RSU SKMK atgādina – pieteikšanās bezmaksas aukļu programmai tikai līdz 29. augustam!

RSU SKMK atgādina – pieteikšanās bezmaksas aukļu programmai tikai līdz 29. augustam!

22. Aug 2014, 10:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledža līdz 29. augustam uzņem audzēkņus vidējā profesionālā mācību programmā „Mājturība”, kvalifikācija – AUKLIS, 25 budžeta vietās.

Mācību programma paredz apgūt gan pirmās palīdzības sniegšanu, bērna veselības stāvokļa noteikšanu, pareizu ģērbšanu un mazgāšanu, gan arī kulturālas uzvedības un higiēnas iemaņu mācīšanu, radošu bērna ikdienas aktivitātīšu organizēšanu un daudzas citas bērna aprūpē ļoti noderīgas prasmes.

Iegūstamā kvalifikācija atbilst trešajam profesionālās kvalifikācijas līmenim un pēc mācību beigšanas auklis spēj lieliski aprūpēt gan lielus, gan mazus bērnus ģimenēs, dažādās bērnu aprūpes un rehabilitācijas iestādēs, pirmsskolas izglītības iestādēs un citur.

Mācību ilgums: 1,5 gadi (3 semestri). Mācības notiek katru darba dienu.

Mācības par ESF finansējumu

Audzēkņiem ir iespējams pieteikties mācībām Eiropas Sociālā fonda darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1. specifiskā atbalsta mērķa „Veicināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību Jauniešu garantijas ietvaros” 2.kārtas projekta „Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana garantijas jauniešiem sistēmas ietvaros”, projekta identifikācijas Nr.7.2.1.JG2 ietvaros, kas paredz 15 budžeta vietas, kā arī pretendēt uz mērķstipendiju līdz 113.00 EUR/mēnesī.

Reflektantiem, kuri vēlas pieteikties, jāatbilst šādiem nosacījumiem:

  • vecums no 18 līdz 29 gadi;
  • nav atbalsta saņēmējs Nodarbinātības valsts aģentūras īstenotajos apmācību vai nodarbinātības pasākumos;
  • nav pilna laika studējošais Latvijas augstākās izglītības iestādē;
  • vismaz 12 mēnešus pirms uzņemšanas programmā nav saņēmis mērķstipendiju un nav ieguvis profesionālo kvalifikāciju darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma 1.2.1.1.4. apakšaktivitātes „Sākotnējās profesionālās izglītības pievilcības veicināšana” ietvaros.

Mācības par valsts budžeta finansējumu

Ja reflektants neatbilst ESF projekta prasībām, tad mācību programmu ir iespējams apgūt par valsts budžeta līdzekļiem. RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledža vidējā profesionālajā mācību programmā “Mājturība” nodrošina 10 budžeta vietas.

Mācībām var pieteikties līdz 29. augustam RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas Arodizglītības nodaļā – Rīgā, J. Asara ielā 5, 129. kabinetā, darba dienās no plkst. 9.00-17.00.

Sīkākai informācijai:

• Programmas apraksts 
• Uzņemšanas nosacījumi ESF finansētajām mācību vietām
• Arodizglītības nodaļa, tālr.: 67271435 vai e-pasts: egita.krankale@rcmc.lv

Kāpēc ir nepieciešams iegūt aukļa diplomu?

Lai risinātu trūkstošo vietu skaitu valsts un pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādēs, Latvijā ir izveidota jauna atbalsta programma – bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējs. Atbilstoši prasībām, persona, kura būs kvalificēta sniegt šo pakalpojumu un būs reģistrējusies bērnu uzraudzības pakalpojumu reģistrā, saņems valsts / pašvaldības finansējumu EUR 142 apmērā par katru bērnu.
Sīkāka informācija par bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem un to reģistrēšanas kārtību pieejama šeit.