Tievēt vai netievēt?

02. Apr 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai paceļ roku tā, kura kaut reizi nav vismaz iedomājusies par tievēšanu. Jo sevišķi tagad, kad sociālie tīkli ir pārpludināti ar dažādiem tievēšanas programmu piedāvājumiem. Jābūt īstam meistaram, lai neiekristu kārdinājumā un neuzķertos uz skaļiem saukļiem.

Pirms izdod naudu par kādu no programmām, iesākumā to kārtīgi izvērtē. Pēc sporta kluba SUNFIT trenera Igora Bjorka teiktā, bieži vien cilvēki, kuri sastādījuši minētās tievēšanas programmas, līdz galam neizprot, kā pareizi atrisināmas dažādas problēmas, tāpēc visos gadījumos pielieto vienu un to pašu metodi. "Piemēram, liek visiem veikt pietupienus, bet, ja cilvēkam sāp ceļi, iesaka citu vingrinājumu, lai gan vajadzētu izprast, kāpēc ceļi cilvēkam sāp un šo problēmu būtu jārisina," skaidro viņš.

Indras Salcēvičas vārds ir zināms daudziem. Kā skaidro stiliste un TV raidījuma "Pati pilnība" vadītāja, arī viņa gan Facebook, gan Instagram uzgājusi vairākas lapas ar izaicinājumiem svara zaudēšanai. "Cilvēkam ir izdevies nomest svaru un viņš ir nolēmis, ka tas ir vienīgais veids, kā to izdarīt, tāpēc tagad savu pieredzi cenšas pārdot par naudu," uzskata viņa, norādot, ka šādiem "speciālistiem" ir tikai sava pieredzes bāze, bet trūkst vajadzīgās izglītības. Tā ir svarīga, jo katrs no mums ir atšķirīgs un var būt neskaitāmi iemesli, kāpēc kādam ir virssvara problēmas, sākot no hormonālām problēmām, stresa ēšanas. Paļaujoties uz šīm programmām, cilvēki iegūst ātru rezultātu, neaizdomājoties, ka viņiem par savu organismu būtu jāzina daudz vairāk. I. Salcēviča: "Mani satrauc, ka arī jaunas meitenes iesaistās šādos fitnesa projekta, kas ir šokējoši."

Indra Salcēviča, sākot studēt modi, saskārusies ar gadījumiem, kad pasniedzējuši paziņojuši, ka viņa nevar radīt modi, jo pati to nenēsā. Stiliste atceras, ka tas arī bijis periods, kad sākusi iedzīvoties sevis nepatikšanā, kā rezultātā izmēģinājusi dažādas diētas, lai tikai izpatiktu citiem. "Tolaik visu novēlu uz savu apaļumu. Ja nedabūju darbu, novēlu to uz apaļumu, ja nedabūju vēl ko citu, novēlu to arī uz apaļumu," viņa stāsta, atzīstot, ka faktiski darbu nav dabūjusi nevis apaļuma, bet gan nepietiekamas kvalifikācijas dēļ. "Dzīvot savās formās ir forši, nevienā brīdī neesmu runājusi par neveselīga dzīvesveida kultivēšanu vai to, ka nevajadzētu sportot. "Es runāju tikai par to, ka domāšana par sevi un sliktās domas par sevi atstāj ļoti spēcīgas pēdas," tā viņa. Vienlaikus "Pati pilnība" vadītāja saka, ka gadījumā, ja pati sev nepatīc, tad dari un sasniedz rezultātu, taču, ja savā ķermenī jūties komfortabli, ja tevi nemoka veselības problēmas, kāpēc gan nevarētu dzīvot bez stresa, neuztraucoties par svaru. 

Tievēšanas izaicinājumos kompleksi tiek piedāvāti gan dažādi vingrinājumi, gan uztura programmas, taču sertificēta uztura speciāliste Lizete Puga saka, ka vienkārši jāmēģina ēst vienkāršus, nesarežģītus ēdienus un sekot līdzi tam, cik daudz apēdam un vai mums ir regulāras ēdienreizes. Vienlaikus  viņa atgādina, ka tad, ja gribam ēst interesantāk, ēdiens jāgatavo pašam nevis jāpērk jau gatavs.

dayrealco965 dayrealco965 24. May 2019, 13:51

Notievēšanas tabletes - http://thermacuts.lv Es notievēju ļoti ātri un bez jo-jo efekta.