Sācies ir ķiršu laiks un es gribu Jums piedāvāt garšīgas tortes recepti, ko varat pagatavot brīvdienās.
Torte ir pilnīga mana improvizācija.
Tortes diviem biskvītiem būs nepieciešams:
- 8 olas;
- 8 EK ar kaudzi cukurs;
- 8 EK miltu;
Piebildīšu, ka manas formas diametrs ir 27 cm, ja ir mazāks diametrs, tad pietiek arī ar 6 olām un arī attiecīgi viss pārējais pa seši.
Krēmam vajadzēs:
- 200 ml saldā krējuma;
- paciņa svaigā siera "Kārums";
- cukurs;
- 25 g želantīna;
- 1 l iztīrītu ķiršu (puse būs vajadzīga krēmam, otra puse dekorēšanai).
Želejas glazūrai vajadzēs 90 g dansuker želejas cukura "Multi".
Vispirms izņemam no ķiršiem kauliņus.
Gatavojam biskvītu.
Saputojam 4 olas ar 4 EK cukura (ar kaudzi).
Putojam līdz veidojas tāds kā musturs.
Tad iesijājam 4 EK miltu un samaisām.
Liekam cepties 180 grādos kādas 10 - 15 minūtes.
Biskvīts gatavs.
Gatavojam krēmu. Saputojam saldo krējumu ar cukuru (pēc garšas, apmēram kādas 2 EK).
Pievienojam svaigā siera krēmu.
Iemaisam puslitru iztīrīto ķiršu un pievienojam izšķīdinātu želatīnu. Vispirms gan nolejam no ķiršiem to suliņu, kura būs izveidojusies. Šī suliņa būs nepieciešama želejas glazūrai.
Uz pirmās biskvīta kārta liekam virsū gatavo krēmu, nedaudz bez ogām atstājot, lai varētu apsmērēt maliņas.
Uzliekam virsū otru biskvītu un ar atlikušo krēmu nosmērējam kūkas maliņas. Maliņas apberam ar sviestā un cukurā sagrauzdētām auzu pārslām.
Virsu kūkai dekorējam ar zemenēm (cik jau nu viņu vēl bija dārzā) un atlikušajiem ķiršiem.
Gatavojam želejas glazūru. 90 g želejas cukura saujaucam ar 100 ml ūdens un apmēram 50 ml ķiršu suliņas, kuru nolējām no iztīrītajiem ķiršiem. Uzvāra un ļauj vārīties aptuveni pusminūti. Pēc tam masu atdzesē dažas minūtes istabas temperatūrā. Visbeidzot ar karoti uzklāj šķidrumu uz ogām, sākumā plānā kārtiņā pēc tam biezā kārtā.
Gatavo kūku liekam leduskapī, lai sastingst krēms un želeja.
Tortīte šķērsgriezumā.
Torte izdevās ļoti neparasta un garšīga.
Vispār jau sākotnēji šī torte bija domāta gatavot no zemenēm nevis no ķiršiem, bet zemenes man jau bija beigušās, un krēmam es tā kā nebiju domājusi likt želantīnu, bet tā kā diena bija ļoti karsta, tad pieliku želantīnu, lai krēms būtu stingrāks un karstumā, kamēr torte stāv uz galda nesāktu kust.
Ļoti ceru, ka kādam noderēs mana receptīte.
Labu apetīti!
Vēsma