Saulgriežu jogas festivāls aicina arī bērnus: īpašs piedāvājums Māmiņu Kluba biedriem

Saulgriežu jogas festivāls aicina arī bērnus: īpašs piedāvājums Māmiņu Kluba biedriem

16. Jun 2016, 00:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Festivālā trīs dienu garumā ir paredzētas aktivitātes arī visai ģimenei. Tās būs dažādas nodarbes, kurās varēs līdzdarboties, kā arī pagatavot skaistas piemiņas lietas sev no pasākuma. 

Bērnu darbnīcas (informācija tiks papildināta...)

Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls ir viens no draudzīgākajiem ģimenēm ar bērniem, sniedzot iespēju radoši un attīstoši nodarbināt bērnus, laikā, kamēr vecāki tvers zinības. Mazākajiem festivāla dalībniekiem tiks piedāvāts piedalīties bērnu jogas nodarbībās, radošajās darbnīcās, “zaļā dzīvesveida” aktvitātēs, kā arī izmēģināt dažādas Latvijā ražotas un lolotas preces un aktivitātes bērniem.

20160614142404-33485.jpg 

Jogas un meditācijas nodarbības bērniem viespasniedzēju virsvadībā!

Mandalu darbnīca- dažādu veidu mandalu zīmēšana un veidošana no dabas materiāliem. Meditatīva un pacietību rosinoša aktivitāte gan bērniem individuāli, gan visai ģimenei kopā.

Sapņu ķērāju darbnīca- aktivitāte gan bērniem, gan jauniešiem, gan visai ģimenei kopā. Sapņu ķērāju veidošana ir iedvesmojoša aktivitāte, kuras laikā bērni simbolski veido attiecības ar saviem sapņiem, nodrošinot emocionālu miega aizsardzību.

Akmeņu apbleznošana – radošā aktivitāte,kurā bērni veidos jaunus spēļu draugus, par pamatu ņemot akmeņu apbleznošanu. Akmens forma un bērnu iztēle nosaka kādi dzīvnieki tiks gleznoti uz akmeņiem. Bizbizmārītes, snaudoši kaķi, vardes, sienāži – akmeņi pārtop visdažādākos reālos dzīvniekos un iedomu draugos..

Sadarbībā ar džinsu otreizējās pielietošanas meistariem - “Otrā dzimšanas diena” festivāla mazajiem viesiem tiks piedāvāta radošā darbnīca, kurā tiks veidotas džinsa aplikācijas. Visdažādāko toņu džinsu audumi, kurus izmantojot, iespējams radīt kolāžu mākslas darbus.

Rotaļas ar mīkstajiem klučiem Iglu Soft Blocks

Lieli un dzīvespriecīgi mīkstie kluči,kurus izmantojot, bērni var uzcelt paši savu rotaļu namu, torņus un pat slidkalniņu. Šie kluči tiek ražoti tepat Latvijā, Valkā un priecē dažāda vecuma bērnus.

 

Zīmējumi ar Latvijā radītiem māla krītiņiem

Festivāla bērnu zonu papildinās zīmēšanas meistarklases, kurās tiks izmantoti unikālie māla krītiņi, ar kuriem iespējams zīmēt kā uz asfalta, tā uz flīzēm un papīra. Krītiņi interesi piesaista ne vien tādēļ, ka tiek ražoti no māla tepat Latvijā, bet arī savu interesanto formu dēļ, jo tie veidoti asociatīvi augļu un dārzeņu veidolos - gurķis, banāns, burkāns, mellenes, sēnes, ķiploks, zemene u.c.

 

Lielformāta jogas spēles

Festivāls tiek veidots kā notikums visai ģimenei, tādēļ daudzas no aktivitātēm organizatori aicina apmeklētājus piedzīvot visiem kopā un tam lieliski derēs Lielformāta jogas spēles. Bērni,kopā ar vecākiem varēs spēlēt lielformāta cirks spēli jogas tematikā, kas īpaši veidota,lai apgūtu dažādas jogas pozas. Koordināciju attīstošā spēle “Augšup” aizrauj gan lielus, gan mazus dalībniekus, savukārt jogas tēmas “Krustiņu – nullīšu” spēles laukumi iedvesmo kā visjaunākos dalībniekus, tā pieredzes bagātus seniorus.

 

Baskāju taka- taka, kur tiek veidota no dažādiem dabas materiāliem (mulčas, akmeņiem, māliem u.t.t.) Ikvienam pasākuma dalībniekam būs iespēja izbaudīt staigāšanu ar basām kājām pa tiem, gūstot dažādas sajūtas un to kontrastus.

 

 Aicinām radošās darbnīcas ar bērniem apmeklēt kopā, tā ģimenē atklājot viens otrā radošās puses!