Savādākā dzimšanas diena ģimenes lokā

Savādākā dzimšanas diena ģimenes lokā

22. Nov 2016, 15:18 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Vienmēr ierasts, ka bērnu dzimšanas dienām gatavojamies pamatīgi, protams, atkarīgs no bērna vecuma. Citiem tās ir  ar pirmajiem cipariem, daudz, daudz baloniem, kārtīgu gardumu galdu, bet citiem - noīrēts viesu nams, pirts, atpūta ar draugiem, bet citam - klusi svētki ģimenes lokā. Protams, katram savas vajadzības un iespējas. 

Ja lielajam puikam primārais ir draugi un tas, lai būtu jautri ar draugiem, tad lielajai meitai - dāvanas, ballīte pat nav obligāta, savukārt mazajai - smaids un prieks arī par kūku un svecītēm. Manuprāt, ļoti mazo ballīte ir vairāk vecāku untumu izdabāšana. Tā nu pirmo reiz pa ilgiem gadiem lielajai meitai dzimšanas dienu nosvinējām ārpus mājas vakariņojot jaukā restorānā. Dzimšanas dienas plāns mums bija skaidrs - jānopērk davana ( jauns telefons), kuru izvēlēsies pati meita, tad brauksim lūkot Staro Rīga un tad - mierīga pasēdēšana restorānā "Eksports". Jāteic lielā meita nemaz neprotestēja, teica, ka plāns esot labs. Viņa,  labprāt, no ēdienkartes izvēlējas sev tīkamo un, protams, noslēgumā arī siera kūka ar astoņām svecītēm. 

20161122145855-42592.jpg20161122145932-43569.jpg20161122150001-60771.jpg

Kad abām ģimenes meitenēm apnika sēdēt pie galda, viņas, labprāt, spēlējās bērnu stūrītī. 

Šādi laiski baudījām ģimenes vakaru, kad nav jāsatraucas, vai viss ballītei gatavs, vai ēdiens pietiks, vai salvetes un svecītes nav aizmirstas... Par to visu parūpējās "Eksports". 

20161122150249-55597.jpg

Vēl liels brīnums šajā vakarā bija - bērni iepazinās ar manu otrās pakāpes māsīcu un viņas puisīti. Līdz šim ne vīrs, ne arī bērni viņu nebija redzējuši. Jāteic, arī es padsmit gadus viņu nebiju redzējusi, tad satikāmies bērēs un nu atkal četrus gadus nebija sanācis laika un iespēju satikties, taču tieši šajā restorānā, par to nenojaušot, satikāmies, kad viņas puika un mana mazā meitiņa mēģinaja kopīgi spēlēties. Vakara gaitā tas viņiem izdevās. Vai nav jauki, ka šādi ir iespēja netīšām satikt sen neredzētus, ļoti mīļus un tuvus cilvēkus, kā arī mierīgi nosvinēt bērnam dzimšanas dienu, nesatraucoties ne par ko.

Kādas ir Jūsu bērnu dzimšanas dienas? Kam dodat priekšroku? Vai daudz laika un finanšu tērējat ballītes gatavošanai? Kuras no dzimšanas dienām ir bijušas visneaizmirstamākās?

lauvinja lauvinja 22. Nov 2016, 22:04

Tā kā man ir "bērnības trauma", man nekad nebija bērnu ballītes, sabrauca kaudze ar radiem, vecāki sēdēja pie galda un mūs aizsūtīja spēlēties. Kad bijām no jauna ar radu bērniem saraduši, bija laiks posties prom. Tāpēc maniem bērniem jubilejas svinam kā ar radiem, tā ar bērnu ballīti.

Izmaksas - kā rāda pieredze, pat brīžos, kad maciņā svilpo vējš, ir iespējams sarīkot foršas un jautras bērnu ballītes, vajag tik gribēt 😀

Nedomāju, ka vakariņas restorānā visai ģimenei ir lēts pasākums, salīdzinot ar bērnu ballītēm.