Skaistumkopšanas brīnumlīdzeklis - ūdens

Skaistumkopšanas brīnumlīdzeklis - ūdens

06. Mar 2020, 14:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Straujiem soļiem tuvojas pavasaris, un visi steidz atkopties pēc garā tumšā perioda. Taču pirms iegādāties dārgus skaistumkopšanas līdzekļus vai veikt sarežģītas procedūras, lai uzturētu un atdzīvinātu savu dabisko skaistumu, ir kāds brīnumains līdzeklis, kurš mums ik dienas ir pieejams itin vienkārši – ūdens. Tas nav noslēpums, ka ūdens dara brīnumus, ir dzīvības eliksīrs, un, galu galā, sastāda līdz 60% no pieauguša cilvēka ķermeņa.

Matu augšana

Zinātniski ir pierādīts, ka ūdens ir būtiska sastāvdaļa veselīgu matu formulai. Matu speciāliste, daktere Šārmišta Dešpande (Dr. Sharmishtha Deshpande) skaidro, ka matu saknes atrodas galvas ādā, un to, ka matu un ķermeņa primārais mitrinātājs ir ūdens. Caur matu saknēm ir nepieciešama pietiekama ūdens cirkulācija, lai mati varētu izdzīvot. Savukārt, ūdens cirkulācija matu saknē veicina to augšanu. Pietiekams ūdens patēriņš ir svarīgs, lai uzturētu savus matus veselīgus, zīdainus un stiprus.

Skaista āda

Ūdens ir nozīmīgs skaistas un veselīgas ādas uzturētājs - 64% ādas sastāva satur ūdens. Dermatologi pētījumos, kas publicēti zinātniskajā žurnālā “Klīniskā, Kosmētiskā un Pētnieciskā Dermatoloģija” (Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology) ir pierādījuši, ka dehidrēšanās jeb nepietiekams ūdens daudzums liek ādai sarauties un izžut, tādējādi padarot to daudz neaizsargātāku pret bojājumiem. Tāpat nepietiekams ūdens daudzums veicina priekšlaicīgu grumbu veidošanos. Ūdens grumbas nespēs izārstēt, tomēr tas palīdzēs ādu uzturēt veselīgāku un jauneklīgāku.

Palīgs cīņā ar lieko svaru

Ūdens palīdz cīnīties ar lieko svaru, ja tas tiek patērēts dažādu saldinātu dzērienu un sulu vietā, skaidro pētnieks Kriss Švarcendrūbers no Mičiganas Štata universitātē. Tāpat ir pierādīts, ka izdzerta glāze ūdens 20 minūtes pirms maltītes var palīdzēt novērst pārēšanos - pavisam vienkārši, ūdens palīdzēs radīt “pilna vēdera” sajūtu un apēsts tiks mazāk kaloriju.

Nagu veselība

Ūdens dzeršana nāk par labu arī nagu veselībai un skaistumam. Izrādās, nagu sastāvā ir 18% ūdens, izpētījuši amerikāņu dermatologi Ričards Šērs, Filips Flekmans un viņu komanda (Richard K. Scher, Philip Fleckman), un, tā daudzumam nokrītoties līdz zem 16%, nagi kļūst trausli. Īpaši tas attiecas uz tiem nagiem, kuri regulāri pakļauti skarbiem apstākļiem, piemēram, mirkšanai ūdenī - tas vēl jo vairāk saasina nagu sausumu un jutīgumu, tādēļ velc cimdus, mazgājot traukus vai automašīnu.

Maģiskie burbuļi sejai

Skaistumkopšanas speciālisti visā pasaulē arvien vairāk novērtē dabiskos līdzekļus sejas kopšanai - ūdens ir tieši tas, kas nepieciešams veselīgai sejas ādai. Tomēr ne parasts krāna ūdens darīs seju skaistu, bet gan gāzēts. Speciālisti atzīst, ka dzirkstošais ūdens palīdz gan stiprināt sejas ādas šūnas, gan arī veicina ādas vispārējo tvirtumu un mīkstumu. Burbuļojošā ūdens brīnums slēpjas tā sastāvā - tam ir ir nedaudz zemāks pH līmenis, kas sagadīšanās pēc ir tieši tāds pats, kā mūsu ādai. Piemēram, Neptunas minerālūdens, kas pieejams teju katrā veikalā, palīdzēs nodrošināt pareizo vidi, lai tava āda var justies skaista. Krāna ūdens pH var izjaukt ādas ārējo slāni, izraisot sausumu un kairinājumu, stāsta dermatoloģe Roberta Del Kampo (Roberta Del Campo), kura žurnālam Glamour atzinusi, ka arī savā ikdienas rutīnā ieviesusi dzirkstošā ūdens sejas procedūru.

Neptunas minerālūdens Tev un Tavam mazulim

Daba ir apveltījusi Neptunas minerālūdeni ar īpašībām, kas dara to piemērotu gan topošajām māmiņām, gan visai ģimenei. Neptunas ir dabīgs minerālūdens ar zemu mineralizācijas sāls līmeni, līdzsvarotu pH līmeni (7,8), kas padara ūdeni lieliski piemērotu dzeršanai grūtniecēm. Minerālūdens Neptunas tiek iegūts unikālā, senatnīgā un aizsargātā vietā — Varenas mežos. Tieši tāpēc tas ir dabiski tīrs minerālūdens, kas piemērots lietošanai ikdienā. Neptunas minerālūdens ir guvis plašu atzinību, kā arī – tas ir iekļauts EU oficiālajā dabīgo minerālūdens reģistrā.

Neptunas minerālūdeni būs iespēja nogaršot Māmiņu brokastīs, kas norisināsies 11. Martā T/C “Spice” 1. stāvā. Pasākumu organizē T/C “Spice”, “Cilmes šūnu banka” un “Māmiņu Klubs”. “Māmiņu brokastis” norisināsies no plkst. 11:00 līdz plkst. 14:00. Ieeja pasākumā ir bez maksas.