Rupjmaizes kārtojums

Rupjmaizes kārtojums

11. Nov 2012, 16:54 maijbite maijbite

Labdien!

Jau sen gribēju pagatavot rupjmaizes kārtojumu, Lāčplēša diena bija kā reiz piemērota šim gardumam (krāsu ziņā). :)

Receptes noskatīju 2 - viena ir šeit: http://www.piegalda.lv/receptes/latviskais-rupjmaizes-kartojums/, bet otra atrodama 2012. gada novembra "Ievas Virtuvē".

Sastāvdaļas otrajam kārtojumam:

8 šķēles pilngraudu rupjmaizes ar sēklām;

6 ēdamkarotes cukura

2 ēd. k. sviesta

2 glāzes brūkleņu

500 g jogurta vai skābā krējuma ar zemu tauku saturu

Pagatavošana:

Maizi bez garozassadrupina. Pannā sakarsē sviestu ar 4 ēd. k. cukura, pieber sadrupināto maizi, apmaisot karsē, līdz maize ir apcepusies brūna. Brūklenes ar pārpalikušo cukuru uzkarsē un nedaudz saspaida, tad atdzesē. Četrās platās glāzēs pamīšus kārto cepto rupjmaizi, brūklenes un jogurtu vai krējumu.

No abām receptēm tapa 1 - mana vienkāršotā recepte. Viss, kas man bija vajadzīgs: "Ķelmēnu"maize, brūkleņu ievārījums un bezpiedevu jogurts.

20121111164251-28407.jpg

Pagatavošana:

1. Apgrauzdēju maizīti cepeškrāsnī. Kad tā atdzisa, sadrupināju.

2. Saliku sastāvdaļas pa kārtām - kārtiņa ievārījuma, kārtiņa jogurta, kārtiņa rupjmaizes. 

Ieliku ledusskapī uz 2 stundiņām. Ja būtu ilgāk, būtu labāk sasūcies. Man prasījās vairāk jogurta, jo ievārījums bija gana salds. 

Re, kāds sanāca - centos Latvijas karogu uzlikt.

20121111164850-24388.jpg

20121111164925-25615.jpg

Lai jauki svētki! :)

Maija

maijbite maijbite 13. Nov 2012, 11:09 leega

Gardāks tas bija otrajā dienā, kad bija kārtīgi sasūcies. 😀 Tāpēc iesaku taisīt iepriekšējā vakarā. 😀

maijbite maijbite 12. Nov 2012, 13:42 rimcimcim

Paldies! 😀

11. Nov 2012, 21:34

p.s. superīgi izskatās 😀

11. Nov 2012, 21:33

paldies! būs uz 18. novembri jāuztaisa 😀

mamma27 mamma27 11. Nov 2012, 19:52

mmmmm tā sagribējās!

maijbite maijbite 11. Nov 2012, 19:02

Centos! 😀 Nezinu, kā tam ir jāgaršo, bet mums visiem garšoja! 😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 11. Nov 2012, 18:23

ļoti svinīgs!