Stiprini imunitāti un pasargā sevi no ginekoloģiskām slimībām

09. Nov 2012, 14:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Imunitātes pazemināšanās var veicināt arī dažādu ginekoloģisko saslimšanu attīstību. Kādas ir šīs slimības un kā laikus parūpēties par sava organisma aizsardzības spēju stiprināšanu, stāsta klīnikas „Medeora” ginekoloģe Sandra Tamane.

Vāja imunitāte un ginekoloģiskās slimības

Ginekoloģe atklāj, ka pazeminoties organisma vispārējai imunitātei, pastāv iespēja attīstīties dažādiem iekaisuma procesiem arī sievietes ginekoloģiskajos orgānos: olvados, dzemdes piedēkļos, urīnpūslī vai urīnceļos.

Pavājinoties organisma imunitātei, parasti saasinās, piemēram, ginekoloģiskā herpe. Tad, ja sievietes organismā ir šis vīruss, zemas imunitātes dēļ, tas var aktivizēties.

Jāatceras, ka tad, ja imunitātes dēļ izmaiņas notikušas vienā no orgāniem, var tikt ietekmēti arī citi.

„Piemēram, ja sievietei ir ļoti īss urīnvads, tad tāda pati mikroflora, kāda ir urīnvados, mēdz būt arī makstī un citos sievietes ginekoloģiskajos orgānos,” skaidro Sandra Tamane.

Kā stiprināt imunitāti?

Lai atbrīvotos no kādu hronisku ginekoloģisko problēmu, piemēram, iekaisuma saasinājuma, ginekoloģe iesaka lietot probiotikas, kas sievietes ginekoloģiskās veselības stiprināšanā ir īpaši būtiskas.

Savukārt organisma vispārējās imunitātes stiprināšanai, gan kapsulās, gan citrusaugļu veidā, noteikti būtu jāuzņem C vitamīns, kas rudens sezonā ir īpaši nepieciešams.

Tāpat Sandra Tamane uzsver arī aktīva dzīvesveida un veselīgu ēšanas paradumu nozīmīgumu, jo tie ir stipras imunitātes pamats. 

Sieviešu klubs

Skaties ONLINE TV videosarunu ar ginekoloģi Daci Matuli un uzzini vairāk par sievietes veselību!

Eksperts

Sandra Tamane

ginekoloģe, dzemdību speciāliste
Sandra Tamane Vecāku skolā