Vasaras gids: Dzelzceļa muzejs (Varšava, Polija)

Vasaras gids: Dzelzceļa muzejs (Varšava, Polija)

28. Jul 2022, 18:33 Klintasmamma Klintasmamma

Adrese:Towarowa 3, Varšava, Polija. Atrodas centrā, blakus dzelzceļa stacijai, tāpēc arī tiem, kas izbauda ceļošanu ar sabiedrisko transportu, šis muzejs ir viegli sasniedzams. Ja izvēlas braukt ar automašīnu, tad tieši pretī ieejai ir plašs stāvlaukums, kur bez grūtībām var atrast vietu.

Biļešu iegāde: Biļete maksā 9 PLN/18 PLN, kas ir ~ 2EUR/4EUR, taču ļoti daudziem ir atlaides, ko katrs var izpētīt sīkāk mājas lapā https://stacjamuzeum.pl/en/zwiedzanie/bilety/#discount-info

Ģimenes biļete 2 pieaugušajiem +līdz pat 3 bērniem ir 38 PLN jeb nedaudz vairāk par 8 EUR.

Biļetes var iegādāties gan uz vietas, gan arī internetā - https://stacjamuzeum.pl/en/bilety-online/

Pirmdienās par ieeju nav jāmaksā (mēs tur bijām pirmdienā un šo nezinājām, tāpēc darbinieki bija manāmi samulsuši par mūsu vēlmi iegādāties biļetes). Neskatoties uz to, ka ieeja ir par brīvu, bez mums tur bija vēl kādas 4-5 ģimenes tikai. Muzeja iekštelpas un ārtelpas  ir tik plašas, ka pat tad, ja būtu kādas 20 ģimenes, tas nekādā veidā netraucētu visu redzēt un izpētīt.

Darba laiks: I-VII 10:00-18:00, apmeklētājus laiž iekšā līdz pat 17:30, taču ieteiktu ierēķināt vismaz stundu muzeja apskatei.

Padoms: paņemiet līdzi 1 vai 2 zlotu monētas. Tās var izmantot, lai ieslēgtu rotaļu vilcienu trases un sekotu vilcienu ceļam. Bērniem šī atrakcija noteikti patiks, ir vairākas trases. 

Iespaidi: Patika gan 6gadniecei, gan 3gadniecei, gan pieaugušajiem. Šeit noteikti patiks tētiem, kam bērnībā patikuši vilcieni, taču arī tad, ja nav ne jausmas par visu, kas atrodas mašīnista telpā, par to, kā strādā tvaika dzinēji, šeit ir ko redzēt un mācīties.

Ir iespēja redzēt arī dažādus formas tērpus, vairākos vilcienos iekāpt iekšā, pasēdēt uz koka soliem, kas manā bērnībā bija kas ļoti ierasts vilcienos, taču mūsdienās ir grūti atrodams. Te var redzēt gan vagonu-restorānu, gan dažādus vilcienu modeļus.

Te var mācīties par  vilcienu attīstību un redzēt vairāk nekā 100 gadus vecus vilcienus. Liekam 9/10 un iesakām arī citiem to apmeklēt.