Uzkopjam māju „zaļi”!

Uzkopjam māju „zaļi”!

04. Mar 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Zināms, ka sadzīves ķīmija nav dabai draudzīga, un tā kaitē ne tikai apkārtējai videi, bet arī mums pašiem. Kādus ekoloģiskus līdzekļus izmantot sava mājokļa uzkopšanā, uzzini turpinājumā!  

Izmanto ekoloģiskus tīrāmos līdzekļus

Centies nepirkt mājsaimniecībai paredzētos tīrāmos līdzekļus – tie var kaitēt gan tev, gan apkārtējai videi. Kad nākamreiz papildināsi savu tīrīšanas līdzekļu skapīti, apskati tajā esošos produktus un izlasi uzrakstus uz etiķetēm.

Tici: dabai draudzīgu sastāvdaļu izmantošana tīrīšanā, izrādīsies tikpat iedarbīga! Piemēram, pasaulē arvien populārāka kļūst zīmola „Ecover” produkcija. Tie ir tīrīšanas līdzekļi, kas sastāv no augiem, bet ir tikpat efektīvi kā ķīmiskie!

Atsvaidzini gaisu ar dabiskiem līdzekļiem

Tīrīšanas procesā ļoti būtiski ir arī izvēdināt telpas. Izrādās, ka tad, ja mājās ir sastāvējies gaiss, toksisko materiālu un vielu dēļ, kas atrodas telpā, tas ir kaitīgāks nekā āra gaiss!

Tad, ja telpā jūtama kāda nejauka smaka, to var neitralizēt ar dabai draudzīgo sodu. Lai neitralizētu nepatīkamo aromātu, nedaudz sodas vari novietot ledusskapī, bet, ja nepieciešams – to var uzklāt arī paklājam un pēc tam sodu no tā izsūkt ar putekļusūcēju.

Lai telpās atsvaidzinātu gaisu, veikalos nopērkamie atsvaidzinātāji, saprotams, nebūs ekoloģiskākā izvēle. Tā vietā vari izmantot vārītu kanēli, krustnagliņas vai citrusaugļus! Tie mājās radīs patīkamu aromātu.

Sieviešu Klubs

Kādus ekoloģiskus līdzekļus mājas tīrīšanās pielieto tu?   

lauvinja lauvinja 04. Mar 2018, 12:16

Iesaku apdomāt, vai visu dažādo tīrīšanas līdzekļu klāstu vajag izmantot. Ja tomēr vajag, tad lūkoties pēc eco marķētiem produktiem, vēlams, lai produkti būtu ražoti tepat- jo tuvāk, jo labāk - īsāks transportēšanas ceļš līdz bodei un patērētājam = mazāks piesārņojums.