Uzkoda-"Maigums paceļ spārnos"

Uzkoda-"Maigums paceļ spārnos"

25. Sep 2013, 13:27 taschinka taschinka

Kopšs ir parādījies "Rasa" krēmsiers ar papriku un tomātiem,tas manā ledusskapī ir neatņemama sastavdaļa.To lietoju gan uz maizītēm sviesta vietā,gan kā piedevu dažādiem ēdieniem.

Šī uzkoda bija improvizācija ar sastāvdaļām,spēle ar garšām. Eksperiments bija izdevies,degustētāji viuzsvaru lika auz šīm dažādajām garšas niansēm.Es pati esmu "iemīlējusies" šajā uzkodā,gatavoju to bieži,gan ikdienā,gan svētkos.

Sastāvdaļas kārtainai mīklai:

50g siers(puscietais)

60ml ūdens

1/2 tēj.k etiķis

1 tēj.k sāls

provansas gršvielas,ja vēlas

1 ola

100g sviests

ap 250g - 300g milti



Pastētei:

ap 300g vistas fileja

50g mandeles

100g svaigais siers,mans mīļākais "Rasa" ar papriku un tomātiem

2 ķiplokdaiviņas

sāls

1 tēj.k citrona sula


Dekorēšanai-garšas buķetei:

melnās olīvas

3 kivi

dilles

 

Gatavojam kartaino mīklu:

Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.

Sviestu,kas paturēts saldētavā 10 minūtes arī sarīvējam uz rīves tur pat pie siera.

Ieberam 1 glāzi miltus un visu saberžam drupačās.

Olas dzeltenumu sakuļam ar ledus aukstu ūdeni,sāli un etiķi.Lejam so šķidrumu klāt drupačām,izmaisam,pievienoajm garšvielas kādas vēlamies.

Beram pakāpeniski miltus un mīcam maigu mīklu.Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī 30 minūtes.

 

20130925131409-44901.jpg

 

Gatavo mīklu izrullējam plānu.Ja mīkla līp,nedaudz var virsmu apbērt ar miltiem,bet nedaudz.

Ar lielo glāzi spiežam aplišus.Pusei no aplisiem ar mazāku glāzi izspiežam caurumus-tukšumus.

 

20130925131427-85380.jpg

 

Uz cepamās plats,kur ieklāts cepamais papīrs liekam pilnos aplīšus,apsmērējam ar sakulto olas baltumu,tad virsū liekam aplīsis ar tukšumu.Arī apsmērējam ar olas baltumu.

20130925131441-98873.jpg

 

Ideālā variantā apakšas ir ļoti plānas,bet augšiņas biezākas.

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15- 20 minūtēm,līdz cepumi skaisti brūni.

20130925131456-41525.jpg

 

No šī mīklas daudzuma man sanāca 17 cepumi.

Gatavojam krēmīgo vistas pastēti:

Vistas fileju izvāram sālsūdenī pilnīgi gatavu.

Mandeles apgrauzdējam,sablenderējam miltos.

Vistas fileju blenderējam kopā ar citrona sulu,tad pievienojam svaigo sieru,ķiplokus un mandeļu miltus.Visu kārtīgo sablenderējam līdz maigai,krēmīgai massai.

20130925131759-25504.jpg

 

Ar konditorejas šprici liekam cepumos pastēti.

20130925131815-17911.jpg

 

Sagriežam kivi šķēlēs,katru šķēli četrās daļās,kārtojam ap pastēti.Iespraužam olivu ar dillīti viducī.

20130925131832-60644.jpg

 

Garda,neparasta uzkoda ir klāt.....

 

20130925131847-93106.jpg

Svaiga,sātīga,bagātu garšas buķeti......

20130925131902-68472.jpg

 

20130925131920-54966.jpg

 

Maigi kraukšķīgs cepums,krēmīga pastēte,olīvu rūgtums,saldi skābais kivi-ideāli..........

20130925131934-32604.jpg

Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": pirmais uzdevums

20130920141638-49845.jpg

 

nosiguldas nosiguldas 26. Sep 2013, 23:03

prieks tevi dzirdēt😀😀

saulux10 saulux10 26. Sep 2013, 09:30 saulux10

pēc atlaidināšanas cepu līdz 10 minūtēm 😀

saulux10 saulux10 26. Sep 2013, 09:29

malacītis,ļoti skaisti.Es reizēm lai taupītu laiku nopērku sasaldētos mīklas volovānus veikalā,atlaidinu 10-15 minūtes un tad pildu pildījumus tajos 😉

Paldies par receptīti,ko līdzīgu gatavoju savos svētkos un uz banketiem 😀

taschinka taschinka 25. Sep 2013, 21:20

Var jau samazināt laiku un nopirkt gatavu mīklu,vai bēl vienkāršāk nopirkt cepumus...Bet tā kā priekšs manis gatavošana nav tikai gala rezultāts,bet patīk visa radīšana,tad visu gatavoju pati un tā ,kā izplānoju to garšu savā galvā.

taschinka taschinka 25. Sep 2013, 21:13 BaiBaii

Man šī uzkoda šķiet ļoti vienkārši pagatavojama,vienīgi protams,aizņems vairāk laika.bet tas ir to vērts,vismaz man tā šķiet.Atzīstu,ka cilvēkam pēc garas darbadienas nebūs laika kam tādam,bet svētkos,kāpēc ne.

mamma27 mamma27 25. Sep 2013, 18:37

Izskatās gardi,tik žēl ka tas viss labais aizņem tik daudz laika😉

Liels paldies! Prieks censties,ja novērtē,ja noder un garšo arī citiem.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 25. Sep 2013, 13:54

kā vienmēr - visaugstākajā līmenī! Tā ir Taschinka!👍

Ilonа Ilonа 25. Sep 2013, 13:40

👍