Sāļais keksiņš

Sāļais keksiņš

27. Mar 2018, 21:32 lauvinja lauvinja

Mazliet neparasti, bet ļoti garšīgi --sāļais keksiņš.

Nepieciešamie produkti:

4 olas

150 ml neitrālas eļļas

250 g kviešu miltu

150 ml baltvīna

150 g cietā siera (bet var sarīvēt jebkuru sieru, arī sanāk gardi)

250 g olīvas (zaļas un melnas vai tādas kā garšo)

sāls un pipari

Piedevas (viena no tām vai vairākas pēc izvēles) - karamelizēti sīpoli, garneles, žāvēta skumbrija, bekons, šķiņķis. Šoreiz karamelizēti sīpoli.

Pagatavošana:

Sieru sarīvē, olīves sakapā, piedevas arī sakapā. Atsevišķi sakuļ olas līdz tās dubultojas, pievieno vīnu, eļļu, sieru, miltus, garšveilas un piedevas. Visu sajauc viendabīgā mīklā. Ar sāli uzmanīgi, jo siers jau ir sāļš.

Ietauko keksa formu un liek cepties uz 200 grādiem apmēram 30-35 minūtes, līdz mīkla nelīp pie kociņa un virsa zeltaini brūna.

Labu apetīti!