Uz Siguldu pie tauriņiem!

Uz Siguldu pie tauriņiem!

30. Jun 2019, 11:15 Dubultmamma Dubultmamma

Izmeklējos krustu šķērsu, taču tā arī neatradu, vai kāds Vasaras gids būtu rakstījis par Siguldas tauriņiem. Ir Rīgas, ir Tērvetes, taču vairāk atrast nemācēju, tāpēc atvainojos, ja kāds jau ir rakstījis, jo šī noteikti ir tā vieta, kuru jāpiemin kā izcila iespaidu vieta visai ģimenei, jo ne tikai mazajiem, bet arī lielajiem te patiks! Un tā vien šķiet, ka tauriņu pasaulē tieši lielie itin bieži ļauj sev atcerēties bērnību, priecājoties par tik vienkāršām un emocijas raisošām lietām. 

Praktiskās lietas no siguldastaurini.lv 

Pirmdienā, Otrdienā, Trešdienā, Ceturdienā un Piektdienā 11:00 – 17:00
Sestdienā, Svētdienā un Svētku dienās 10:00 – 18:00

Pie Siguldas Svētku laukuma, Lāčplēša iela 9A, Sigulda.
GPS koordinātes:
57°09’41.2″N 24°50’43.0″E
57.161457, 24.845284

Minēšu, ka esam tur šovasar bijuši jau 2reiz, bet navigācija (izmantojām gan Waze, gan Google Maps) kaut kā uzstājīgi mūs veda iekšā kādas daudzdzīvokļu mājas pagalmā. Ja nu nokļūstat tur, tad jāiet taisni pa pļavā redzamo taciņu un pēc 3 minūtēm jau būsiet īstejā vietā, nebīstieties! Daudz ērtāk bija sekot norādēm par svētku laukumu, jo tad tauriņu māju bez grūtībām var pamanīt, gluži tāpat kā lielo panorāmas ratu un rodeļu trasi. 

Cenas

– Pieaugušajiem 4,00 Eur;

– Bērniem no 4 līdz 18 gadiem 2,00 Eur;

– Pensionāriem (uzrādot pensionāru apliecību) 3,00 Eur;

– Studentiem (uzrādot derīgu apliecību) 3,50 Eur;

– Ģimenes biļete (Divi pieaugušie un 1-4 bērni) – 11 Eur;

Ieeja ar Siguldas karti lētāk.

Ieeja bez maksas:

–  bērniem līdz 3  gadu vecumam;

– bērniem ar īpašām vajadzībām;

Galvenā bilde no http://siguldastaurini.lv/, pārējās manā telefonā tapušas.

Iespaidi: izcila vieta! Noteikti saistošākā no tauriņu vietām Latvjā, vismaz mūsu ģimenei! Tauriņu ir ļoti daudz, tie ir aktīvi, labprāt nosēžas uz kādas krādziņas vai pat matiem. Ir arī maza ūdenstilpne ar krāsainām zivtiņām, strūklaka, mazi, eksotiski putniņi un īsts tornis, kurā uzkāpt augšā, lai no augšas vērotu visu šo brīnumaino tropu pasauli. Gaiss nav tveicīgs, bet ļoti patīkams. 

Patīkami, ka pie kases, vēl neienākot pie tauriņiem, ir galdiņi ar krēsliem, kur vecāki var gaidīt mazos tauriņu pētniekus, vai arī kopā ar bērniem zīmēt un izkrāsot tauriņus. Pie sienām ir arī apraksti ar tauriņu fotogrāfijām, ko lasīt un mācīties, lai var draugiem lepni stāstīt par Zilo morfīdu, ne nezināmu tauriņu ar ziliem spārniem, piemēram. Netālu no galdiņiem atrodas arī 2 draudzīgi un komunikabli zaļi papagaiļi, kurus pavērot ar bērniem. Un vēl tur ir ļoti daudz suvenīru , ko var iegādāties īstens tauriņu mīļotājs piemiņai par visai saprātīgām un pieņemamām cenām. Ir gan rotas, gan magnētiņi, gan piekariņi un vēl daudz skaistu lietu, kas noteikti patiks un noderēs!

Neatceros, vai apmeklējumam bija laika limits, bet 45 minūtes tur pavadījām nemaz pulkstenī neieskatoties un projām nemaz negribot.