Regulāri pūšas vēders? Izmanto labos probiotiķus! Iesaka profesors Danilāns

Regulāri pūšas vēders? Izmanto labos probiotiķus! Iesaka profesors Danilāns

25. Apr 2014, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja esi no tām sievietēm, kas regulāri cieš no vēdera pūšanās, aizcietējumiem vai gāzu veidošanās, tavai gremošanas sistēmai lieti palīdzēs probiotikas. Un nevis tās, kas pievienotas pārtikas produktiem, bet gan speciālās, kas iestrādātas pērlītēs!

Probiotikas, kas reģistrētas zāļu un uztura bagātinātāju reģistrā, spēj gan uzlabot gremošanas procesus, stiprināt imunitāti, veicināt resnās zarnas veselību ilgtermiņā, gan arī nodrošināt veselīgu miklofloru kuņģa zarnu traktā. 

Bet, lai saprastu, kurš probiotiķu komplekss tev palīdzēs cīņā ar vēdera diskomfortu, vērts izpētīt produktu saturu un atpazīt tās baktērijas, kuras iedarbojas tieši uz vēdera nepatīkamo simptomu izraisītājiem.

Pret vēdera pūšanos, gāzēm un aizcietējumiem palīdzēs šādas baktērijas:

Lactobacillus plantarum – nomāc rūgšanas procesus zarnās;

Bifidobacterium longum – uzlabo zarnu miklofloras veselību, veicina veselīgu zarnu darbību pieaugušajiem un veicina veselīgu šūnu attīstību;

Lactoferrin – nodrošina veselīgu zarnu miklofloras darbību un atbalsta imūnsistēmas veselību;

Bifidobacteria un Lactobacillus – regulē zarnu traktu mikrofloru;

Lactobacillus acidophilus – mazina gāzu veidošanos, vēdera uzpūšanos un laktozes nepanesību bērniem, veicina veselību zarnu darbību ceļojumu laikā, kā arī palīdz novērst akūtu caureju. Nodrošina veselīgu pH un nomāc rūgšanas procesus;

Lactobacillus rhamnosus – samazina neregulāru diskomforta sajūtu vēderā skolas vecuma bērniem.

 „Probiotikas var izmantot kā palīgus vēdera pūšanās, aizcietējumu vai gāzu veidošanās gadījumā. Tāpat tās ļoti labi palīdzēs, ja vajag atjaunot miklofloru pēc caurejas vai arī cīnīties ar vēdera nepatīkamajām sajūtām ceļojumu laikā. Probiotikas nokļūst diskomforta zonā un veic savu labo uzdevumu – neitralizē problēmu. Tad tikai jāizvēlas tās labās baktērijas, kuras tiešām strādā ar vēdera problēmu un labi sadzīvo viena ar otru,“ iesaka gastroendrologs, profesors Anatolijs Danilāns. Viņš arī atgādina, ka par probiotiku lietošanu noteikti nevajadzētu aizmirst, ja organisms cīnās ar kādu slimību, kuras ārstēšanai jālieto antibiotikas. Antibiotikas nogalina gan labās, gan sliktās organisma baktērijas, tādēļ ir vajadzīgas probiotikas, kas organismā atjauno labo baktēriju pārsvaru.

Māmiņu Kluba izvēle:

20140402165152-65441.jpg

Zarnu traktam labvēlīgo baktēriju avots

10 paciņas pa 1,5 g

To lietojot, Jūs varat būt drošs, ka saņemsiet organismam draudzīgos probiotiķus, kas atjauno zarnu mikrofloras līdzsvaru un mazina ar stresu saistītu diskomfortu, tādu kā vēdera sāpes, slikta dūša.

probio‘stick ir inovatīva probiotiku formula, kur izmantoti plaši dokumentētie pienskābo baktēriju celmi Lactobacillus helveticus R52 un Bifidobacterium longum R175 un patentētā mikrokapsulēšanas tehnoloģija Probiocap®. Šī progresīvā tehnoloģija aizsargā baktērijas no kuņģa skābes iedarbības, tā nodrošinot to nokļūšanu zarnu traktā, kur tās ir nepieciešamas. Viegli mutē šķīstošais, patīkamas garšas pulveris ir iepakots vienas devas paciņā, tādēļ  Probio’Stick® var lietot bez ūdens uzdzeršanas jebkurā vietā un laikā. Ērti lietojams ceļojot, jo nav jāuzglabā ledusskapī.

Viegli lietojamās paciņas probio‘stick ir efektīvs un dabisks risinājums aktīviem cilvēkiem, kuri cieš no stresa.

Īpašības:

-      Uzlabo un līdzsvaro zarnu trakta mikrofloru;

-      Mazina stresa radītu kuņģa-zarnu trakta diskomfortu (vēdera sāpes, slikta dūša);

-      Mikrokapsulēts, no kuņģa sulas pasargāts / klīniski pārbaudīts

-      Ērts lietošanai – vienu reizi dienā / jebkurā laikā / nav jāuzdzer ūdens / nav jāuzglabā ledusskapī / pulverveida

-      Garšīgs (patīkama, dabiska plūmju garša)

-      Ērts ceļojot

-      Tikai 6 kalorijas vienā paciņā / dienā