Sastāvdaļas mīklai:
125ml piens
1 tēj.k šķīstošais raugs
2 ēd.k cukurs
šķipsniņa sāls
2 ēd.k sviests
vaniļas cukurs
ap 2 glāzēm milti iesākumā,pēc tam mīcot manīsim
Sastāvdaļas pildījumam:
200g ķirbis
3 olu dzeltenumi
1 paciņa "Rasa" biezpiens
cukurs pēc garšas
vaniļas cukurs
Gatavojam mīklu:
Traukā beram sāli,cukuru,vaniļas cukuru,raugu,pielejam viegli siltu pienu,izmaisam.Pievienojam vienu glāzi miltus,izmaisam,tad pievienojam izkausētu sviestu.Beram pakapeniski miltus un mīcam mīklu līdz tā atlec no rokām un galda virsmas.
Mīklu liekam iesmērētā ar eļļu bļodā,apsedzam un raudzējam 2 stundas vai līdz mīkla dubultojas apjomā.
Kad mīkla vienu reizi uzrūga,maigi nospiežam un liekam velreiz raudzēties ap 40 minūtēm.
Kamēr rūgst mīkla gatavojam pildījumu.
Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos,izvāram mīkstu,sablenderējam.
Katliņā samaisam 2 olas dzeltenumus un 2 ēd.k cukuru,pievienojam ķirbja biezeni.Liekam karsēties maisot līdz krēms sabiezē.
Atdzesējam.
Iemaisam biezpienu un tad pēc garšas cukuru,vaniļas cukuru,beigās atlikuso olas dzeltenumu.
Gatavo mīklu sadalam 8 daļās.izveidojam skaistas bumbiņas.
Liekam uz cepamās plāts,apsedzam un raudzējam 30 minūtes.
Ar glāzi iespiežam dobumu,kur liksim pildījumu.
Apsmērējam ar sakultu olas baltumu.
Liekam pildījumu.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 18 minūtēm vai līdz smalkmaizītes skaisti apbrūnē.
Atdzesējam zem dvieļa.
Izdevās skaistas,aromātiskas smalkmaizītes ar burvīgu,maigu pildījumu.
Man ļoti garšo biezpiena smalkmaizītes.....
Tik cik bildē redzanas 8.
Izskatas loti gardas 😀 sagribejas ari tadas uzcept. Tik jautajums- cik daudz sanak smalkmaizites?
Jā,tieši to pašu teicu arī es.Tiešām ļoti gardas,maigas,aromātiskas un papildus vēl noslējam pildījumā veselīgo ne visiem iemīļoti ķirbi.Ķirbi nevar just,bet tai pat laikā piedod interesantu aromātu un maigu konsistenci.
Nu kā no veikala plaukta😀 tikai noteikti gardākas!👍