te noteikti var just atliku likām!

Teritorija ir plaša un sestdienā ~ 14.00 ilgu laiku tur kopumā bija tikai 2 apmeklētāju ģimenes, tāpēc bērniem īsti nav jāgaida rindā, ja nu kāda atrakcija īpaši patīk un kārojas. Ja salīdzina ar Beverīnas labirintiem, tad šeit noteikti ir mazāk "mazo atrakciju", kā arī tikai 1 labirints, taču kopumā ir patīkams plašums un nav tik daudz apmeklētāju, tāpēc vismaz mums šeit patika daudz labāk nekā Beverīnas labirintos. Mīļākā atrakcija sākumā bija lidojošais krēsls, kur meita devās, sēžot tētim klēpī, taču tas tāpēc, ka es eesmu ļoti bailīga mamma:) Kāda drosmīgāka ģimene var droši ļaut bērnam izbaudīt lidojumu arī vienam pašam.  Mūsu 4gadniece bija sajūsmā arī par vizināšanos ar laivu (par to papildus nav jāmaksā un vestes ir pieejamas uz vietas) starp krāšņajām ūdensrozēm (viņa gan augu vietā vairāk jūsmoja par kukaiņiem), bet no laivas īsti laukā nebija dabūjama.

 

 

Kaut kā tā nu ir sanācis, ka šī ir pirmā reize, kad meita izbauda ūdens priekus tieši šādā veidā, tāpēc vēl vakarā pirms miega viņa nebeidza jūsmot par to, ka tieši laiva bija labākais dienas notikums. Velokarti mūsu 4gadnieci neuzrunāja, bet redzēju, ka citi vecāki labprāt ar bērniem tos izbauda, rīkojot pat savstarpējas sacensības, jo vietas kam tādam te pietiek atliku likām. Ir vairāku veidu šūpoles gan lieliem, gan maziem, tās visas mums patika:)

Volejbolu un futbolu šoreiz neuzspēlējām, bet noteikti zināsim par šo iespēju, paķerot līdzi vēl arī radu bērnus, lai ir lielāka kompānija. Viss ir glīti nopļauts, sakopts, ir pieejamas tīras, ērtas labierīcības, roku dezinfekcijas līdzeklis un visur ir norādes gan par distances ievērošanu, gan arī īpašnieka kontakttālrunis, ja nu kādam tas kādā brīdī ir nepieciešams.

Ir arī 3 batuti, tāpēc vienlaicīgi var lēkāt vairāki bērni. Mēs bijām patīkami pārsteigti par iekštelpās esošo mini golfu, boulingu un atjautības/veiklības spēlēm, kas aizraus ne tikai mazo, bet arī lielo apmeklētāju.

 

Ir arī divas lielas teltis, kur noslēpties no lietus vai ieplānot svinības. 

Un varu censties, taču trūkumus izdomāt nesanāk. Mēs brauksim vēl un iesakām arī citiem! Bildēs visu sajūsmu, plašumu un jaukumu nodot nesanāca, bet izmēģiniet!

 

Atgriežoties pie Trušu pilsētiņas....

Izcils VASARAS GIDA apraksts ir Banijas blogā https://maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/vasaras-gids-trusu-pilsetina-297630/ es tikai nedaudz papildināšu ar mūsu viedokli.

Lai arī es biju nolēmusi, ka pie trūsiem mēs nebrauksim, lielā meita tos no ceļa pamanīja, ļoti lūdzot pabarot dzīvnieciņus. Mūsmājās tētis ir "vājais posms", no kura meitas vienmēr var tikt pie kāda garduma pa kluso no mammas, papildus multfilmas vai arī trušu barošanas, tāpēc tomēr devāmies arī pie garausu draugiem. 

Biju lasījusi, ka īpašnieka vietā jābūt kādai nejaukai sievietei, taču nebija itin neviena. Apmeklētāji, truši un es ar savu naudu, cenšoties bērnu atturēt no skriešanas pie dzīvniekiem, jo nav taču samaksāts+nevar zināt, vai te viss vēl strādā. Darba laiku vai tālruņa numuru uz vietas neatradu, arī biļetes savas  7 minūtes nopirkt nevarēju līdz nepamanīju kādu sievieti, kāpjot laukā no pelēkas automašīnas un nostājoties pie baļķa, uz kura nolikti rabarberi un burkānu buntītes. Iegādājos biļetes (bērniem 2,5 EUR, pieaugušajiem 3 EUR, ģimenes (2+2) - 8 EUR, arī barību - 1 EUR (izvēle ir starp buntīti ar 3 maziem burkāniem vai sagrieztu bieti), mēs ņēmām trauciņu ar bietēm, vēlāk vēl vienu, taču vajadzētu kādus 4, ja gribētu barot tā, lai visiem tiek pa gabaliņam. Ko darīt ar 3 burkāniem man vispār nebūtu ne jausmas, jo tur ir tiešām daudz trušu (bez tiem arī zosis, kazas, teliņi, nūtrijas, tītari u.c.).

Jāatzīst, ka mans telefons itin drīz paziņoja, ka bez uzlādes tam atlikušas dažas dzīves minūtes, tāpēc fotogrāfijās ir tikai truši, taču ir, ir arī citi dzīvnieki. Bijām šajā vietā pirmo reizi un man ar 4gadnieci patika, viss apkārt ir glīti iekopts, daudz krāšņu ziedu, dīķis, krāsaini truši, dažādi citi mīļi dzīvnieki, ko pilsētas bērni varbūt iepriekš nav barojuši vai mīļojuši, taču man šķiet, ka trušiem tajās mājiņās ir šauri 5-6 kopā, izskraidīties viņi arī īsti nedabū, bet teliņi un kazas man izskatījās nomocīti un saguruši no apmeklētājiem, kas atstāja tādu nedaudz skumju pēcgaršu braucienam, taču nevaru teikt, ka citu reizi iebraukt nevēlēšos vēlreiz. Ir labi! 

Adrese:"Pilsmuižkungi", Codes pagasts, Bauskas novads, LV-3910, Latvija
Interneta vietne: https://www.trusupilsetina.lv/

Cielavinna Cielavinna 12. Jul 2020, 21:22

Mēs bijām šogad.

Klintasmamma Klintasmamma 12. Jul 2020, 17:41

Cielavin, varbūt kaut kas mainījies (cilvēks/noteikumi), nezinu... Biju pirmo reizi un grūti salīdzināt. Varbūt vecie burkāni ir beigušies, bet jauno maz, tāpēc nevar daudz likt, varu tikai minēt, taču šie visi tik un tā ir sīkumi, kas netraucē vietu izbaudīt.

Cielavinna Cielavinna 12. Jul 2020, 17:27

Mēs tur arī bijām un jebkurā gadījumā esmu pārsteigta par Jūsu un Banijas aprakstu par šo vietu, jo mums visa komunikācija ar biļešu pārdevēju bija normāla un barības pietiekoši, nevis 3 burkāni.