Šis un tas par vīriešiem

Šis un tas par vīriešiem

15. May 2014, 13:14 Druxis Druxis

Mana mamma man reiz teica: „Tā, kā vīrietis izturas pret savu mammu, viņš vēlāk izturēsies arī pret savu sievu!”

Tobrīd šajā teikumā īpaši neieklausījos un vēl mazāk ticēju tam. Tomēr, redz, kaut kur tas man ir aizķēries, jo tagad arvien biežāk nākas secināt, ka tas tā arī ir! Protams, vienmēr ir kādi izņēmumi, nestandarta situācijas. Es vairāk runāju par parastiem vidusmēra vīriešiem un viņu vidusmēra māmiņām! :)

Lai izvairītos no liekiem uzbrukumiem, uzreiz varu atzīties, ka esmu pārbaudījusi abus vīriešu tipus uz savas ādas, bet par augstāk minētā teikuma atbilstību patiesībai esmu pārliecinājusies no savas un draudzeņu pieredzes.

Ļoti bieži gadās, ka jaunajai sieviņai ir grūti iekļauties vīrieša ģimenē un pierast pie viņa mammas, kurai ir savi untumi, savas īpatnības, bet arī sava dzīves gudrība. Manuprāt, sievietei nevajag dusmoties, ja vīrietis cenšas pavadīt laiku ar savu mammu, ja ieklausās viņas padomos, ja palīdz viņai ikdienas darbos (atgādinu – es nerunāju par pārmērībām). Šāda vīrieša rīcība parāda, ka viņam nav sveša tāda lieliska īpašība kā CIEŅA, kas mūsdienās diemžēl tik daudziem pietrūkst, kā arī to, ka viņam ir interese arī par citiem, ne tikai par sevi.

Manuprāt, jaunas meitenes pašas ir tik ļoti pārņemtas ar sevi, ka nevēlas dalīt savu lielo mīlestību ar vēl kādu. Bet vai viņas aizdomājas, ka šis pats vīrietis, kuru viņas tik ļoti cenšas attālināt no viņa ģimenes, kādreiz tāpat var attālināties arī no viņām pašām? Ja vīrietis nepalīdz mammai smagākos darbos, viņš neliksies ne zinis arī par to, kas ir vai nav pa spēkam viņa sievai (jā, jā, es zinu, sievietes var visu!). Ja viņš vēlā vakarā pēc ciemošanās nepavada mammu pa tumšām ieliņām līdz transportam, viņš vēsā mierā ļaus arī sievai izlikties drosmīgākai nekā viņa ir patiesībā. Ja viņš neapsveic vecākus svētkos, kādā brīdī sievai pašai būs jāatgādina, kad viņai ir dzimšanas diena, utt., utjp.

Man ar savu vīramāti ir ārkārtīgi paveicies, varbūt tāpēc mans viedoklis ir tieši tāds, kāds tas ir. Tomēr ik reizi, kad man kas nepatīk, es iztēlojos sevi viņas vietā, un saprotu, ka man ir arī ārkārtīgi paveicies ar vīru!

16. May 2014, 13:06

Es piekr'itu!!!!!!!!!!Ir parbauditas abas versijas. Kad cilveks dusmas atlaujas skarbaku vardu pateikt matei, ari sievai atlausies, un pec tam ar asti dirsa naks un lugs piedosanu. Un ir ari tads virietis ka mans virs, kas mammai istabu izremonte, pazvana un parunajas, un ari pret mani vins ir atsaucigs, izpalidzigs un ieinteresets!

Druxis Druxis 15. May 2014, 15:40 liiba-k

Pieredze lika mainīt domas?

Druxis Druxis 15. May 2014, 13:59 MadaraK

Jā, es arī zinu gadījumus, kad vīramāte cenšas "izēst" sievu, bet tas vairāk ir tāds izņēmums. Nu, vismaz attiecībā uz šo blogu tas neatbilst "vidējai vidusmēra" situācijai. 😉
Tad gan ir jautājums, kāpēc vīrietis neaprunājās ar savu māmiņu jau pēc pirmā šāda komentāra, lūdzot neko tādu vairāk neteikt. Bet tikpat labi iespējams, ka viņš aprunājās, tik tā māmiņa traki dzēlīga gadījusies.