Svētku kliņģeris ar drumstalām

Svētku kliņģeris ar drumstalām

22. Feb 2013, 11:23 veesma veesma

Piedāvāšu Jums garda kliņģera recepti.

Kliņģerim vajadzēs:

- 1 glāze piena;

- 200 g cukura;

- 2 olas

- 50 g rauga;

- 750 - 800 g miltu;

- 250 g sviesta (istabas temperatūrā);

- 200 g rozīņu (var pielikt klāt arī citas piedevas, es esmu likusi marmelādi, riekstus);

- pustējkarote malta kardamona;

- pustējkarote kurkuma (kurkuma vietā, lai krāsa būtu dzeltena var lietot šķipsniņu safrāna)

- pustējkarote sāls;

Drumstalām vajadzēs:

- 50 g sviesta;

- 50 g cukura;

- 50 - 60 g miltu.

Sadrupinātu  raugu sajaucam ar 1 EK miltu, 1 EK cukura un 2 EK silta ūdens. Noliekam siltā vietā, lai raugs sāk darboties un palielinās apjomā.

20130222104232-15399.jpg

Uzsildām pienu, ielejam bļodā un pieberam sāli un pusi no paredzētā cukura daudzuma. Un iesijā apmēram 300 g miltu. 

Pievienojam iedarbināto raugu.

20130222104702-58025.jpg

Atsevišķā traukā saputo sviestu ar atlikušo cukuru. Pa vienai pievieno olas un kārtīgi saputo.

20130222105234-69530.jpg

Piena, miltu un rauga maisījumam pievieno kardamonu un kurkumu.

Iemaisa saputoto sviesta olu masu.

20130222105550-15089.jpg

Masā iesijā atlikušos miltus un pievieno noskalotas, nosusinātas un miltos apviļātas rozīnes.

Mīklu pamatīgi izmīca līdz tā nelīp pie rokām un bļodas.

20130222105853-73388.jpg

Pārkaisa ar miltiem un noliek uz 1 stundu siltumā uzrūgt.

20130222110108-36436.jpg

Kad mīkla uzrūgusi, to liek uz galda un savirpina tievā garā sloksnē.

Liek uz cepampapīra, kurš ieklāts cepampannā un izveido kliņģeri. Jāņem vērā, ka kliņģeris palielināsies apjomā.

20130222110417-90174.jpg

Gatavojam drumstalas visas daļas saberžot.

20130222110543-97746.jpg

Kliņģeri pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar drumstalām.

20130222110734-94094.jpg

Kliņģeri cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos kādas 45 minūtes.

No šī mīklas daudzuma cepu divus kliņģerus, jo viens sanāk ļoti liels un viss saplūst kopā.

20130222111433-84941.jpg

Šādi divi kliņģeri parasti man sanāk.

20130222111640-55171.jpg

Kliņģeris ir ļoti garšīgs, šādu kliņģeri cepu arī ejot ciemos pie draugiem.

20130222111839-78721.jpg

Kurkumu, kas dod dzelteno krāsu var arī nelikt, esmu cepusi gan ar kurkumu, gan bez, atšķirība ir tikai tāda, ka ar kurkumu kliņģeris sanāk dzeltenāks.

20130222111216-21666.jpg

Labu apetīti!

Vēsma

Iesūti savu iecienītāko recepti, kurā izmantoti milti un laimē balvu no Dobeles dzirnavnieka

20130221142251-86426.jpg

20130220175830-22484.jpg

veesma veesma 26. Feb 2013, 13:36 maijbite

Jauki, ka izdevās. Sauss varētu būt, ja pārcep. Es parasti skatos uz aci un ar kociņu, ja mazāks kliņģeris, tad ātrāk izcepās.

maijbite maijbite 25. Feb 2013, 17:06 veesma

Izcepu, vīram garšoja. 😀 Taisīju pusporciju, jo 2 kliņģerus nebūtu kur likt. 😀 Man tik sanāca tāds pasauss iekšpusē (neliku rozīnes, bet magones, marmelādi un mandeles). Nāk. reiz sanāks vēl labāk. 😀

veesma veesma 23. Feb 2013, 08:57 krabucis21

Nekad neko netaisu ar sauso raugu, bet ja ir 50 g slapjā rauga, tad sauso vajag 10 gramus.

veesma veesma 22. Feb 2013, 20:15 maijbite

Atvainojos, tiešām nav pierakstītas olas.

Vajag 2 olas.

maijbite maijbite 22. Feb 2013, 19:37 veesma

Cik olas vajag? Pie sastāvdaļām neredzēju, bet tekstā ir... Gribu šovakar cept.

Dace Dace 22. Feb 2013, 19:11

Mmm,paldies par recepti,šo es saglabāju!

veesma veesma 22. Feb 2013, 14:54 maijbite

Pamēģini, noteikti izdosies!😀

maijbite maijbite 22. Feb 2013, 14:48

Paldies par recepti, jāizmēģina! 😀 Jāpierāda vīram, ka arī es varu izcept kliņģeri (par ko viņš ļoti šaubījās). 🤣