Tavam skaistumam: īpašas rūpes par ādu, matiem un nagiem

Tavam skaistumam: īpašas rūpes par ādu, matiem un nagiem

06. Aug 2019, 15:56 Melānija Melānija

Ir vasara!

Mūsu mati, āda un nagi ir pelnījuši īpašas rūpes un kopšanu. It īpaši, ja lielāko vasaras daļu pavadi svaigā gaisā un ar basām kājiņām.

Padalīšos ar saviem mazajiem knifiņiem, kas padara manus matus mīkstākus, pēdas tīrākas /koptākas, kā arī ādu maigāku.

Sievietes galvenā rota ir mati. Par tiem vasaras mēnešos ir jāparūpējas vairāk nekā mēs domājam. Jo saulē tie mēdz izbalēt un mati mēdz kļūt arī sausāki nekā ziemā. Tādēļ es jau vairāk kā divus gadus esmu iesākusi lietot kokosriekstu eļļu. Regulāri lietojot kokosriekstu eļļu, mati kļūs zīdaini mīksti, mirdzoši, bet galvas āda kļūs ievērojami veselīgāka. Starp citu, kokosriekstu eļļa būs glābiņš, ja mati mēdz savelties un pinkoties jau mazgāšanas procesā, jo eļļa tos nogludinās. Kokosriekstu eļļu var izmantot kā masku, uz nakti ieziežot sausos matu galus ar eļļu, un no rīta izmazgājot tos ar šampūnu.

Lietošana: Kokosriekstu eļļu izkausē karstā ūdenī- iemērcot kādā bļodiņā vai paliekot iepakojumu zem  tekoša ūdens. Tā izkūst ļoti ātri.  Eļļu ieklāj netīros matos visā to garumā un tur vismaz stundu. Visbiežāk matos eļļu turu visu dienu. Staigāju, darbojos, tīru un gatavoju ar čupčiku uz galvas.  Izmazgāju ar šampūnu un ieveidoju kā parasti.  Lietoju pēc ieskatiem, bet vismaz reizi nedēļā, ja nav slinkums. 


Otrs mans Jaunais atklājums ir Intercosmo ILMAGNIFICO intensīvs maskas sprejs ar 10 lieliskām īpašībām. 

  • Atjauno bojātus matus
  • kontrolē matu nepaklausību
  • aizsargā no karstuma
  • padara taisnošanu vieglāku
  • piešķir spīdumu
  • pasargā matu krāsu
  • novērš matu savelšanos
  • piešķir apjomu
  • novērš matu galu šķelšanos
  • nodrošina ilgnoturīgu frizūru.

Lietošana: Pirms lietošanas sakratīt. Izsmidzināt produktu matos pēc saviem ieskatiem. Viss atkarīgs no matu porainības  un biezuma. Lieliski piemērots izmazgātiem un ar dvieli nosusinātiem matiem. Neskalot!  

Šis gan ir domāts tikai profesionālai lietošanai un pārdošanai saloniem, bet es to lietoju ikdienā  un esmu sajūsmā. Nopērkams profesionālajā veikalā. 

Arī mūsu āda ir pelnījusi lai par to parūpētos mazliet vairāk nekā parasti. Tā kā es mīlu uzturēties daudz saulītē, tad arī mēdzu mazliet par daudz iedegt. Bieži vien pārmērīgā sauļošanās beidzās ar ādas apdegumu. ( Šis gan nav speciāli. Ja reiz bērns vēlās dzīvoties pa lauku, tad man nekas cits neatliek kā doties un iepazīt pasauli kopā ar viņu. Aizmirstot par saules aizsargkrēmiem.)
Tad nu lūk! Veidojam ķermeņa skrubi mājas apstākļos. 

Mans top favorīts ir skrubis ar kafijas biezumiem. Pagatavošana katram ir sava. Bet man ļoti patīk to sajaukt kopā ar medu un bērnu eļļiņu. 

Vispār jau skrubīšus var veidot no jebkā kas ienāk prātā. Tā var būt sirdij tīkama garšviela, piparmētra, rožu lapiņas, augļi un citi produkti. Jo tā ir tava āda. To ir nepieciešams attīrīt un reizē arī mitrināt. Tādēļ ideālākā piedeva ir medus, sāls vai cukurs un bērnu eļļa.

Jāatzīst, ka es dzīvoju vietā, kur zeme ir kā smilts putekļi. Tiklīdz es speru kāju dārzā, tā manas pēdas un potītes ir nenormāli netīras. Un ja es turpinu tā staigāt, tad dienas beigās manas kājas ir praktiski neatmazgājamas. Protams es mīlu vasaru, zaļu zālīti un pastaigas pa to. Mācu arī savai atvasītei vilkt nost kurpītes un baudīt vasaru basām kājiņām. 

Mans tīro kāju noslēpums ir perfekti baltas un gludas kājas sajaucot vien trīs ingredientus.  Superīgs un ātrs paņēmiens kā tikt vaļā no netīrām pēdiņām un pie reizes palutināt ne vien savas bet arī kunga pēdiņas.

  • 1 ēdamkarote jūras sāls
  • 1 ēdamkarote sodas
  • 1 ēdamkarote dušas želeja vai šķidrās ziepes.


Esmu atradusi lielisku grāmatu Rimi lielveikalā kuru noteikti iesaku vismaz pašķirstīt arī jums! Fantastiskas idejas tavam skaistumam kuras pielietot ikdienā. 


Bildes izvilktas no interneta dzīlēm!