TĪRĪBAS MARATONS. 14.diena. Dvieļi un gultas veļa

TĪRĪBAS MARATONS. 14.diena. Dvieļi un gultas veļa

24. Apr 2017, 00:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien tiksim galā uzreiz ar divām kategorijām – dvieļiem un gultas veļu.

20170422150622-97776.jpg

Sāksim ar dvieļiem. Vienkopus savācam visus mājās esošos dvieļus – gan virtuves, gan pludmales, gan arī vannas istabā esošos – un sadalām tos kategorijās.

20170422150647-20070.jpg

Uzreiz atbrīvojies no saplēstiem, bojātiem un nolietotiem dvieļiem, kā arī tiem, kuri Tev kādu iemeslu nepatīk.

Un tagad izdomā, cik dvieļi katrā no kategorijām Tev būtu patiešām nepieciešami.

Sev mājās atstāju katram ģimenes loceklim divus dvieļus no katras kategorijas. Kamēr viens tiek lietots, otru var pagūt izmazgāt. Atstāju arī katram ģimenes loceklim pa vienam pludmales dvielim, kā arī četrus dvieļus – viesiem. Pludmalei un viesiem paredzētos dvieļus es noglabāju dīvāna kastē, lai tie ikdienā netraucētu, taču nepieciešamības gadījumā būtu viegli dabūjami.

Atlikušajiem dvieļiem atradu piemērotāko uzglabāšanas vietu un veidu.

20170422150451-48204.jpg

Teju visu to pašu darīju ar gultas veļu: savācu visu vienkopus, atbrīvojos no bojātās un nolietotās, un tās, kas kādu iemeslu dēļ man nepatīk.

20170422150415-13690.jpg

Atstājam tikai pašu nepieciešamāko gultas veļu. Šajā gadījumā rīkojos tāpat kā ar dvieļiem – katram ģimenes loceklim paredzot divus gultas veļas komplektus, kā arī atstājot 4 komplektus viesiem. Tos tāpat kā viesiem paredzētos dvieļus noglabāju dīvānā.

Atlikušajai gultas veļai izdomā uzglabāšanas vietu un veidu.

20170422150336-35006.jpg

Veiksmi!

20170422150300-47842.jpg

inleila inleila 24. Apr 2017, 23:01

Dvieļi sarullēti "desās" salikti skapja plauktā un aizņem pusi no plaukta. Daži dvieļi jau kalpo daudzus gadus, kaut izskats vecumu mazliet nodot tie kalpo labāk nekā kāds jaunais, košais un super mīkstais dvielis..
Gultasveļa visa salikta plauktu zemāk, diezgan daudz sanāk, bet pirms salikšanas plauktā dažas spilvendrānas un palagi tika sagriezti lupatās (vīra kungam garāžā noderēšot😀 ) Gultasveļas diezgan daudz, bet katram bērnam sava, pēc gaumes un skatoties arī pēc gadalaika. Ziemā flaneļa palagi bērniem, vasarā kokvilnas vai lina. Vasarā ar ziediem, decembrī ar Ziemassvētku tematiku😀

Co_ora Co_ora 24. Apr 2017, 19:48

GULTASVEĻA.
Rīkojos identiski kā ar dvieļiem - visu vienā čupā un pa 'zortēm'. Kā izrādījās, esmu baaaigi noslinkojusi - lielākā daļa gultasveļu atrodas gludināmo drēbju kaudzē (tiešām - kaudzē!!). Būs daudz darbiņa šim vakaram! Pārējais - spilvendrānas. Dažas atliku čupiņā "izmest", bet istabā iemaldījās vīra kungs, kuram palielījos - redz, tomēr kaut ko metīšu laukā! Protams, ka viņš sāka pukoties, ka nevar taču izmest skaistākās spilvendrānas, viņš mūsu ģimenē esot tas, kurš bez žēlastības visu met ārā un ja viņš saka, ka vēl labs, nu tad tiešām labs! Tā nu arī no gultasveļām neko neizmetu. Es to skaidrotu ar to, ka metu ārā uzreiz, līdzko ir kas saplīsis, netīrs utt!
Beigu beigās (pēc ~10min) skatījos uz divām čupiņām - tieši tādām kā sākumā - gludināmā veļa un spilvendrānas. Ceru, ka mazais draugs Miķelis ļaus man šovakar pievienot spilvendrānām vairākus izgludinātus palagus 😀

Co_ora Co_ora 24. Apr 2017, 19:29

Tā. Un kāpēc es tikai tagad ieraugu, ka citām māja jau 2 nedēļas ātriem soļiem tuvojas tīrībai un kārtībai ?! Labi gan, ka šoreiz neko neesmu nokavējusi un visu vēl varu pagūt paspēt! Šodien pievienojos citām un ķeros pie saviem dvieļiem!
Pirms ķeršanās pie darba, protams, aizskrēju izstāstīt vīram kādu foršu nodarbi esmu sev atradusi - piedalīties tīrības maratonā un arī paziņoju, ka no šodienas mūsu dvieļos dzīvos kārtība! Par laimi, abi secinājām, ka neesam dvieļu krājēji un, lai gan dvieļu vecums ir diezgan cienījams, tomēr tie ir labi saglabājušies un pildas savas funkcijas atbilstoši mūsu prasībām.
1. SAŠĶIROT. Bet lai to izdarītu, vispirms ir viss no visurienes jāsanes, jāsamet vienā čupā un jāsaprot - kas ir kas un cik man ir! Vēlamais gala rezultāts - pāris čupiņas.
2. SALOCĪT. Iegūtās čupiņas jāsaloka, lai tās perfekti iederētos sev paredzētajās vietās un būtu saprotams pat vīra kungam - kas ir kas!
3. SALIKT. Ta - dā. Dvieļi atrodas savā vietā - apakšā bērna dvieļi, pa virsu lielie un pašā augšā mazie! Virtuves dvieļi (kas ir tikai pārītis, jo izmantojam salvetes) - virtuves atvilktnē!

Kārtošana aizņēma ~10min + 10 min to visu iemūžināt un uzrakstīt 😀

Martuu Martuu 24. Apr 2017, 16:50

Hei,pirmdienā.
Tā,dvieļi,virtuvē iedalās,rokas un trauku,trauku dvieļi vairāk čupiņā,jo uz veļasmašīnas lieku vismaz divus,kad mazgāju traukus lieku virsū,mainot bieži,daudz arī aiziet. Viens dvielis tika sagriezts par lupatiņam,paris reizes noslaucīt un mest ārā. Divi vai trīs smukumdvieļi īpašiem gadījumiem.
Cilvēku svieļi.
Vīra dvieļi,mani dvieļi,ķermenim un matiem atsevišķi,roku dvieļi vannasistabai un ciemiņdvieļi,jo vīram daudz māsu un ja atbrauc ciemos,katrai par dvielim un tā vien ir 😃 viens lielais dvielis ies pie lupatām,kad grīdas jāslauka.(vispār dvieļi lapas grīda lupatas,netīras var izmazgāt un lietot talāk 😃) kad bij noplūdes no veļasmašīnas,dvieļi palīdzēja to šmuci savākt.
Gultas veļa,stāv tādā kā maisā ne maisā,lai putekļi netiek,besī putekļi veļā.. tur man nekas nebij jākārto vai jāšķiro,jo viss ir,mums liela gulta,tātad lielas segas pārvalki,palagi un jā,ciemiņveļa arī,segas 3,spilveni,tiem visiem pārvalki)
Kopā laiks kādas 20min ar aktīvo asistentu.

24. Apr 2017, 13:01

Vecos audumus (dvieļus, gultas veļu) veikalos H&M var nodot pretī saņemot 15% atlaižu kuponu. H&M nodotos apģerba gabalus pārstrādā.
DOMĀSIM ZAĻI! 😀 (Vismaz nedēļu pēc Lielās talkas.)

mincenee mincenee 24. Apr 2017, 11:29

Kārtošana aizņēma apmēram 15 minūtes. Gultas veļa un dvieļi glabājas koridora skapī. Laukā metams gan nekas nebija, jo pirms kāda laika jau izmetu. Bet nu man padomā ir dvieļu iegāde par Rimi uzlīmēm, tad varbūt kādam nāksies doties prom, lai dotu vietu jaunajiem.

mamma27 mamma27 24. Apr 2017, 10:32

Jauki,ka uzdevums tika ielikts jau no rīta.Mazais šodien liels guļava ,un līdz ar to pavadot lielos bērnus uz skolu sāku kārtot.Dvieļi jau labu laiku atpakaļ tika izšķiroti,jo lielais skapis tika iegādāts.Tagad pienāca kārta gultasveļai.
Tas aizņēma aptuveni 20 minūtes.Gultasveļa stāvēja zem dīvâna.Izšķiroju-bez žēlastības izmetu atmazgāto,caurumaino,auzvēsturisko un dzeltei pleķaino.Sanāca prāva kaudze.
Bet secināju,ka man ir daudz bērnu gultasveļas ,jo katram mazajam tika šūta.Bet trūkst gultasveļas lielākiem bērniem.TAD NU visa ikdienā lietotā gultasveļa nonāca lielajā skapī,zem gultas palika kaudzīte ar bērnu veļu,kurai nu jāmeklē jaunas mājas.