Sīki padomiņi cīņai ar vīrusiem

Sīki padomiņi cīņai ar vīrusiem

13. Jan 2015, 14:36 nosiguldas nosiguldas

Ir sācies Jaunais gads un kopā ar to GRIPAS  un vīrusu laiks. Šoreiz padalīšos savā pieredzē un pastāstīšu par kādu augli, kurā iemīlējos, kad apmeklēju Turciju.

Granātābols

Par to, cik tas ir veselīgs un kā to izmantot zināju virspusēji. Teiksim tā,  zināju, ka granātābols ir jālieto, ja trūkst organismā dzelzs un tas arī viss. Nepirku to tāpēc, ka nepatīk, ka viņā ir tik daudz sēkliņu.

 

Izrādās, ka granātābols ir ēdams viss. Visvairāk labu vielu ir tieši sēklās un mizā.

  • Vitamīni А, В, С, Е,
  • antioksidanti,
  • fruktoze, glikoze,
  • kalcijs, kālijs, jods, kremnijs , dzelzs.

Mizas un sēklu novārījums palīdz kā žulti dzenošs līdzeklis, pie dažādām kuņģa problēmām un to iesaka sirds slimniekiem, bet granāta sula paaugstina hemoglobīnu.

Bet pats galvenais GRANĀTĀBOLS PALĪDZ CĪNĪTIES PRET INFEKCIJĀM, kas šajā brīdī ir ļoti aktuāli.

No manas pieredzes, granātābolu mizu tēja ir ļoti garšīga un to var nopirkt Turku preču veikalā Rīgā, Brīvības ielā (pie Matīsa tirgus).

Kas ir mani citi palīgi cīņā ar vīrusiem….

Esmu hronisku iesnu īpašniece un šajā laikā gadu atpakaļ būtu jau nomocījusies ar iesnām, ja ne kāda mana kolēģe, kas pastāstīja, ka labs palīgs ziemas periodā ir A vitamīns eļļā.

To var izmantot kā kosmētisko līdzekli pie sejas kopšanas, bet es to lietoju kā profilaktisko līdzekli un katru dienu ar  šo šķidrumu profilaktiski izsmērēju degunu.

 

11

Zaļais kokteilis ar ogām- pīlādži, upenes, irbenes, brūklenes, tas ir kokteilis, kas spainītī glabājās manā saldētavā un tagad vīrusu laikā klāt spinātiem pieberu sauju šo ogu un sanāk kārtīgs vitamīnu kokteilis.

Bērniem vāru ogu dzērienu, jo svaigais kokteilis tiem tā īsti neiet pie dūšas.

Pret augstu temperatūru  šogad atkal pārliecinājos, ka palīdz sasildīts degvīns ar kuru jānorīvējas. Vēl vajagot piepilināt pāris etiķa piles, es gan to neesmu mēģinājusi.

nosiguldas nosiguldas 14. Jan 2015, 09:52

te būs vēl nedaudz mazu padomiņu.
http://www.darznieksiesacejs.lv/siki-padomini-cina-pret-virusiem/

nosiguldas nosiguldas 13. Jan 2015, 14:53

jā miziņas izžāvē un pēc tam lieto kā tēju