Sastāvdaļas mīklai:
1 ola
125ml ūdens
1 ēd.k skābais krējums
2 ēd.k eļļa
1/2 tēj.k sāls
1/2 tēj.k cukurs
ap 250g milti
ap 20g džiugas siers
Sastāvdaļas pildījumam:
Svaigi tomāti
100g biezpiens
50g džiugas siers
baziliks,raudene
eļļa cepšanai
Gatavojam mīklu:
Bļodā sajaucam olu,sāli,cukuru,krējumu,eļļu.Izmaisam,pievienojam ūdeni.
Beram klāt miltus.Sākumā 1 glāzi (250ml),bet pēc tam pa karotītei.Mīcam mīklu līdz tā sāk atlekt no galda virsmas un rokām.
Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām,šādi nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.
Mīkla sanāk ellastīga,ja to paņem vienā rokā un tur karājoties,tad tā staipās.
Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un paturam 30 minūtes istabas tempertūrā.Kad mīklu izņemsim no maisiņa,tā būs kļuvusi lipīga,bet nesatraucaties,tā tam jābūt.Pastāvot bez maisiņa tā atkal mazāk lips un būs viegli ar to strādāt.
Gatavo mīklu izrullējam uz virsmas,kas nedaudz apkaisīta ar miltiem.Liekam virsū tomātu šķēles,pāri tomātam siera massu.
Biezpienam pievienojam rīvētu sieru un izmaisam,pāri pārkaisam baziliku un raudeni.
Pāri tomātiem liekam otru mīklas kārtu un ar glāzi izspiežam.Glāzi ņemam lielāku kā tomāta šķēle,lai mīklas maliņas vēl var saspiest kopā.
Cepam nelielā eļļas daudzumā no abam pusēm līdz brūns.
Šādi te pīrādziņi,plācenīši sanākuši.
Pasniedzam ietītu salātu lapā.
Mmm,svaigi,gardi....
Gardi ir gan silti,tikko no pannas,gan arī atdzisuši,vai vēlāk uzsildīti.
KONKURSS! Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru un iegūsti to dāvanā!