SuperBēbis 2020: Pēcdzemdību pārbaude

01. Oct 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Superbēbītei Odetai jau apritējuši 7 mēneši, kas šķiet jau tik ilgs laiks no brīža, kad mazulīte nāca šajā pasaulē. Kā atzīst bēbītes māmiņa Kristīne, šis laiks ir bijis ļoti dažāds, mijoties bezspēka pilnām nedēļām ar tādām dienām, kad spēka un enerģijas ir superdaudz.

Lai noskaidrotu, kā pēc dzemdībām atjaunojies organisms, Kristīne devās pie ginekologa pārbaudīt savu veselības stāvokli. Noskaties video un uzzini, kāpēc ir svarīgi jaunajai māmiņai veikt pēcdzemdību pārbaudi!

VCA poliklīnika “Aura” ārste ginekoloģe, dzemdību speciāliste Dace Zolberga atgādina, ka pēcdzemdību pārbaudi jāveic visām jaunajām māmiņām aptuveni 6 - 8 nedēļas pēc dzemdībām, kad normāli funkcionēt atsākusi lielākā daļa orgānu.

Pārbaudes laikā jaunā māmiņa tiek izmeklēta vagināli, tā izvērtējot, vai mazā iegurņa orgānos nav iekaisumu. Tāpat arī tiek pārrunātas kontracepcijas metodes, pārbaudītas krūtis un izvērtēts, vai nav izveidojušās piena stāzes, bumbuļi, iesakot, kā šādās situācijās rīkoties.

“Māmiņām, kurām gaidību laikā bijušas izmaiņas analīžu rādītājos vai arī sievietēm, kuras bijušas anēmiskas, sešus mēnešus pēc dzemdībām veic atkārtotas analīzes, lai nepieciešamības gadījumā turpinātu terapiju,” skaidro Dace Zolberga, piebilstot, ka māmiņām, kurām grūtniecības laikā pasliktinājusies redze, bijis cukura diabēts vai arī vairogdziedzera problēmas, ieteicams pēc dzemdībām apmeklēt attiecīgos speciālistus.