Vasaras gardums ogu izpildījumā

Vasaras gardums ogu izpildījumā

15. Jul 2013, 12:38 saulux10 saulux10

Tā kā vasara ir īsts ogu laiks,piedāvāju jums desertu ar ogām jeb biskvīta kūku ar ogām-Izmantosim vasaras veltes lietderīgi un gatavosim gardus desertus mūsu vasaras ēdienkartē.

Lai pagatavotu šādu torti būs nepieciešams:

*olas-9 gab

*milti-9 ēdāmkarotes

*cukurs-9 ēdamkarotes (biskvītam)

*cukurs-200ml (putukrējumam)

*salds krējums-500ml

*biezpiens-270g

*avenes500 ml

*mellenes-400ml

*mascarpone siers-250 g

20130715115527-30008.jpg

20130715115644-51528.jpg

 

Pagatavošana:

olu dzeltenumus atdalam no olu baltumiem-tā kā mums nepieciešamas 3 kārtas tad tās gatavojam atsevišķi,lūk vienas kārtas pagatavošanas gaita:

20130715120059-94063.jpg

olu dzetenumiem pievienojam 3 ēdamkarotes cukuru un kārtīgi saputojam līdz cukurs ir izkusis.Tad piesijājam 3 ēdamkarotes miltus un atkal saputojam visu viendabīgā masā.

Bet olu baltumiem pievienojam šķipsniņu sāls un saputojam stingrās putās.

20130715120459-20803.jpg

20130715120622-59512.jpg

pēc tam uzmanīgi olu dzeltenuma masu pievienojam saputotajiem olu baltumiem un viegli iecilājam,līdz masa ir viendabīga un čagana.

20130715120830-55517.jpg

tālāk ieklājam veidnē cepamo papīru un liekam cepties cepeškrāsnī 150-180 grādos 10-15 min.

20130715121025-43252.jpg

20130715121119-92041.jpg

šādi sagatavojam vēl divas biskvīta kārtas un tad jau ķeramies klāt krēmu gatavošanai.

atsevišķās bļodās ieliekam biezpienu,sieru un saldo krējumu.

20130715121327-24735.jpg

20130715121418-57274.jpg

20130715121507-23313.jpg

saldam krējumam pievienojam cukuru un saputojam stingrā konsistencē.

tad putukrējumu sadalam 3 vienādās daļās,vienu daļu pievienojam biezpienam un izmaisam viendabīgā masā.

20130715121713-22279.jpg

20130715121826-15090.jpg

otru daļu putukrējuma pievienojam sieram un kārtīgi izmaisam

20130715121941-34734.jpg

Tad siera masai pievienojam mellenes atstājot daļiņu rotāšanai.

20130715122123-13715.jpg

20130715122206-30461.jpg

bet biezpiena masai pievienojam avenes atstājot daļu rotāšanai

20130715122319-86804.jpg

20130715122406-80775.jpg

Veidnē,kurā cepām biskvīta kārtas,liekam pirmo biskvīta kārtu,kuru pārklājam ar sagatavoto melleņu masu

20130715122539-82817.jpg

pa virsu liekam otru biskvīta kārtu,kuru pārklājam ar sagatavotu aveņu masu

20130715122649-58114.jpg

Tam pa virsu liekam trešo biskvīta kārtu,kuru pārklājam ar trešo daļu no putukrējuma

20130715122828-47706.jpg

20130715122927-56057.jpg

visbeidzot pēdējā kārtā dekorējam ar atstātajām avenēm un mellenēm

20130715123046-84773.jpg

20130715123140-54061.jpg

Kad esam izrotājuši,tad liekam leduskapī uz pāris stundām ievilkties un sastingt,pēc tam varam ņemt ārā un noņemt veidnes malu.

20130715123451-30616.jpg

20130715123534-93111.jpg

20130715123621-34165.jpg

Pasniedzam sagrieztu gabaliņos ar gardu tēju vai tasi kafijas,lai labi garšo ;)

20130715123730-90916.jpg

Šādu gardumu varam piedāvāt arī bērniem uz gada vecumu.

Baiba.

Vasaras ēdienkarte: Vēl pēdējais uzdevums un balva no grill-bāra Lighthouse ir tava!

 

20130625102946-40998.jpg

saulux10 saulux10 16. Jul 2013, 11:42 mazais2012

malacīte,prieks ka recepte noderēja 😉 Lai labi garšo 😀

Saulite21 Saulite21 15. Jul 2013, 16:31

Lasot pilnīg saskrēja siekala mutē!😀.Noteikti šo recepti ielikšu grāmatzīmē!