Stiliste: Cik rokassomām jābūt sievietes garderobē?

Stiliste: Cik rokassomām jābūt sievietes garderobē?

05. Apr 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir sievietes, kuras rokassomas maina bieži un atsevišķiem tērpiem pieskaņo savu. Tomēr cik somiņām noteikti jābūt ikvienas sievietes garderobē un kā tās izvēlēties, ja nav iespēja rokassomas bieži nomainīt? 

Jautājām stilistei Kristīnei Pridanovai.

„Soma ir aksesuārs, un kā zināms, ar aksesuāriem parasti papildinām sava apģērba komplektu. Tādēļ var teikt, ka rokassoma ir tāds kā glīts koptēla nobeigums, kā jumts mājai vai kā punkts uz i,” uzskata stiliste.

Kristīne Pridanova atklāj, ka tā kā katrai sievietei ir savs individuālais stils un gaume, ne pēc izmēra, ne krāsas, ne stila nav iespējams ieteikt vienu universālu rokassomu, kas derētu jebkurai sievietei!

Tomēr katras sievietes garderobē būtu jābūt vismaz trim rokassomām.  

Vienai tumšākas krāsas rokassomai, kas piemērota rudens un ziemas sezonai, otrai – gaišākas krāsas somai, kuru pieskaņot pavasara/vasaras sezonas tērpiem, un trešajai – vakara somiņai!

Rokassomas krāsa

Gaišākas vai tumšākās krāsas somu jāizvēlas, atkarībā no sezonas un laika apstākļiem.

„Parasti rudenī un ziemā staigājam tumšākas krāsas apģērbā, kam pieskaņojam arī tumšāku rokassomu, turpretī pavasarī un vasarā, kad izvēlamies gaišāku un krāsaināku tērpu, to papildinām ar gaišas krāsas somu.  

Ļoti neglīti izskatās, ja vasarā sieviete, kas tērpusies gaišās vai krāsainās drēbēs, savam apģērbam pieskaņo tumšu rokassomu - tas rada disonansi! Tāpat kā gada aukstajā sezonā izvēlēta gaiša materiāla rokassoma,” skaidro Kristīne Pridanova.

Rokassomas faktūra

Tāpat kā krāsai, arī rokassomas faktūrai jābūt pieskaņotai apģērbam, ņemot vērā sezonalitāti.

„Piemēram, rudenī un ziemā, kad staigājam virsdrēbēs, kuru audums parasti ir rupjš, biezs un silts, arī rokassomai vajadzētu būt līdzīgas tekstūras nevis plāna materiāla, piemēram, no salmiem vai auduma!

Savukārt vasarā, kad valkājam plānāku šifona, zīda vai lina apģērbu, tam jāpieskaņo vieglāka un vasarīgāka materiāla rokassoma. Piemēram, pīta salmu vai tamborēta auduma soma, vai arī rokassoma no lina vai cita smalkāka materiāla,” iesaka stiliste.

Vēl izvēloties ikdienas rokassomu, Kristīne Pridanova atgādina - jo mazāk tai būs dekoratīvu elementu un detaļu, jo tā būs funkcionālāka un vieglāk pieskaņojama dažāda veida apģērbam. Savukārt, ja vēlies, lai rokassoma kalpotu vairākas sezonas, noteikti ir vērts ieguldīt lielāku naudas summu un iegādāties kvalitatīvu īstās ādas somu!

Tāpat ļoti būtiski, lai papildus divām ikdienas rokassomām, katras sievietes garderobē būtu vismaz viena izejamā somiņa! Tā ir izmēros mazāka un faktūras ziņā – smalkāka par rokassomu, kuru nēsājām ikdienā, un tā lieliski piestāv greznākam izejamajam tērpam.

Rokassomas forma

Izvēloties rokassomas formu, stiliste pārliecināta, ka ikvienai sievietei jāņem vērā savs individuālais stils, gaume un vēlmes.

„Piemēram, ja vienai sievietei būs būtiski, lai soma ir funkcionāla un ērta, ar daudzām kabatiņām, lielu ietilpību un rokturi, kuru var uzlikt gan uz pleca, gan paņemt rokās, tad kādai citai svarīgāk būs tas, cik rokassoma ir skaista.

Iespējams, pirmā sieviete izvēlēsies cietākas faktūras un noteiktas, stingras formas somu, kamēr otrā iegādāsies mīkstākas formas maisveidīgu rokassomu, kurā varbūt valdīs haoss, toties tā izskatīsies skaisti un stilīgi,” tā Kristīne Pridanova.

Kādas rokassomas ir tavā garderobē? Pēc kādiem kritērijiem tās izvēlējies?  

Stila skola Māmiņu klubā ar stilisti Kristīni Pridanovu

Tas ir lekciju kurss, kas ļaus katrai sievietei uzzināt visu svarīgāko par sava individuālā stila veidošanu: veiksmīgu iepirkšanos, apģērbu komplektēšanu, piemērotākā silueta pielietošanu, pareizo krāsu izmantošanu, frizūras izvēli un meikapa veidošanu. Septiņas lekcijas, katra no kurām ir veltīta atsevišķai tēmai ļaus soli pa solim apgūt visas svarīgākas zināšanas par harmoniska individuālā stila veidošanu.

20130717112308-46013.jpg