Siguldas Svētku laukums

Siguldas Svētku laukums

31. Aug 2020, 22:55 Klintasmamma Klintasmamma

Neskatoties uz lietaino laiku, sestdienu negribējām pavadīt nedz mājās, nedz iekštelpu atrakcijās, tāpēc plāns bija gaužām vienāršs - brauksim uz Siguldu. Ja stipri līs, uz Līgatni. Ja arī tur būs stiprs lietus, priekšā ir Cēsis! Bet tā kā lietus smidzināja, ne īsti lija, tad tālāk par Siguldu netikām.

Svētku laukumā esam bijuši, dodoties pie taureņiem, taču nekas cits 4gadnieci īsti nebija ieinteresējis, tāpēc šoreiz nolēmām izpētīt, ko tad mēs vēl varētu "paķert klāt".

Aktivitātes, ko izbaudījām:

Siguldas tauriņi 

panorāmas rats (es ļoti baidos no augstuma, tāpēc šis rats man bija pamatīja "pārkāpšana pāri savām bailēm). Samaksa nav liela, katrs var izbraukt 2 apļus, taču es lūdzu izkāpt jau pēc 1, jo lietainā un vējainā laikā nelielā šūpošanās man īsti šo visu neļāva izbaudīt. Meita gan no bailēm brīva un labprāt skatījās apkārt, priecādamās, cik augstu atrodas.

 trošu vagoniņš (šo izbaudījām pavisam nesen 1.reiz, tāpēc meitai tas bija labi palicis atmiņā kā kaut kas, ko atkārtot)

 bērnu autoskola un pēc tās vēl sekoja velokarti, taču tur es minu pedāļus, ne fotografēju:)

Adrese: Leona Paegles iela 22, Sigulda

Papildus: ir rodeļu traseun iespēja izvizināties ar pacēlāju, taču rodeļi mūsu apciemojuma laikā nestrādāja, bet no pacēlājiem darbinieki cītīgi atrunājot, stāstot, ka viss ir ļoti slapjš.

Ir labierīcības un telts, kur iegādāties Skrīveru mājas saldējumu.

Ieteikums: iesaku līdzi ņemt skaidru naudu, jo mazajās bērnu automašīnās ir jāmet 1 EUR monētas, arī rodeļu trases kasē bija uzraksts par norēķiniem ar skaidru naudu, tāpēc tā noteikti noderēs.

Pavadītais laiks : 4 stundas (lija lietus), saulainā laikā noteikti vairāk

Izmaksas: parādītas attēlos iepriekš un zemāk

Iespaidi: kauns, ka tikai tagad sapratām, ka nav jābrauc tālu, lai lieliski pavadītu laiku! Sigulda nav tikai alas, pastaigu takas vai pils. Pietiek ar vienā laukumā esošām atrakcijām, lai sarīkotu sev ģimenes neaizmirstamu piedzīvojumu. Paldies Siguldai! Arī Jūs vēl šo visu varat paspēt izbaudīt!