Tava intīmā zona no A līdz Z

Tava intīmā zona no A līdz Z

13. Feb 2014, 11:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu organisms ir tā izveidots, lai tas spētu pats savu intīmo veselību pasargāt. Bet, diemžēl, bieži vien apkārtējās vides ietekme ir tik spēcīga, ka organisms ar to tomēr galā netiek.

Daba mūsu organismu izveidojusi tā, ka sievietes dzimumorgāniem blakus ir urīnizvadkanāls, anālā atvere un dzemde. Šo orgānu traucējumi var izraisīt arī dzemdes veselības traucējumus. Un, protams, arī otrādi.

Uz veselas dzemdes gļotādas dzīvo pienskābes baktērijas - laktobacil. Kā redzams jau to nosaukumā, šīs baktērijas sintezē pienskābi un rada dzemdē sārmainu vidi, kas ir aptuveni 4.0 pH. Saslimšanu ierosinātāji tādā vidē nespēj attīstīties. Vesela dzemdes mikroflora izdala mitrumu.

Un uz ārējiem intīmās zonas orgāniem ir dabīga mikroflora, ko arī rada pienskābes baktērijas. Tāpat arī pati āda no saviem taukiem un mitruma spēj radīt hidro-lipīdu aizsargslāni - 5,0 – 5,5 pH.

Nepiemērota higiēna, veļa vai pat ilgstošs stress, ko rada organisma saslimšanas, var samazināt ādas aizsargspējas. Pienskābes līmenis ir vai nu pazemināts, vai arī - paaugstināts, tāpēc organisms cenšas atgriezt to nepieciešamajā līmenī. Un kamēr tas notiek, intīmā zona kļūst jutīgāka un uzņēmīgāka pret saslimšanām un infekcijām.

Lai aizsargātu savu intīmo zonu un palīdzētu cīnīties ar apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, ik dienas jāizmanto mazgāšanās līdzekļi, kas piemēroti tieši intīmajai zonai un nodrošina normālu ādas pH līmeni. Priekšroku dodiet ziepēm vai mazgāšanās līdzekļiem, kuru sastāvā ir pienskābās baktērijas. 

Kā tu rūpējies par savu intīmo veselību? Pēc kādiem principiem tu izvēlies intīmās zonas mazgāšanas līdzekļus?

20140206111717-62531.jpg

Mūsu organismā notiek dažādi dzīvības procesi, un sadzīvo miljoniem dažādu mikroorganismu. Pareizi kopjot savu ķermeni, iespējams samazināt saslimšanu ar dažādām slimībām. Ne mazāk svarīga kā vīriešiem, tā sievietēm ir intīmā higiēna. Pareiza intīmā higiēna palīdz pasargāt no dažādām saslimšanām un sniedz ķermeņa labsajūtu. „Grūtāko darbu” intīmās higiēnas uzturēšanā daba „uzticējusi” sievietēm, jo sieviešu dzimumorgāni ir mazāk aizsargāti no apkārtējās vides ietekmes. Tāpēc, jo svarīgāk ir par savu organismu rūpēties pareizi. Sievietēm dzimumorgāni ir klāti ar gļotādu. Lai mūsu intīmā vide spētu veikt pašaizsargājošās un attīrošās funkcijas, tai ir nepieciešama noteikta mikrovide, kur atrodas labdabīgās baktērijas. Tās likvidē nevēlamos mikroorganismus un, lai tas notiktu pareizi, nepieciešams atbilstošs intīmās vides pH līmenis. Tiklīdz tiek iznīcinātas labdabīgās baktērijas, rezultāts var būt diezgan nepatīkams. Visvairāk šo mikroorganismu ir mūsu mutē un makstī, kur tie veido savu noteiktu vidi.

LACTACYD ir mazgāšanās līdzeklis sievietes intīmajai higiēnai, kas palīdz uzturēt un aizsargāt sievietes pH līmeni un novērst iekaisumu, diskomfortu un nepatīkamo aromātu. Nesatur ziepes, ir pietiekami maigs, lai to lietotu katru dienu.LACTACYD emulsija satur pienskābi (0,07%), pH ir 5,2.

LACTACYD emulsija pieejama aptiekās.

Minīc Minīc 13. Feb 2014, 12:19

Šo produktu ( mazgāšanās līdzekli) arī lietoju labu laiku,varu teikt visu to labāko...nekairina un pietiek ar nieka pilīti,kā rezultātā tas neizlietojas tik ātri!
Cena ir paaugsta,bet atbilst produkta vērtībai!