Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls izsludina programmu

Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls izsludina programmu

14. Jun 2016, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau ceturto gadu kvalitatīvas dzīves cienītājiem ir iespēja tikties Saulgriežu jogas un mūzikas festivālā. Laikā, kad saules enerģijas spēks ir visizteiktākais, – no 17. līdz 19. jūnijam, vienkopus pulcējas jogas praktiķi, meistari, entuziasti, kā arī tie, kuri vēlas iepazīties ar jogu, lai piedzīvotu intensīvu un enerģētiski spēcīgu notikumu, gūstot jaunu pieredzi un zināšanas. 

Pasaulē atzīti jogas praktiķi no Čīles, Somijas, Zviedrijas, Somijas, Krievijas Lielbritānijas, Vācijas ieradīsies Latvijā, lai trīs dienu laikā sniegtu apmeklētājiem nebijušu pieredzi, kas iedvesmos kā jogas pazinējus, tā arī sniegs neatsveramu ieskatu tieši iesācējiem. Festivāls piedāvā jogas nodarbības, meditācijas, meistarklases par veģetāru ēdienu gatavošanas noslēpumiem, sarunas par veselību, apzinātas dzīves svarīgām tēmām un vēdisko astroloģiju, kā arī iedvesmojošas mūzikas koncertus. Īpašu vērību festivāla rīkotāji pievērš ģimenēm ar bērniem, piedāvājot programmu, kas veltīta tieši mazākajiem – tajā ietverta joga bērniem un dažādas radošas aktivitātes.

Šogad viens no festivāla iedvesmojošākajiem mirkļiem noteikti būs Gongu nakts, kas ir ļoti dziļi dziedniecisks un īpašs transformācijas process. Tā ir unikāla iespēja ilgstoši atrasties harmonisku skaņu vidē, kad organismā var uzkrāties pietiekams harmonijas līmenis, notiek labvēlīgas izmaiņas fizioloģijā, enerģētikā un domāšanā. Gongu nakts dod iespēju atbrīvoties no stresa un saspringuma, piepildīties ar mieru un atgūt dzīvesprieku.

Festivāls paver iespēju pieredzēt mierīgu un meditatīvu Hatha jogas izaicinājumu kopā ar Fredriku Binette no Zviedrijas, muzikālu Yogaflow workshop piedzīvojumu kopā ar Jocke Salokorpi un mūziķiem Jagaspace no Somijas, Kundalīnī jogas klasi Kā pārvarēt bailes un nedrošību kopā ar Paramžots Sings Khalsa no Beļģijas un Paramu Dianu no Vācijas, savukārt Jivan Mukta no Čīles piedāvās stāstu Dvēseles izturība. Būs arī sirds meditācija kopā ar pašmāju filosofu, garīgo prakšu pētnieku Valdi Svirski, vēdiskā astroloģija kopā ar Jāni Rieznieku un iedvesmojoša saruna Laikmeta izmisums un slogs kopā ar Inesi Dāvidsoni.

Šī gada festivāla jaunums – Veselības zona, kurā būtiskas sarunas par uzturu risinās pašmāju viesi: vēdiskās psiholoģijas un filozofijas pasniedzējs Uģis Kuģis piedāvās lekciju Uztura psiholoģija, Andris Purviņš – īpašos Tējas stāstus, veģetāra un veselīga uztura entuziaste Dita Lase dalīsies veģetāru ēdienu gatavošanas noslēpumos, bet ar receptēm ilgmūžībai un imunitātei iepazīstinās Dr. Anre Riekstiņš.

Tiek gatavots attīrīšanās uguns rituāls kopā ar Suitu dūdeniekiem un svētīga saules sagaidīšana Ineses Kozuliņas Saules dziesmu pavadījumā. Vakara iedvesmas koncertos piedalīsies sirds dziesminieks Lauris Valters, skaistās balss īpašniece Alise Joste un enerģiskā dziedātāja Antra Stafecka. Par apmeklētāju garšu baudām rūpēsies veģetārā kafejnīca Bhajan Cafe, bet galvenā pavāra uzdevums uzticēts veģetāro ēdienu meistaram no Indijas.

Festivāla organizatori īpaši vēlas izcelt mūziķus no Austrālijas – harmonisko duetu Sacred Earth, par kura mūziku mēdz teikt: tā ir balzams dvēselei. Sacred Earth ir viens no Austrālijas ambientās mūzikas veiksmes stāstiem, jo pārdots vairāk nekā ceturtdaļmiljona šī dueta albumu. Premas valdzinošajai balsij piemīt maģisks tembrs, kas sevī apvieno cilvēka jūtu dziļumu ar pārsteidzošu dzidrumu. Viņa dzied svētās mantras un izjustas dzejas rindas, kas ir saistošas dažāda vecuma un pieredzes cilvēkiem. Ikviens, kas jebkad ir pieredzējis Sacred Earth uzstāšanos, zina, ka tas ir kas vairāk par ambientās mūzikas koncertu – tas ir izcili aizkustinošs notikums, ko piedzīvot aicina Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls!

Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls ir iespēja trīs dienas atpūsties no pilsētas steigas, piedalīties pasaules jogas meistaru nodarbībās, harmonizēt sevi un piepildīties ar saulgriežu enerģiju, uzkrājot dažādas kvalitatīvai dzīvei noderīgas zinības – gūt priekšstatu, kā palīdzēt sev un savam ķermenim dzīvot pilnvērtīgi.

#pielaikojogu

Par ieejas kartēm un plašāku programmu lasi šeit  : www.jogasfestivals.lv

 20160530135644-90318.jpg