Torte  "Ķiršu pieskāriens"

Torte "Ķiršu pieskāriens"

28. Jun 2013, 17:32 veesma veesma

Sācies ir ķiršu laiks un es gribu Jums piedāvāt garšīgas tortes recepti, ko varat pagatavot brīvdienās.

Torte ir pilnīga mana improvizācija.

Tortes  diviem biskvītiem būs nepieciešams:

- 8 olas;

- 8 EK ar kaudzi cukurs;

- 8 EK miltu;

Piebildīšu, ka manas formas diametrs ir 27 cm, ja ir mazāks diametrs, tad pietiek arī ar 6 olām un arī attiecīgi viss pārējais pa seši.

Krēmam vajadzēs:

- 200 ml saldā krējuma;

- paciņa svaigā siera "Kārums";

- cukurs;

- 25 g želantīna;

- 1 l iztīrītu ķiršu (puse būs vajadzīga krēmam, otra puse dekorēšanai).

Želejas glazūrai vajadzēs 90 g dansuker želejas cukura "Multi".

 20130628172311-12829.jpg

Vispirms izņemam no ķiršiem kauliņus.

20130628163622-30120.jpg

Gatavojam biskvītu.

Saputojam 4 olas ar 4 EK cukura (ar kaudzi). 

20130628161301-75427.jpg

Putojam līdz veidojas tāds kā musturs.

20130628161532-16253.jpg

Tad iesijājam 4 EK miltu un samaisām.

20130628161725-95925.jpg

Liekam cepties 180 grādos kādas 10 - 15 minūtes.

Biskvīts gatavs.

20130628162002-87354.jpg

 Gatavojam krēmu. Saputojam saldo krējumu ar cukuru (pēc garšas, apmēram kādas 2 EK).

20130628162433-79111.jpg

Pievienojam svaigā siera krēmu.

20130628162610-61565.jpg

Iemaisam puslitru iztīrīto ķiršu un pievienojam izšķīdinātu želatīnu. Vispirms gan nolejam no ķiršiem to suliņu, kura būs izveidojusies. Šī suliņa būs nepieciešama želejas glazūrai.

20130628163256-53447.jpg

Uz pirmās biskvīta kārta liekam virsū gatavo krēmu, nedaudz bez ogām atstājot, lai varētu apsmērēt maliņas.

20130628164108-84389.jpg

Uzliekam virsū otru biskvītu un ar atlikušo krēmu nosmērējam kūkas maliņas. Maliņas apberam ar sviestā un cukurā sagrauzdētām auzu pārslām.

20130628164331-62631.jpg

Virsu kūkai dekorējam ar zemenēm (cik jau nu viņu vēl bija dārzā) un atlikušajiem ķiršiem.

20130628164719-61936.jpg

Gatavojam želejas glazūru. 90 g želejas cukura saujaucam ar 100 ml ūdens un apmēram 50 ml ķiršu suliņas, kuru nolējām no iztīrītajiem ķiršiem. Uzvāra un ļauj vārīties aptuveni pusminūti. Pēc tam masu atdzesē dažas minūtes istabas temperatūrā. Visbeidzot ar karoti uzklāj šķidrumu uz ogām, sākumā plānā kārtiņā pēc tam biezā kārtā.

Gatavo kūku liekam leduskapī, lai sastingst krēms un želeja.

20130628165756-77358.jpg

20130628170317-58114.jpg

Tortīte šķērsgriezumā.

20130628170620-60458.jpg

20130628171005-98364.jpg

20130628171336-55548.jpg

Torte izdevās ļoti neparasta un garšīga.

Vispār jau sākotnēji šī torte bija domāta gatavot no zemenēm nevis no ķiršiem, bet zemenes man jau bija beigušās,  un krēmam es tā kā nebiju domājusi likt želantīnu, bet tā kā diena bija ļoti karsta, tad pieliku želantīnu, lai krēms būtu stingrāks un karstumā, kamēr torte stāv uz galda nesāktu kust. 

Ļoti ceru, ka kādam noderēs mana receptīte.

Labu apetīti!

Vēsma