Kopšs ir parādījies "Rasa" krēmsiers ar papriku un tomātiem,tas manā ledusskapī ir neatņemama sastavdaļa.To lietoju gan uz maizītēm sviesta vietā,gan kā piedevu dažādiem ēdieniem.
Šī uzkoda bija improvizācija ar sastāvdaļām,spēle ar garšām. Eksperiments bija izdevies,degustētāji viuzsvaru lika auz šīm dažādajām garšas niansēm.Es pati esmu "iemīlējusies" šajā uzkodā,gatavoju to bieži,gan ikdienā,gan svētkos.
Sastāvdaļas kārtainai mīklai:
50g siers(puscietais)
60ml ūdens
1/2 tēj.k etiķis
1 tēj.k sāls
provansas gršvielas,ja vēlas
1 ola
100g sviests
ap 250g - 300g milti
Pastētei:
ap 300g vistas fileja
50g mandeles
100g svaigais siers,mans mīļākais "Rasa" ar papriku un tomātiem
2 ķiplokdaiviņas
sāls
1 tēj.k citrona sula
Dekorēšanai-garšas buķetei:
melnās olīvas
3 kivi
dilles
Gatavojam kartaino mīklu:
Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.
Sviestu,kas paturēts saldētavā 10 minūtes arī sarīvējam uz rīves tur pat pie siera.
Ieberam 1 glāzi miltus un visu saberžam drupačās.
Olas dzeltenumu sakuļam ar ledus aukstu ūdeni,sāli un etiķi.Lejam so šķidrumu klāt drupačām,izmaisam,pievienoajm garšvielas kādas vēlamies.
Beram pakāpeniski miltus un mīcam maigu mīklu.Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī 30 minūtes.
Gatavo mīklu izrullējam plānu.Ja mīkla līp,nedaudz var virsmu apbērt ar miltiem,bet nedaudz.
Ar lielo glāzi spiežam aplišus.Pusei no aplisiem ar mazāku glāzi izspiežam caurumus-tukšumus.
Uz cepamās plats,kur ieklāts cepamais papīrs liekam pilnos aplīšus,apsmērējam ar sakulto olas baltumu,tad virsū liekam aplīsis ar tukšumu.Arī apsmērējam ar olas baltumu.
Ideālā variantā apakšas ir ļoti plānas,bet augšiņas biezākas.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15- 20 minūtēm,līdz cepumi skaisti brūni.
No šī mīklas daudzuma man sanāca 17 cepumi.
Gatavojam krēmīgo vistas pastēti:
Vistas fileju izvāram sālsūdenī pilnīgi gatavu.
Mandeles apgrauzdējam,sablenderējam miltos.
Vistas fileju blenderējam kopā ar citrona sulu,tad pievienojam svaigo sieru,ķiplokus un mandeļu miltus.Visu kārtīgo sablenderējam līdz maigai,krēmīgai massai.
Ar konditorejas šprici liekam cepumos pastēti.
Sagriežam kivi šķēlēs,katru šķēli četrās daļās,kārtojam ap pastēti.Iespraužam olivu ar dillīti viducī.
Garda,neparasta uzkoda ir klāt.....
Svaiga,sātīga,bagātu garšas buķeti......
Maigi kraukšķīgs cepums,krēmīga pastēte,olīvu rūgtums,saldi skābais kivi-ideāli..........
Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": pirmais uzdevums
prieks tevi dzirdēt😀😀
pēc atlaidināšanas cepu līdz 10 minūtēm 😀
malacītis,ļoti skaisti.Es reizēm lai taupītu laiku nopērku sasaldētos mīklas volovānus veikalā,atlaidinu 10-15 minūtes un tad pildu pildījumus tajos 😉
Paldies par receptīti,ko līdzīgu gatavoju savos svētkos un uz banketiem 😀
Var jau samazināt laiku un nopirkt gatavu mīklu,vai bēl vienkāršāk nopirkt cepumus...Bet tā kā priekšs manis gatavošana nav tikai gala rezultāts,bet patīk visa radīšana,tad visu gatavoju pati un tā ,kā izplānoju to garšu savā galvā.
Man šī uzkoda šķiet ļoti vienkārši pagatavojama,vienīgi protams,aizņems vairāk laika.bet tas ir to vērts,vismaz man tā šķiet.Atzīstu,ka cilvēkam pēc garas darbadienas nebūs laika kam tādam,bet svētkos,kāpēc ne.
Izskatās gardi,tik žēl ka tas viss labais aizņem tik daudz laika😉
Liels paldies! Prieks censties,ja novērtē,ja noder un garšo arī citiem.
kā vienmēr - visaugstākajā līmenī! Tā ir Taschinka!👍
👍