Rūpes par intīmo higiēnu jau no mazotnes

Rūpes par intīmo higiēnu jau no mazotnes

07. Dec 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau no pirmajām dzīves dienām, rūpējoties par bērniem, mēs rūpējamies arī par viņu intīmo higiēnu. Sākumā par meiteņu higiēnu rūpējas mammas, bet ar laiku, bērnam paaugoties, māmiņa apmāca, kā meitenei pašai to pareizi izdarīt, lai topošās sievietes īpašā ķermeņa zona vienmēr būtu tīra un nesagādātu diskomfortu.

Mazgāšanās rituāli

Intīmā kopšana ir ļoti svarīga, lai neveidotos apsārtumi, nieze vai nepatīkami izdalījumi, kurus turklāt var pavadīt nepatīkams aromāts. Tāpēc meitenēm jāmāca, ka, ja vien tas ir iespējams, apmazgāties ir nepieciešams pēc katra tualetes apmeklējuma. Mazgāšana jāveic no intīmās zonas priekšpuses uz aizmuguri. Vēlams, lai intīmās zonas nosusināšanai ir atsevišķs dvielītis.

Atbilstoša mazgāšanās līdzekļa izvēle

Ievērojot intīmo higiēnu, jāņem vērā, ka meitenēm no 3 līdz 14 gadu vecumam ir zems estrogēna līmenis un pH līmenis ir gandrīz neitrāls. Tāpēc apmazgājoties svarīgi intīmo zonu nekairināt ar spēcīgām ziepēm vai dušas līdzekļiem. Vislabāk noderēs īpašs intīmās zonas kopšanas līdzeklis tieši mazām meitenēm. Īpaši šāds līdzeklis var noderēt, ja kādu iemeslu dēļ ir apsārtums vai pat nieze. Šāds līdzeklis ir nomierinošs un palīdz atjaunot dabisko pH līmeni. DermoXEN izstrādājis īpaši meitenēm piemērotu intīmās higiēnas gēlu, ko nelielā daudzumā (divas dozatora devas) uzklāj uz mitras ādas un viegli iemasē, tad noskalo un ādu maigi nosusina. Šis intīmās kopšanas līdzeklis noder gan ikdienas higiēnai, tā bakteriālo infekciju profilaksei, kā arī gadījumos, ka ir intīmās zonas apsārtums, kairinājums vai urīnceļu infekcijas.

DermoXEN 4 Girls intīmo kopšanas līdzekļu sastāvā ir dabīgas augu aktīvās sastāvdaļas – propolisa ekstrakts, nīma eļļa – iegūta no Nīma sēklām, kam ir ārstnieciskas īpašības – mitrina, dezinficē, aizsargā. Šo intīmo kopšanas līdzekļu priekšrocības ir sastāvā esošās maigi attīrošās vielas - kokosriekstu eļļa un prebiotiskās šķiedras, kas palīdz aizsargāt un uzturēt maksts mikrofloru veselu. Turklāt smaržvielas ir bez alergēnu klātbūtnes, bez parabēniem, nātrija laureat sulfāta (SLS) – to parasti pievieno, lai veidotu putas un burbuļus, bet tas ir ļoti kaitīgs un kairinošs, un tiazolinona – kairinoša, kaitīga viela, kas rada jutīgu ādu un var izraisīt alerģisku reakciju.  

20161107115309-43722.jpg

Ja meitenei  tomēr rodas diskomforts , nieze vai apsārtums intīmajā zonā labi palīdzēs DermoXEN LENITIVA nomierinošs krēms .  Sastāvā esošie   Ķīnas sarkanā pipara ekstrakts, auzu ekstrakts un jojobas eļļa acumirklī nomierina un atjauno ādu.     

20161107115332-67718.jpg

Pašreiz nav iespējams komentēt