Revolucionarā burkānu kūka

Revolucionarā burkānu kūka

11. Dec 2014, 06:35 taschinka taschinka

Šī ir kūka, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Kāds nogaršos,jo  vēlēsies ienkārši zināt kā kaut kas tāds garšo.Bet cits,kā es, jau iemīlēsies izlasot sastāvdaļas un pagatavošanu.


Sastāvdaļas krēmam:

250g indijas rieksti
1/2 citrona sula
4 ēd.k kokosriekstu sviests
vaniļas cukurs

Sastāvdaļas biskvītam:

300g burkāni
1,5 glāzes auzu pārslu milti
300g dateles
1/2 glāze kokosa skaidiņas
1 tēj.k kanēlis
1/2 tej.k muskatrieksts

dekorēju ar ķirbja sēkliņām

 

Krēmam:
Indijas riekstus,neceptus iemērcam aukstā ūdenī uz 5 stundām.Nokāšam,sablenderējam kopā ar pārējām sastāvdaļām līdz krēmīgai massai.Liekam ledusskapī.

Kūkas kartām:
Burkānus sarīvējam.Dateles var apliet ar karstu ūdeni,lai tās ķļūst mikstākas.Dateles un burkānus liku gaļasmašīnā,jo blenderis nav tik jaudīgs.Bet pēc būtības visas sastāvdaļas,izņemot auzu miltus,liekam blenderī un sablenderējam.Iemaisam auzu miltus.Es dzirnaviņās sasmalcināju pilngraudu auzu pārslas miltos.Bet var arī citas pārslas izmantot,rudzu,kviešu,miežu.

No gatavās massas veidojam divas kārtas.Es izmantoju 24cm diametra formu,tomēr labāk būs 20 vai 18.Formā ieklājam pārtikas plēvi liekam vienmērīgi pusi no massas,piespiežam,izlīdzinam.Tieši tā pat arī ar atlikuso massau izveidojam otru kārtu.Liekam ledusskapī uz pāris stundām.

 

20141211063344-88199.jpg

 

Izņemam no ledusskapja kūkas kārtas.Uz vienas smērējam pusi krēma,pāri liekam otru kārtu.Visu apsmērējam ar atlikuso krēmu.Dekorēju ar apgrauzdētām ķirbja sēkliņām,jo tās iederas gan vizuāli,gan arī garša sader.

Kūku turam ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.

Kūka ir slapja,bet viegli griežas ar assu nazi.


20141211063357-16345.jpg


Perfekta garšas kompozīcija,izcila recepte.


20141211063413-16709.jpg


Receptē iemīlējos jau pirms tā tika izmēģināta,jo izmantotās sastāvdaļas ir lieliskas,bet kad tika nogaršota biju stavā sajūsmā.


20141211063428-46464.jpg


Vīram šī garša atgādina marcipānu.Salda,mitra kūka,bez cukura,sviesta,vai kaut kā cita,ko esam pieraduši pievienot kūkās.


20141211063448-29311.jpg


Kūka tiek pagatavota bez cepšanas,bet piepūles,bez uztraukuma,ka kaut kas var neizdoties.


20141211063504-16573.jpg


20141211063519-91056.jpg

taschinka taschinka 11. Dec 2014, 11:48 taschinka

Bet domāju,ka Rīgā lielajos veikalos var dabūt arī sviestu.

taschinka taschinka 11. Dec 2014, 11:47 inleila

Es pirku kokosriekstu pienu un nesakratītu buņdžiņu atvēru ,sanāca ka šķidrums bija apakšā,bet bieza,sviestam līdzīga massa augšā.Tā der lieliski.

inleila inleila 11. Dec 2014, 11:36

Uz Ziemassveetkiem jaapagatavo! Paldies par recepti!
Kur var nopirkt kokosriekstu sviestu vai arii var aizstaat ar parasto sviestu?

taschinka taschinka 11. Dec 2014, 10:11 Bella_donna

Neteikšu,ka ļoti salda.Krēms vispār bez salduma,līdz ar to dateļu saldums tiek sadalīts .Kopgarša ir vidēji salda.

taschinka taschinka 11. Dec 2014, 06:36

Ar šo recepti piedalos recepšu konkursā:

http://www.focus.lv/dzive/edieni/ziemassvetku-recepsu-konkurss-revolucionara-burkanu-kuka

Konkurss pievilina ar balvām,bet ne tik vien tas labums.Man konkursi palīdz radīt jaunas idejas,trakas,neparastas,gardas,kārdinošas.Protams,par ieguldīto darbu velētos arī uzvarēt,kuram gan tas nepatīk.Diemžēl konkursā uzvarēs ne labākā recepte,bet gan tā,kuru būs vairāk skatījuši.Tā kā,ja kads vēlas manas uzvaras iespējas palielināt,var ienākt norādītajā linkā.

Un,protams,ceru,ka arī jūs neatstās vienaldzīgus šī recepte,kas manā skatījumā ir satriecoša.😀