Simrit koncerts 13.septembrī!

Simrit koncerts 13.septembrī!

29. Aug 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Iztēlojieties, ka Ziemeļblāzma varētu dziedāt: tāda ir Simritas balss. Pārlaicīga, spēkpilna un vienlaikus ēteriska kā vaļu dziesma…” – LA YOGA.

“Simritai dziedāšana nav priekšnesums, tas ir veids, kā pietuvoties Dievišķajam. Viņas balss, mūzika un pasniegšanas veids atspoguļo tīru pielūgsmi, kas plūst no viņas viegli un nepiespiesti. Šada nemākslota pielūgsme ir dāvana no augšienes, talants, dārgāks par citiem, jo caur to viņa spēj vest sev līdzi tūkstošiem citu cilvēku – uz pieredzi par esības vieglumu un apzinātību, kas šajā laikā, kurā dzīvojam, ir tik nozīmīga visai cilvēcei.” – SNATAM KAUR

“Vispirms sjau, es esmu caur un cauri Simritras fane. Kad pirmoreiz redzēju viņas uzstāšanos dzīvajā, man likās – wow, viņa ir kā no pankroka. Nezinu, kādēļ man prātā iešāvās tieši tāda doma, bet šis elements vilināja iepazīt viņas mūziku tuvāk. Viņai piemīt īpaša melodijas izpratne, neatkārtojama personības enerģija un patiesa muzikalitāte. Manās acīs Simrita ir mūsu laikmeta īstenā balss,” – BELINDA KĀRLAILA

Pieredze ar Simrit

Ir mākslinieki, kas gadsmitiem senām meditācijām spēj iedot jaunu, laikmetīgu garu, liekot ikvienam – no popmūziķiem līdz teātra aktieriem neglābjamai iemīlēties senlaiku praviešu vārdos. Ir mākslinieki, kuru klātbūtne reizē aizrauj un veldzē dvēseli, kuru auss saklausa rezonanci, kas spēj savienot kontinentus un cilvēkus.

Viena no tādiem māksliniekiem ir vokāliste un dziesmu autore Simrita (Simrit Kaur). Viņa ir dzimusi Grieķijā, Atēnās, bet vēlāk caur adopciju nonākusi jaunā ģimenē un uzaugusi ASV dienvidos. Simritas mūzika un personība ir piesaistījusi tādu mākslinieku atzinību kā Stīvens Tailers no grupas Aerosmith un Belinda Kārlaila, kuru pazīstam no Go-Go’s. Simritas mūziku raksturo satura dziļums, neatkārtojams skaistums, psihodēliska gaisotne un kaut kas tāds, kas pavisam noteikti iespiežas prātā.

Simrita ir smēlusies iedvesmu no harmoniski skaistajiem un smalki melodiskajiem senās Bizantijas un Grieķijas dziedājumiem, ar kuriem viņa pati ir uzaugusi. Šo mantojumu papildina Rietumāfrikas perkusiju enerģija, ko viņa vēlāk ir studējusi. To visu mūziķe prot meistarīgi sakausēt ar apgūto dažādu tradīciju vokālo meistarību un klavierspēli, kas palīdz Simritai un viņas grupai izvilināt pavisam jaunas nianses no atskaņotās mistiskās dzejas, arvien vairāk pietuvinoties gara valstībai. Viņa atļaujas drosmīgi sakausēt izkristalizētas filosofiskas idejas ar ēteriskiem, emocionāliem aranžējumiem, kas ļauj pārvērst XVI gadsimtā Gurmuki valodā sarakstītu dzeju hipnotiski valdzinošās un mūsdienīgās dziesmās, piedāvājot himniskas melodijas un būvējot episkas skaņu ainavas, ko caurstrāvo senās mantras. Viņa prot mūsdienīgajā iepludināt būtisko un dziļo no tā, kas ir sens un svēts.  

Nonākot šajā koncertā, jūs pavisam drīz apjautīsiet, ka tas nav vienkārši kārtējais koncerts. Ļaujoties transcendentālām skaņām, hipnotiskām sajūtām, pasaules klases mūziķu meitarībai un Simritas neatvairāmi valdzinošajai BALSIJ… Esiet gatavi pacelties gaisā!

BIĻETES PĒRC ŠEIT->>>