Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca

10. Feb 2016, 10:06 taschinka taschinka

Pie šīs receptes tiku skatoties  Džeimija Olivera raidījumu. Abi ar dēlu skatījāmies un siekalojāmies. Dēls piedāvāja,ka arī mums šādu jāpagatavo. Pierakstīju sastāvdaļas, pagatavošanas gaitu un devāmies iepirkties. Ja tagad visas nepieciešamās sastāvdaļas ir viegli atrodamas , tad dažus gadus atpakaļ, kad mēs sarosījāmies gatavot, nevarējam viss atrast ko vajag. Problēmas radīja kaperi un anšovu filejas. Mūsu pilsētas nelielajos veikalos tie nebija vēl populāri. Pirmajā reizē nedabūju ansovu filejas, tad liku olīvas, kas pildītas ar anšoviem.  Bet, kad veikala plauktos parādījās tās filejas, steidzos atkārtot recepti pēc pilnas programmas. Rezultāts nesalīdzināms. Tā kā visas minētās sastāvdaļas nav aizvietojamas vai izņemamas. Arī, ja kādam šķiet dīvaini, ka tiek pievienots kanēlis, tam te jābūt, bez tā nebūs tā īstā un burvīgā garša.


Sastāvdaļas:

Spageti makaroni 400g

sāls

tuncis eļļā

 

2 ķiplokdaiviņas

2 tēj.k kaperi

4 ansovu filejas 

olīvas 

buntīte pētersīļi

1 tēj.k kanēlis

tomātu pasta (biezenis)  400g

1/2 citrona sula

Pagatavošana:

Šī ēdiena pagatavošanā piedalījās arī mans dēls. Kā nekā ideja jau bija viņa, kas šodien būs pusdienās.



Uzkarsējam pannu, pielejam  4 ēd.k eļļu no tuņča burciņas. Pievienojam  kaperus un caur spiedi izspiestus ķiplokus. Apmaisam. Pievienojam 4 gabaliņus anšovus. Cepam apmaisot bez vāka uz vidējas uguns.


Tiklīdz ķiploki maina krāsu un sāk apbrūnēt, pievienojam sasmalcinātus petersīļus ar visiem kātiniem. (Visbiežāk cilvēki zaļumiem-dillēm, pētersīļiem izmet pašus kātus, bet sautējumos vai zupās vai kā piemēram manā receptē kāti būs tieši laikā.)

Pievienojam tunci ar visu atlikušo eļļu, izmaisam. Un tagad seko kanēlis. Jā,tiešām kanēlis pie tunča ēdiena.

Kārtīgi izmaisam. Mmm, kā viss sāk smaržot.

Pamats ir gatavs. (bildes nav tik kārdinošas kā dzīvajā, jo bildēju ar telefonu. Realitātē skaistas,bagātīgas krāsas)

20160210094757-75495.jpg


Ņemam tomātu biezeni vai tomātu pastu, vai arī tomātus savā sulā, ko sablenderējam. Liekam pannā.


Visu vēl pasautejam kādas 5 minūtes.

Pa šo laiku izvāram spagettī.

Vārošā sālsūdenī liekam makaronus un vāram pusi no norādītā laika uz paciņas.

Ja uz spagettī paciņas uzrakstīts, ka jāvāra 5 minūtes, tad vāram 2,5 un izslēdzam. Vēl 2,5 minūtes turam zem vāka. Spagettī mums nepieciešami aldente stadijā, kad tie ir gatavi, bet vēl ar viegli cieti vidu.

Spagettī tikko no katla pārliekam pannā. Iecilājam spagettī mērcē. Pielejam pāris ēdamkarotes ūdeni, kur vārījās spagettī, lai mērce nav pārāk bieza, lai ēdiens atdzīvojas. Nogaršojam un pievienojam garšvielas, sāls, pipari, ja nepieciešams, sasmalcinātos petersīļus un piespiežam citrona sulu. Izmaisam un gatavs. (man jau šķita,ka sāls te it nemaz nav vajadzīga,viss tik bagātīgi garšo)

Šādu ēdienu labāk gatavot tik, cik tiek appēsts uzreiz, bet ja tiek pareizi izvārīti spagettī, tad arī uzsildīts šāds ēdiens būs ne sliktāks kā tikko pagatavots.

Šo sastāvdaļu apvienojums ir neaprakstāms.Ātri gatavojas, viegli gatavojas un rezultāts super.Es iemīlējos šajā receptē.

20160210095201-20169.jpg