Saki “JĀ” vārdu Melngalvju namā!

Saki “JĀ” vārdu Melngalvju namā!

14. Feb 2023, 10:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Melngalvju nams – vieta, ko dēvē par Vecrīgas vizītkarti un Rīgas krāšņāko rotu. Tas pirms teju 700 gadiem celts kā sanāksmju un dzīru vieta, un arī šobrīd nams piedāvā greznākās un prestižākās telpas nozīmīgu pasākumu, tostarp kāzu, rīkošanai.

Melngalvju nams pieejams kā kāzu ceremoniju vieta. Tā ir iespēja laulību zvērestus teikt Rīgas krāšņākajā zālē, kurā jaunais pāris un svinību viesi izbaudīs patiesi karalisku atmosfēru. Pēc vajadzības tiek nodrošināts nepieciešamais aprīkojums – sākot ar krēsliem un iekārtojumu, beidzot ar laulību kanceli. Laulību ceremonijas pievienotā vērtība ir majestātiskais flīģelis Stainway&Sons, kas, nonākot īstajās rokās, spēj atskaņot brīnišķīgas, romantiskas melodijas.

Sadarbojoties ar labākajiem nozares profesionāļiem, iespējams nodrošināt izcilas kāzu svinības. Svētku vakariņas pie apaļajiem galdiem, restorānu pakalpojumi, skatuve un aizraujoša vakara programma, ko papildina dejas līdz rīta gaismai uz leģendāras deju grīdas. Melngalvju nama Svētku zāle jau izsenis ir slavēta kā labākā deju grīda Rīgā, tādēļ šeit ir lieliski dejot līdz rīta gaismai un uz plašās terases vērot, kā pāri Vecrīgas torņiem dziest zvaigznes un dienu lēni sveic saule.

Tiek padomāts arī par kāzu viesiem un izklaidēm - Melngalvju namā tiek piedāvātas aizraujošas ekskursijas gida pavadībā, kurš ģērbies vēsturiskajā tērpā. Viesiem iespējams iepazīt ne vien greznās zāles, bet arī vēsturiskos kabinetus un viduslaiku pagrabus. Nama īpašais piedāvājums – “Melnā mora ceļojums” - ved aizraujošā piedzīvojumā cauri Melngalvju namam, ļaujot izzināt leģendām apvīto Melngalvju brālības stāstu. Godājot Melngalvju tradīcijas, “ceļotāji” tiek aicināti nobaudīt upeņu balzamu un īpaši piemeklētas gardas trifeles.

Ekskursijas tiek nodrošinātas latviešu, krievu, angļu un vācu valodā.

Kāzu viesu ekskursijas pa namu iespējams organizēt paralēli jaunā pāra fotosesijai, kā arī pēc laulību ceremonijas, kamēr jaunais pāris dodas savās dienas gaitās.

Melngalvju nams ir viena no krāšņākajām ēkām Rīgā, kas glabā unikālu vēsturisko mantojumu par leģendāro Melngalvju brālību un Rīgas vēsturi. Šobrīd nams ir atvērts apmeklētājam no otrdienas līdz pat svētdienai. Atverot nama durvis, ikvienam viesim ir iespēja ienirt citā gadsimtā, izbaudīt krāšņo interjeru un izzināt Melngalvju nama stāstu.