Uzkoda-Pildītais plācenītis.

Uzkoda-Pildītais plācenītis.

10. Nov 2013, 17:14 taschinka taschinka

Sastāvdaļas mīklai:

1 ola

125ml ūdens

1 ēd.k skābais krējums

2 ēd.k eļļa

1/2 tēj.k sāls

1/2 tēj.k cukurs

ap 250g milti

ap 20g džiugas siers

Sastāvdaļas pildījumam:

Svaigi tomāti

100g biezpiens

50g džiugas siers

baziliks,raudene

eļļa cepšanai

Gatavojam mīklu:

Bļodā sajaucam olu,sāli,cukuru,krējumu,eļļu.Izmaisam,pievienojam ūdeni.

20131110170646-55699.jpg



Beram klāt miltus.Sākumā 1 glāzi (250ml),bet pēc tam pa karotītei.Mīcam mīklu līdz tā sāk atlekt no galda virsmas un rokām.

Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām,šādi nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.

Mīkla sanāk ellastīga,ja to paņem vienā rokā un tur karājoties,tad tā staipās.

Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un paturam 30 minūtes istabas tempertūrā.Kad mīklu izņemsim no maisiņa,tā būs kļuvusi lipīga,bet nesatraucaties,tā tam jābūt.Pastāvot bez maisiņa tā atkal mazāk lips un būs viegli ar to strādāt.

20131110170420-75361.jpg


Gatavo mīklu izrullējam uz virsmas,kas nedaudz apkaisīta ar miltiem.Liekam virsū tomātu šķēles,pāri tomātam siera massu.

Biezpienam pievienojam rīvētu sieru un izmaisam,pāri pārkaisam baziliku un raudeni.

20131110170659-95697.jpg

Pāri tomātiem liekam otru mīklas kārtu un ar glāzi izspiežam.Glāzi ņemam lielāku kā tomāta šķēle,lai mīklas maliņas vēl var saspiest kopā.

20131110170825-76556.jpg

Cepam nelielā eļļas daudzumā no abam pusēm līdz brūns.

20131110170850-14816.jpg


Šādi te pīrādziņi,plācenīši sanākuši.

20131110170905-13013.jpg


Pasniedzam ietītu salātu lapā.

20131110170947-61459.jpg


Mmm,svaigi,gardi....

Gardi ir gan silti,tikko no pannas,gan arī atdzisuši,vai vēlāk uzsildīti.

20131110171028-97822.jpg


 

KONKURSS! Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru un iegūsti to dāvanā!

 

20131105163152-12842.jpg