Tests: Vai esi pietiekami eleganta?

Tests: Vai esi pietiekami eleganta?

10. Aug 2014, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Lai arī cik tev būtu gadu, mums sievietēm gribas, lai mūs mīl, dievina, lai mēs patīkam, valdzinām un jūtamies kā karalienes. Kā izcelt sevī sievišķību un eleganci? To  stāsta Zanda Krancmane, modeļu skolas vadītāja.

Lai arī cik tev būtu gadu, mums sievietēm gribas, lai mūs mīl, dievina, lai mēs patīkam, valdzinām un jūtamies kā karalienes. Šonedēļ mācīsimies sevī vairot sievišķīgo eleganci un sievišķību.

Eleganta ir tāda sieviete, kas atstāj uz citiem iespaidu. Vēsturiski par elegantām uzskatīja tādas, kuras nēsā cepures, cimdus un skaistas somas.

Arī mūsdienās šo principu jāievēro. Jo vairāk gadu, jo biežāk jānēsā tieši cepures (nevis lakatus un šalles). Savukārt vecumu nododošās rokas ietērp sievišķīgos cimdos. Siltā laikā – mežģīņotos, vēsā – adītos, ādas vai cita patīkami sildoša materiāla.

Vārds elegance no latīņu valodas nozīmē izvēlēties. Katras sievietes pienākums ir izvēlēties sev tādu apģērbu, kas veido individuālu un ļoti sievišķīgu izskatu.

Ir četri kritēriji, kas sievieti izšķir elegantajā un parastajā:

Apģērbs. Tam ir jābūt ļoti sievišķīgam, izsmalcinātam, individuālam un skaistam.

Gaita. Tev ir jāiet skaisti, jāmāk apsēsties un piecelties skaisti un pat jāstāv miera stājā skaisti un sievišķīgi.

Valoda. Tai jābūt izkoptai un gramatiski pareizai. Vēlams bez sarunvalodas piemaisījumiem.

Virsdrēbes. Tām jābūt sievišķīgām un elegantām. Ja pērk mēteļus un kažokus, labāk pirkt mazāk, bet dārgākus, nekā lētus un daudz. Tas ir arī skaisto francūziešu noslēpums. Kad Francijas sievietēm jautā viņas skaistuma noslēpumu, viņas atklāj, ka pērk vienu dārgu, bet elegantu apģērba komplektu, kuru kombinē ar aksesuāriem, nevis daudzus un lētus.

Ievēro, rudenī virsdrēbēm jābūt rudens krāsās, piemēram, brūnām un pelēkām. Bet kurpēm – uz papēža. Laiviņas bez papēžiem īstām dāmām nederēs. Bet ziemā izvēlies ziemas toņus - pelēkos, baltos, smilšu tumšos...

Tāpat elegantām sievietēm ir pie apģērba pieskaņoti lietussargi. Kurus nevis samačkā rokassomiņā, kad nelīst lietus, bet gan nēsā skaisti pakārtus uz rokas, jo lietussargiem ir rokturītis.

Vai izturēji četru kritēriju elegances testu? Cik eleganta ikdienā esi tu?