Saulainais rīsu deserts.

Saulainais rīsu deserts.

12. May 2013, 12:10 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

200g apaļgraudu rīsi + piens uz aci liku

2 olas

1 aplesīns

100ml saldais krējums 35%

sīrupam 1 ēd.k ūdens + 3 ēd.k cukurs

citronskābe,sāls,cukurs-daudzums gatavošanas procesā

vaniļas cukurs

kurkuma

2 tēj.k želatīns

 

Pagatavošana:

Sākumā izvāram rīsus pienā līdz tie kārtīgi mīksti,ka jau šķīst ārā.Ļaujam tiem pilnība atdzist.

Olas dzeltenumus samaisam ar 2 ēd.k cukura.Pievienojam no 1 apelsīna izspiestu sulu.Liekam karsēties un maisam ar putojamo slotiņu līdz massa sabiezē un izkarsējās,ap 7 minūtēm.

Želatīnu iemaisam 30ml ūdenī.Uzbriedušu uzsildam un izmaisam līdz kārtīgi izšķīst.Želatīnu iemaisam dzelenumu krēmā.

Tad šo olu dzeltenumu/želatīna krēmu ieputojam rīsos.

20130512120609-36274.jpg

 

Olas baltumu sākam putot ar šķipsniņu sālu,kad izveidojas putas pievienojam 1 ēd.k cukuru un turpinam putot līdz tas izkūst,tad pievienojam šķipsniņu citronskābi un saputojam līdz stingram putām.

Katliņā liekam 1 ēd.k ūdeni un 3 ēd.k cukuru varam sīrupu ap 5 minūtēm.

Tikko no uguns noņemtu sīrupu ieputojam olu baltumos.

Atsevišķi saputojam saldo krējumu ar vaniļas cukuru.Savienojam saldo krējumu un olu baltuma krēmu.

Saputojam kopā rīsu maisījumu un saldā krējuma/ baltumu krēmu.Pēc vēlēšanās var pievienot kurkumu izteiktākai krāsai.

Lejam porciju traucios,liekam ledusskap uz stundu.

20130512120700-24077.jpg

Pasniedzam ar kādu ķīsēli vai vienkārši sablenderētām ogām vai augļiem.Man  mājās bija persiki,tos sablenderēju un gatavs.

20130512120756-99749.jpg

 

Labs,neparasts,gards deserts.

20130512120825-26088.jpgPiedalies graudaugu recepšu konkursā un tiec pie balvām no Weleda!

20130510135909-98667.jpg

 

taschinka taschinka 12. May 2013, 12:11

Atvainojos par kļūdu virsrakstā "Rīsu deserts"