Sveiki! Nākot tuvāk svētkiem, vienmēr aizdomājos par to, ko gardu uztaisīt ģimenei, bet tajā procesā iesaistot visus, izņemot mazo māsu.
Šoreiz taisījām saldo bruneti, kuru jau sen nebiju ēdusi un bērni vispār nebija nogaršojuši šo gardumu.
Mums nepieciešams:
2 pakas Selgas cepumu
iepakojums ar marmelādi, ja garšo marmelāde tad var likt daudz, ja nē tad mazāk
vienu olu
sviestu ( pusi no standarta sviesta paciņas)
kakao 4 ēdamkarotes
2 ēdamkarotes cukura
folija.
Lielo brāli pielikām pie cepumu drupināšanas. Jācenšas pēc iespējas smalkāk sadrupināt.
Tētis mums smalki grieza marmelādi.
Es ar Rūdolfu kausēju sviestu. Olu atsevišķā katliņā nedaudz sasildīt un pievienot pie izskausētā sviests. Pie sviesta pievienojam ar kakao un cukuru. Visu samaisam un liekam klāt pie cepumiem un marmelādes.
Vizmaisamn liekam uz folija. Veidojam desas formu, kad tas izdarīts liekam ledusskapī uz 3 stundām vai uz nakti, lai tā kārtīgāk ievelkas.
Pēc 3 stundām ņemam ārā un pašu gatavots saldums ar tēju ir vēl garšīgāks.