Sāksies atbalsta programma jaunajām māmiņām "mamma mammai" jeb "mammamma"

Sāksies atbalsta programma jaunajām māmiņām "mamma mammai" jeb "mammamma"

07. Sep 2015, 19:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tuvākajā laikā plānots sākt atbalsta programmu jaunajām māmiņām "mamma mammai" jeb "mammamma", šodien preses konferencē stāstīja labdarības organizācijas "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta. 

Kā norādīja ģimeņu psihoterapeite Vita Kalniņa, visām ģimenēm ir nepieciešams atbalsts bērna audzināšanā, it īpaši jaunajām māmiņām.

Atbalsta programmā pusmūža vecuma sievietes, kuras savus bērnus jau izaudzinājušas un pašlaik aktīvi nestrādā, palīdzēs jaunajām māmiņām dažādos praktiskos mājas darbos, kā arī pieskatīs bērnu, lai sniegtu māmiņām nedaudz laika ievilkt elpu vai arī izdarīt kaut ko nepieciešamu. "Viņas gan nebūs profesionāles. Tās būs sirdsgudras sievietes, kuras savus bērnus palaidušas patstāvīgā dzīvē un būtu gatavas palīdzēt izaugt citiem bērniņiem," norādīja Kalniņa.

Plānots, ka māmiņas un "mammammas" sadarbība varētu būt vairāku mēnešu garumā - līdz māmiņa iemācītos tikt galā pati. "Mammamma" varētu strādāt divas reizes nedēļā, palīdzot pāris stundas. Viņa par šo darbu saņemtu arī atalgojumu.

Līdzīga programma jau darbojas Vācijā, Austrijā un Šveicē. No šīm valstīm arī rasta ideja projektam "mammamma". Palīdzību varētu saņemt ne tikai trūcīgās ģimenes, bet jebkādā finansiālajā līmenī dzīvojoši vecāki, kā arī vientuļie tēvi. Trūcīgajām ģimenēm programmas atbalsts būtu pieejams bez maksas, savukārt tās ģimenes, kuras varētu atļauties maksāt par "mammammas" palīdzību, savu naudu ieguldītu projektā trūcīgo mazuļu atbalstam.

Pašlaik notiek pirmo 26 projekta dalībnieču atlase, kuras varēs palīdzēt ģimenēm ar bērniem. Viņām paredzēti arī kursi par mazuļu līdz vienam gadam attīstību. Projekta dalībnieces satiksies arī savā starpā, lai dalītos pieredzē. Tāpat arī viņas varēs saņemt informatīvu atbalstu no projekta rīkotājiem. Organizatori cer, ka šī kustība ar laiku paplašināsies.

Šī atbalsta programma radusies no labdarības akcijas "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem", kurā trūcīgajām ģimenēm tiek nodrošinātas autiņbiksītes un piena maisījumi.

LETA