Siera, šokolādes suflē

Siera, šokolādes suflē

26. Nov 2013, 15:25 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

40g rīvēts džiugas siers

2 olas

3 ēd.k milti

1 ēd.k kakao

5g šokolāde

1 ēd.k cukurs

vaniļas cukurs

50g sviests

100ml piens

 

Pagatavošana:

Katliņā izkausējam sviestu,iemaisam miltus un kakao līdz viss viendabīgs.Pielajam pienu,maisam turot uz uguns līdz massa viendabīga.Pievienojam šokolādi,maisam līdz tā sajaucas ar massu.

Iemaisam sieru līdz tas izkūst un massa kļūst viendabīgas konsistences.

20131126150941-24954.jpg

 

Turpinom karsēt un maisīt pievienojam olas dzeltenumus.Massa paliek bieza un maisot svaeļas kamolā.Pārliekam citā traukā,lai atdziest.
20131126151125-89383.jpg

 

Olas baltumus sākam putot ar šķipsninu sāli,kad izveidojas putas pievienojam cukuru un vaniļu.Turpinam putot līdz stingrām putām.

20131126151214-34361.jpg

 

Formiņas iesmērējam ar sviestu un apberam ar rīvmaizi.Labi būtu ar rudzu rīvmaizi,lai krāsa neatšķiras no gataviem suflē,bet tā ka mājās atradās vien kviešu,tad izmantoju to.

20131126151313-39675.jpg

 

Cepeškrāsni uzsildam ap 180 grādiem.

Olas baltumus iecilājam šokolādes massā.Daram to pakāpeniski,jo šokolādes massa ir smaga,mums ir jāsaglabā baltumu gaisīgums.Sākumā šokolādes massā iecilajam vien 2 ēdamkarotes olas baltumus,tad pakāpeniski atlikušos.Cenšamies iecilāt viegli,lai olbaltumi nesaprok,bet dadara mīklu gaisīgu.

20131126151514-36970.jpg

 

Liekam mīklu formiņās tā,lai aizpildīta 1/2 -2/3 no formiņas.Massa cepoties celsies.

20131126151600-96221.jpg

 

Cepam suflē ap 180 grādiem ap 25 minūtēm.Bet cepšanas laiks atkarīgs no formiņām ko izmantojam.Man tās ir keramiskās un 10cm diametrā.Ja mazākas vai ja silikona,tad cepšanas laiks samazinās.

 

 

Atdziestot suflē nedaudz nosēžās,tas tādēļ,ka mīklā maz miltu un daudz taukvielu-sviests un šokolāde.Bet tā tam jābūt.

Suflē varam pasniegt siltus ar visu cepamformiņu.

20131126151751-89747.jpg

 

20131126151928-38846.jpg

 

Var arī izņemt no formiņas un pasniegt apbērtu ar pūdercukuru.

20131126152009-18872.jpg

 

Krēmīgs,šokolādīgs,maigi mutē kūstošs suflē...

Ņemot ar karotīti suflē,tam ir tāda gaisīga skaņa kā ziemā brienot pa maigām sniega kupenām...

Man tik ļoti iegaršojās,ka gatavoju jau ne vienu reizi vien.

20131126152047-23526.jpg