Svarīgāk ir nevis runāt, bet sākt darīt!

Svarīgāk ir nevis runāt, bet sākt darīt!

25. Apr 2018, 11:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tas ir noticis! Mūsu maratons ir sācies, un tā dalībnieces sāk trenēties rūpīgo un uzmanīgo treneru Igora Bjorka un Natālijas Nikuļinas vadībā.  Šodien mēs jūs iepazīstināsim ar vienu no viņiem. Iepazīstieties – Natālija Nikuļina, Slaiduma maratona koordinātore un vadītāja!

Tik apbrīnojams cilvēks... Trausla meitene ar neticamu dzīves sparu!

20180425105945-64500.jpg 

- Natālija, jūs esat diplomata uztura speciāliste, fitnesa trenere un vēl plānojat iegūt fizioterapeita izglītību. Tik plašs zināšanu spektrs jomā, kas attiecas uz veselību! Kas jums ir devis grūdienu specializēties šajā virzienā? 

- Tapāt kā daudzi no mums, es vēl skolā nezināju, kas gribu būt. Gāju uz atvērto durvju dienām, pētīju izglītības iestāžu piedāvājumus... Reiz manu uzmanību piesaistīja Latvijas vadošās dietoloģes Lolitas Neimanes runa. Tur viņa stāvēja - skaista, slaida, un ar lielu azartu stāstīja par savu fakultāti.. Un es nodomāju, „Ak mans Dievs! JĀIET!“

 Turklāt man vienmēr ir bijušas problēmas ar lieko svaru, un es nodomāju – lai arī kā būs tālāk, šī izglītība man palīdzēs tikt skaidrībā pašai ar savu veselību. Un es aizgāju mācīties.

- Natālija! Jums bija problēmas ar lieko svaru?

- Jā. Manā ģimenē visiem ir nosliece uz lieko svaru, un arī man tas negāja secen. Es aizgāju mācīties par dietologu, lai nošautu divus zaķus reizē.

- Un tomēr, kas ir jūsu izvēle Nr. 1?

- Kad ieguvu uztura specialista izglītību, es sapratu, ka man ir garlaicīgi sēdēt kabinetā.. Un gāju mācīties tālāk; pabeidzu profesionālos trenera kursus, un tam sekoja daudzi kvalifikācijas celšanas kursi. Pašlaik veiksmīgi apvienoju abas šīs profesijas: strādāju par treneri, papildus konsultējot savus klientus par uzturu un sabalansētu ēdienkarti. 

- Nataša, jūs esat Arkan Workout un Sporto Rīga projektu koordinātore. Kam tie domāti? Ko tie dod cilvēkiem?

- Tās ir pilnīgi atšķirīgas organizācijas, taču abas strādā pie aktīva dzīves veida popularizācijas. Arkan workout nodarbojas ar sporta kustības attīstību Maskavas forštatē. Mēs vadām bezmaksas treniņus svaigā gaisā, mums ir arī savs budžeta klubs, uz kuru ikviens var atļauties atnākt patrenēties.

Sporto Rīga – tas ir labdarības projekts visiem rīdziniekiem, ko atbalsta Rīgas Dome. Mēs vadām bezmaksas treniņus dažādos Rīgas rajonos cilvēkiem ar visdažādāko fizisko sagatavotību. Nāk gan sportisti, gan pilnīgi iesācēji. Mums ir profesionāli treneri, kuri atrod pieeju ikvienam. Nesen saņēmām pateicību no mēra.

Šie projekti man dod dzīves sparu. Tie dod man iespēju palīdzēt cilvēkiem – un es šobrīd to ļoti spilgi izjūtu – tas ir mans dvēseles aicinājums.

Tie nav tikai skaisti vārdi, un tā nav naudas pelnīšana. Es patiešām izbaudu savu darbu. Tas ir pilnīgs azarts – palīdzēt cilvēkiem kļūt skaistākiem... palīdzēt kļūt veselākiem, enerģiskākiem!

Mēs strādājam kopā ar klientu, cenšamies atrast viņa optimālo svaru – tādu, lai viņš labi justos savā ķermenī!  Un tad cilvēks atplaukst, izpleš spārnus.. Un  es - līdz ar viņu!

- Šī meitene nesēž mierā ne brīdi – tāds iespaids roda, komunicējot ar jums! Pastāstiet, kā paiet jūsu diena? Kā paiet jūsu nedēļa? Kā parasti jūs pavadāt brīvdienas?

- Jo vairāk darba, jo blīvāks grafiks, jo vairāk es pagūstu izdarīt!

Mans rīts sākas agri – septiņos (kaut gan no rītiem celties man ir grūti, cīrulis neesmu!), bet gulēt eju vēlu. Protams, cenšos ievērot likumu „aiziet gulēt šodienā, piecelties rītdienā“ - tas ir ļoti svarīgi gan veselībai, gan skaistumam.
Nedēļas laikā es vadu grupu nodarbības dažādos vietās un dažādos projektos. Projektos Sporto Rīga, Arkan workout, kā arī klubā SunFit, Norvik bankā, Evolution gaming, ir arī individuālie treniņi, vadu gan latviešu, gan krievu valodā... Garlaicīgi nav.

 - Vai gadās tā, ka gribās iemest botas skapī, satīties segā, un sestdienu, svētdienu pavadīt pie televizora, našķojoties ar kaut ko garšīgu?  


- Gadās. Svarīgi ir nošķirt, vai mani vada slinkums, vai tā patiešām ir organisma prasība – šobrīd nebūt aktīvai. Nedrīskt sevi sistemātiski piepiest trenēties, - tas nebūs produktīvi. Izdzīt sevi ir ļoti viegli: dzīve jau tā ir stresa pilna. Dažreiz sievietei patiešām ir nepieciešams ietīties pledā un mierīgi pasēdēt.

Pats galvenais ir būt emocionalā komforta zonā – nav jau nekāds noslēpums, ka lielākā daļa mūsu problēmas un slimības izraisa psihosomatiskie cēloņi.

 

- Es nespēju nepavaicāt: Natālij, vai jūs pati ēdat neveselīgus saldumus (vai citas kaitīgas lietas)? 

- Visi, kas mani pazīst, zina, ka es esmu totāla saldummīle. Man ļoti garšo salds, saldumsalds, pārāk daudz garšo! Un jā, es ar to cīnos. Jo tam ir ietekme ne vien uz svaru, bet gan uz visu veselību kopumā. Cieš mati, āda...

Atkarība no saldumiem ir tikpat pataloģiska kā atkarība no alkohola, cigaretēm, - un ja neizdodas no šīm lietām atteikties harmoniski, tad šo atkarību jāierobežo ar gribasspēku.

 

- Kādi ir jūsu plāni vasaras periodam?

- Ak. Manas vasaras ir ļoti aktīvas, ĻOTI AKTĪVAS! Lielākā daļa projektu treniņu notiek svaigā gaisā, notiek dažādi izbraukuma pasākumi, visdažādākās sporta aktivitātes... Cilvēki grib un var nodarboties ar sportu – it īpaši jaukā vasaras laikā!

Kad izdodas izbrīvēt divas trīs dienas atpūtai, tad mīlu paceļot pa pilsētām. Aizbraukt uz citu valsti, svešu pilsētu, paklīst pa ielām... Tas atver otro elpu, dod jaunus spēkus un svaigas domas! 

- Liels paldies par interviju. Mūsu projekts ir drošās rokās – to varu teikt ar pārliecību. Un noslēgumā, Nataša, ko jūs gribētu pateikt mūsu dalībniecēm, kuras tikai vakar vakarā uzzināja, ka iekļuvušas maratonā, un no jau šodienas sāk analizēt savu nedēļas ēdienkarti.


- Gribu uzsvērt, ka šis maratons nav tikai svara zaudēšanai. Nomest dažus kilogramus nav ļoti sarežģīti. Kā panākt to, lai viņi neatgrieztos? Un pats galvenais – kā iemīlēt sevi, savu attēlu spogulī? Kas nepieciešams, lai jūsu acis mirdzētu, un jūs ar patiku noraudzītos savā atspulgā, ejot garām veikalu skatlogiem?

Lūk, par to visu mēs runāsim mūsu nodarbībās... Bet vēl svarīgāk ir nevis runāt, bet sākt DARĪT!

20180425110015-64187.jpg