Slikti rezultāti...kapēc tā notiek...

Slikti rezultāti...kapēc tā notiek...

11. Jan 2016, 16:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Saņēmu 1. trimestra skrīniga rez., 1:138 uz 21. hr/ trisomiju...Ārste man zvanīja uz mājām, jāiet atkārtots usg, un ja nu kas-amnio...pat nezinu kā viņu izrunā, jo ar 1. bēbi neko tādu nezināju. Mēs šo bēbīti taisījām 1, 5 gadus. Jā, mana vecākā meita nav pārāk liela, bet mēs gribējām ar salīdzinoši mazu vec. starpību bērnus. Speciāli braucu, veicu analīzes, lai mums beidzot viss izdotos, izdevās, usg labs, bet še tev-tas sūda skrīnings slikts....un es raudu jau vairāk kā 3 h...man būtībā būtu jāgatavojas augstskolas eksāmeniem, bet es neko nespēju, esmu morāli sagrauta. Mani absolūti nekas neinteresē. Domāju iepriekš, ka varētu kādu dienu aizbraukt uz veikalu pēc tās smukās ziemas jakas, kuru iepriekš noskatīju, bet vairs nav aktuāli. Liekas tik mazsvarīgi. Domāju priekš kam cilvēkam daudz drēbju, ja tāpat kādreiz nomirs, radiniekiem tikai nāksies pēc tam nokrāmēties ar tām panskām. Nē, es netaisos protams mirt, man ir jārūpējas par vecāko bērnu, bet iekšēji nespēju savākties. Esmu taču jauna sieviete! Man pat nav vēl 25, ne man cukura diabēts, ne alerģijas, ne epilepsijas, nekas man nav! Vīrs vesels, sprotisks, mēs neesam dzērāji, narkomāni, dzērāji utt. Un kapēc jābūt sliktām analīzēm? Karma. Es neesmu ļauns cilvēks, nedaru citiem pāri, vismaz apzināti. Ok, internetā lasīju, ka daudzām pat ar sliktākiem rezultātiem ir viss ok, un nereti ir šādas sliktas analīzes, bet beigās viss ir labi.

Ai, es pat nezinu kā sevi savākt. Varbūt palika vieglāk, ka es to uzrakstīju. Man iekšēji bija bail, ka tik nepazaudētu, teorētiski šis ir laiks (12 ned.), kad vajadzētu atslābt, bet atkal kā uz adatām dēļ šī te visa.

Un pat ja arī ir jātaisa tas amnio, kā lai pēc tam es ievēroju gultas režīmu ar mazu bērnu, ja esmu pagaidām viena, man nav ne aukle, ne vīra(komandējumā). Man pašai ir jāiet salā uz veikalu, viss jādara, savādāk mēs badā nomirsim. Kā gan es varu atļauties gulšņāt gultā paceltu asti? Pietam lielais bērns bieži slimo, viņa vēl jāaprūpē...Kaut kāds murgs. Es ceru uz labāko, ticu, ka viss ir Dieva rokās, un šis ir tikai kārtējais pārbaudījums lai pakutinātu manus nervus. Jā, es iedomājos to ļaunāko, un vēl vairāk mani tracina tie teicieni-domā labas domas, jo sliktais var materealizēties(vai kaut kā tā). Un tad es nevis automātiski kļūstu pozitīva, bet gan divreiz satrauktāka, jo uzreiz vēl man jājūtas vainīgai, ka iespējams veselu mazuli esmu teju vai norakstījusi, domājusi sliktas domas, tādejādi padarot to visu vēl sliktāku...ai, tāds nu mans murgs.

Paldies, ka uzklausījāt.

12. Jan 2016, 01:47

Paldies māmiņām par labajiem vārdiem, uzmundrinājumu. Esmu daudz maz sevi beidzot savākusi, kaut galvā tikai viena doma.

12. Jan 2016, 01:45 norbeta

Es arī vienu brīdi iedomājos par valsts politiku, sava veida biznesu, jo tas taču maksā naudiņu. Lasīju, ka ļoti svarīgi šiem rezultātiem ir precīzi noteikts vecums auglim. Bet kā var precīzi noteikt, ja neviens jau nav stāvējis klāt ar svecīti īstajā br''idī, un arī pat ja būtu, tad apaugļošanās tik pat labi var notikt vēlāk...Vecumu nosaka pēc usg, izmērot garumu bēbim, bet vienu brīdi mērīja tā, bija tik garš, atbilda tādam vecuma, otru brīdi tik, atbilda tādam. Arī testa lapā būtu bijis jābūt par 2 dienām vecākam(ja skaitam no manām neregulārajām un dīvainajām mēnešreizēm) nekā tur uzrakstīts. Tas viss vienkārši nereāli sit pa nerviem.
B-HCg var būt arī paaugstināts, jo ir bieza placenta. Kā nekā šis glikoproteīds tiek sekretēts tieši no placentas...kas arī bija manā gadījumā ar pirmo bērnu(tiesa gan tad man lika mieru).
Jā, es slimoju 1. trimestrī ar vīrusu, bet usg bija labs, nezinu ko domāt.

pandulaacis pandulaacis 11. Jan 2016, 18:55

Draudzenei arī bija jāveic šī procedūra, jo analīzēs uzrādīja risku. Bērns ir vesels. Nestreso!

Ilvija82 Ilvija82 11. Jan 2016, 17:22

Tici, ka viss būs labi gan Tev, gan bērniņam! Sūtu Tev labas domas un mieru!

11. Jan 2016, 17:19 anninja :)

Es tiesi par to pasu iedomajos.par to netaisnibu.kaut ka divai i iekartotas tas lietas.
Esmu savakusies.Samierinajos,ka ir ka ir,iesu uz atkartoto usg,ceresu,ka bus labi viss. Tapat no savas puses es esmu darijusi visu,lai manam bernam butu labi.

11. Jan 2016, 17:14 m-m-mimi

Ari pirmajam bebim bija lielaks beta hcg,bet kopuma raditaji bija zemi.zalaja laucina.lidz ar to man lika mieru. Kad piedzimq,tad radija,ka placenta bieza.Varbut soreiz placenta ari biezaka,ka del medz but tas tur hormons paaugstinats. Ari gadi uz prieksu pagajusi.Paskatijos,ka ar sadiem rezultatiem pirms gadiem 5 iespejams raditaji butu bijusi zalaja lauka,kur ir zems raditajs. Bet nu man tas vecums ari nav tads 40 uz augsu...

11. Jan 2016, 17:11 m-m-mimi

Man ir paaugstinats beta hcg 2 reizes.ja max ir 54,tad man ir 119.vel tas kopejais stabins ir dzeltenaja lauka,nevis zqlaja,un jau augstakminetais statistikas risks 1:138

Cielavinna Cielavinna 11. Jan 2016, 16:49 Salamandraa

Pēc būtības ja ārsts teiks, ka jātaisa tā amniotēze( vai kā viņu tur sauc) uztaisi. Viss būs kārtībā un sirds būs mierīga par to, ka bērniņam vis ok. Man ar taisīja, piedevām man bija tuvu 20 nedēļai kad taisīja. Procedūra nav pati par sevi sāpīga un to taisa ļoti labs dakters, bērnu šī procedūra netraumē, vienīgais pēc tam nedēļa mierīgā režīmā.

11. Jan 2016, 16:46 Cielavinna

Paldies, ka dalījies ar pozitīvo pieredzi.

Cielavinna Cielavinna 11. Jan 2016, 16:42

Par ku Tu uztraucies? Man bija 1:72 un bērnam vis ok.