Slinkum-zupa

Slinkum-zupa

13. Nov 2018, 23:14 Mamm.mamm Mamm.mamm

Ikviena man varētu piekrist, ka dažkārt varētu būt vairāk laika. Vai ne? :) Tad nu ikdienā cenšamies to "ietaupīt", lai atkal "tērētu" to citādāk.

Pa dienu man ar diviem maziem bērniem nav laika pat pašai paēst (brokastoju ap 11:00), kur nu vel pagatavot bērniem veselīgas maltītes. Tas gan nedod man iemeslu atkāpties no pašas uzliktās "latiņas" - mājai ir jābūt tīrai, bērniem arī, matām pa vietām, kā arī maltītēm jābūt veselīgām, ar labu sastāvu, bez "ekstra" cukura, utt. 

Nesen "Rimčikā" pie buljoniem redzēju "ātro zupu" - dienām, kad nav laika gatavot ēst. Nopirku pamēģināšanai.

Vispirms - sastāvs. Tas arī bija iemesls, kāpēc to pirku. Nekā lieka, ja nu vienīgi varēja vispār nebūt sāls. Pārējās sastāvdaļas ir kaltētu dārzeņu maisījums.

Pagatavošana: uzvāra 1,5-2l ūdens, pieber šo maisījumu un vāra 15 minūtes. Ļoti vienkārši. Es gan vel iedomājos piebērt pastu ("makaronus"), lai ir kur kārtīgāk iekosties.

Rezultāts: ātrā zupa. Garšos tiem, kam "iet pie sirds" tomāti. Tā kā man tomāti negaršo, nākošreiz mēģināšu lēcu zupu (otrs šī ražotāja ātrās zupas variants). Bērns un vīrs gan noēda visu porciju. :) 

P. S. Zupa piemērota vegāniem (tātad, derēs arī veģetāriešiem). Sastāvā nav minēti piena produkti, kas svarīgi alerģiskiem bērniem.

P. S. S. Atkal nevaru ievietot savas bildes. Gribēju padalīties, kā izskatās gatavā zupa. :)