Solvita Vektere: „Skaudība tuvu draudzeņu starpā ir bieža parādība!”

Solvita Vektere: „Skaudība tuvu draudzeņu starpā ir bieža parādība!”

23. Mar 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Arī labākajām draudzenēm mēdz būt tāds „niķis” otru apskaust vai izjust greizsirdību pret otru. Uzzini, kāda tam saistība ar brāļu un māsu attiecībām! 

Konsultē geštaltterapeite Solvita Vektere.

Skaudība vai greizsirdība tuvu draudzeņu starpā ir bieža parādība un var teikt, ka savā ziņā tas ir dabisks process, jo mums ir pazīstama kā brāļu un māsu mīlestība, tā arī var būt zināma brāļu un māsu skaudība vai greizsirdība!

Kāda tam saistība ar draudzību? Redz, tad, ja draudzene ir mums tuva sieviete, savā ziņā viņu pieņemam un uztveram kā radinieci.

Rezultātā, ja sāncensība, kas notiek brāļu un māsu attiecībās, bērnībā nav izdzīvota pozitīvi un greizsirdība par mammas vai tēva mīlestību, vai vecāku uzmanību ir palikusi neapmierināta, sajūta „es nebūšu gana laba savai mammai vai tētim, tādēļ man ir jāsacenšas, lai tā būtu”, var turpināties arī visas turpmākās dzīves laikā.

Tādēļ tiklīdz kāda sieviete mums kļūs par ļoti tuvu draudzeni, kādos nozīmīgos jautājumos vai situācijās varam sākt uztraukties par to, ka viņa mums „kaut ko var atņemt”.

Tā cēlonis ir, tā saucamā, māsu – brāļu skaudība, greizsirdība vai sacensība, ja gribam to nosaukt veselīgāk, ko būtu bijis labi izdzīvot jau bērnībā.

Tomēr, ja mazotnē šīs, mūsu izjūtas, tikušas slāpētas, ja esam par tām kauninātas vai kāds ar tām manipulējis, bieži vien šīs greizsirdības un skaudības jūtas atkārtojas turpmākās dzīves laikā un izpaužas attiecībās ar labākajām draudzenēm.

Māmiņu Klubs

Sieviešu Kluba diskusijai:

Kādās situācijās tu esi izjutusi savu tuvāko draudzeņu skaudību vai greizsirdību?