TV raidījums “Māmiņu Klubs” uzsāk jauno sezonu un svin savu 20 gadu pastāvēšanas gadadienu!

TV raidījums “Māmiņu Klubs” uzsāk jauno sezonu un svin savu 20 gadu pastāvēšanas gadadienu!

19. Jan 07:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāku iecienītais raidījums “Māmiņu Klubs” kanālā STV Pirmā! 20. janvārī atgriežas ar jauno sezonu - sestdienu rītos ģimenes, māmiņas, sievietes īpaši gaidītas ar krāsainiem padomiem, dziļām diskusijām un dokumentālām sērijām par un ap bērniem un ģimenes lietām. 2024. gads vecāku medijam “Māmiņu Klubs” nozīmē arī 20. pastāvēšanas gadskārtu. Ar “Māmiņu Kluba” TV raidījumu jau izaugusi jau vesela paaudze!

Turpmāk sestdienu rītos no plkst.9.00 līdz 10.00 stiliste un divgadīgās Annas māmiņa, raidījuma “Māmiņu Klubs” vadītāja jau otro sezonu Dita Grauda aicinās uz diskusijām, kur kopā ar ekspertiem un sabiedrībā populāriem vecākiem izskatīs tādas tēmas, kā attiecības ģimenē, paaudžu konflikti, bērnu audzināšanas izaicinājumi, sievietes veselības un pašsajūtas lietas, attiecības ar pusaudžiem un citus aktuālus tematus, kas nodarbina vecāku prātus. Bez diskusijām raidījums piedāvā arī padomu videožurnālu, sniedzot praktiskus ieteikumus bērnkopības niansēs un ģimenes veselības uzturēšanā.

Jaunajā sezonā īpaši aicināti arī tēti - uz “Tētu klubu”! Vai arī jaunajam tēvam var būt pēcdzemdību depresija? Kādas ir tētu vajadzības un pienākumi ģimenē, kurā nesen ienācis bērniņš? Par ko tēti atklāti nestāsta? Diskusiju ciklā raidījums sola lielāku atbalstu jaunajiem tēviem.

Par leģendāru dokumentālo sēriju ciklu jau kopš raidījuma pirmsākumiem atzīts projekts “Superbēbis”, sekojot līdzi topošajai ģimenei par un ap veselīgu gaidību laiku, aprašanu ar jauno lomu un vienmēr filmējot arī bērniņa dzemdības! Tieši “Māmiņu Klubs” pirmo reizi pirms 20 gadiem parādīja dzemdību norisi TV ekrānos. Arī jaunajā sezonā pie “Māmiņu Kluba” skatītājiem dosies jaunais “Superbēbis 2024” - ģimene, kas gaida jau savu trešo bērniņu. Noderīgās dokumentālās sērijās iesim cauri gaidību, radību posmam un sekosim līdzi daudzbērnu ģimenes dzīvei.

“Māmiņu Kluba” fokusā vienmēr ir bijusi sievietes reproduktīvā un psihoemocionālā veselība. Raidījuma rubrikā “Sievietes veselības kods” kopā ar vadošajiem ginekologiem, dermatologiem, terapeitiem un citām atbalsta personām tiks pievērsta uzmanība dažādiem sievietes veselības aspektiem, dzemdes kakla vēža un citu profilaktisko pārbaužu nozīmei, hormonālajai veselībai un veselīgam dzīvesveidam.

Sezonas pirmajā raidījumā 20.janvārī runāsim par to, kā iesākt jauno gadu un nodrošināties, ka apņemšanās jaunam dzīvesveidam patiešām strādā? Diskusijā par jaunu uztura plānu un fiziskajām aktivitātēm dalīsies veselības trenere Madara Meiere, bet par ģimenes finanšu jaunu sākumu dalīsies naudas mentore Alina Zela. “Mēs esam vecāki! Ko nu?” ir jauna rubrika, kurā kopā ar vadošajiem speciālistiem sekosim līdzi bērnkopības un vecākiem aktuālo jautājumu praktiskiem aspektiem. Topošie vecāki varēs sekot līdzi arī grūtniecības kalendāram. Kāda ir gudra iepirkšanās un kāpēc mūsdienu māmiņas savu ikdienu vairs nevar iztēloties bez pirkumiem internetā? Sezonālās slimošanas laikā meklēsim ārstus, kuri pieejami arī brīvdienās.

Savukārt jau 27.janvārī “Māmiņu Klubs” aicinās uz TV diskusiju - vai mūsdienu omītēm ir pienākums auklēt mazbērnus? Kādas ir vecvecāku vajadzības? Vai vīramātes ir tik negantas, kā stāsta stereotipi? Pieredzē dalīsies psihoterapeite, 5 bērnu mamma un daudzu mazbērnu omīte Diāna Zande un jaunā māmiņa ar savu viedokli, TV personība Kristīne Stakena.

Bez iknedēļas raidījumiem “Māmiņu Klubam” gaidāma aktīva divdesmitgades sezona - jau 9. martā Jūrmalā lielos iedvesmas svētkus svinēs “Sieviešu Festivāls”, bet vasaras sezonu ieskandinās brīvdabas pasākums ģimenēm - Lielais Māmiņu Kluba Vasaras festivāls. Paredzēts, ka Festivāls pulcēs tās ģimenes, kuras kaut reizi filmējušās “Māmiņu Kluba” raidījumā un 20 gadu laikā tādu ir ļoti daudz!

Ik mēnesi “Māmiņu Klubs” organizē arī lielāko māmiņu “burziņu” Rīgā - “Māmiņu Brokastis” t/c “Riga Plaza”, kur tiekas vairāki simti topošo un jauno mammu, lai noderīgās lekcijās un meistarklasēs uzzinātu jaunāko par māmiņas un bērna veselību.

“Māmiņu Kluba” paspārnē aktīvi darbojas arī Māmiņu Kluba Labdarības Fonds, kas organizē īpašu atbalsta programmu grūtībās nonākušām mātēm ar bērniem. Popularitāti ieguvis arī “Ukraiņu māmiņu klubs” - regulāru tikšanās vietu un integrāciju Latvijas sabiedrībā atradušas vairāk kā 50 ukraiņu māmiņas ar bērniem, kas saņem vietējo speciālistu atbalstu ar izglītības programmu un iesaistošām draudzības aktivitātēm vietējo māmiņu kopienā.

Daži fakti par “Māmiņu Klubu”:

  • TV raidījums, kas pirmo reizi TV ēteru piedzīvojis 2004.gadā. Pēc “Māmiņu Klubs” formāta vairākus gadus producēti raidījumi arī lietuviešu, igauņu valodās.
  • Vecāku interneta medijs Maminuklubs.lv
  • Vecāku skola - kursi, vebināri, atbalsta grupas jaunajiem vecākiem ar Rīgā, Vīlandes ielā 1
  • Māmiņu Kluba Labdarības Fonds - atbalsts mātēm un bērniem krīzes situācijās
  • Pasākumi, festivāli ģimenēm ar bērniem, sievietēm
  • Māmiņu Kluba pirmsskolas izglītības iestāde
  • Producents un idejas autors SIA “Lietišķās kreativitātes grupa”