Šis ir laiks, kad mājā arvien biežāk ir jūtama gaisā virmojam svētku smarža: kanēlis, krustnagliņas, kardamons, viss jaucas kopā un vēstī, ka svētki ir pavisam tuvu. Mēs devāmies ciemos pie trīs bērnu tēta uz viņa eļļu un etiķu veikaliņu Vom Fass, kur bieži tiek rīkoti labas garšas semināri, lai kopā rosītos virtuvē un uzzinātu kādas ļoti gardas kūkas recepti.
Receptēs dalās Kaspars, trīs bērnu tētis, veikaliņa "Vom Fass" īpašnieks
Lai pagatavotu ķirbju kūku, kā teica Kaspars, vēlams vadīties pēc savām sajūtām, jo receptē ir tikai aptuvenas norādes, nekas nav jāmēra un jāsver. Tātad, ir nepieciešams aptuveni kilograms ķirbja, 3-4 oklas, kukurūzas milti, 1 bundžiņa iebiezināta piena ar cukuru, pusīte laima, no kura izspiest sulu un nedaudz sarīvēta laima miziņa. No garšvielām vēlams pievienot kanēli, maltu ingveru un muskatriekstu.
Ķirbja kūkas recepte
Sastāvdaļas:
1kg ķirbis
4 – 5 olas
50 – 60 gr. sviesta
kukurūzas milti
1 bundžiņa iebiezināta piena ar cukuru
sula no ½ aplesīna
nedaudz laima miziņas
10 ml kalamansi etiķa
kanēlis
ingvers
muskatrieksts
Pagatavošana:
- Ķirbis katliņā jāsautē uz lēnas uguns līdz tas kļuvis mīksts, tad tam pievienojam sviestu.
- Kad tas ir paveikts, vēlams ķirbi sablendēt kopā ar sviestu viendabīgā masā. Pēc tam šai ķirbja masai pievienojam bundžiņu iebiezinātā piena ar cukuru un rūpīgi samaisām.
- Iegūtajai kūkas masai pievienojam nedaudz rīvētu laima miziņu un svaigu apelsīna sulu, kuru izspiežam no vienas apelsīna pusītes. Tāpat var pievienot 10ml kalamansi etiķi, kas ir citrusaugveidīgs etiķis.
- Tad pievienojam kanēli, maltu ingveru un pavisam nedaudz muskatrieksta, kas pastiprinās citas garšas.
- Un visbeidzot atsevišķā traukā sakuļam 4 līdz 5 olas un pievienojam tās mūsu kūkas mīklai.
- Tad ar sviestu ieziežam pannu un lejam kūkas masu pannā. Ķirbju kūka jācep aptuvei stunda 180 grādu karstumā.
- Kad kūka būs izcepusies, tā pēc savas konsistences un garšas nedaudz atgādinās siera kūku, lai gan no siera kūkā nebūs ne miņas.
Āboli šokolādē:
Sastāvdaļas:
2 nomizoti un daiviņās sagriezti āboli
2 paciņas piena šokolādes
Pagatavošana:
- Lai pagatavotu šo našķi, nepieciešami vien pāris nomizoti un daiviņās sagriezti āboli un ūdens peldē izkausēta šokolāde.
- Uzduram ābola gabaliņu uz irbulīša, mērcam to šokolādē un tas arī viss. Garšai varam nedaudz pievienot riekstus vai koksrieksta skaidiņas. Kad tas viss paveikts, liekam mūsu kārumus ledusskamī un ļaujam šokolādei atkal sacietēt.
Mēs zinām, ka ikdiena mēdz mūs nogurdināt un mēs bieži vien aizmirstam par to, cik patiesībā esam bagāti – mums ir ģimene, kurā ir iespēja dalīties mīlestībā un saņemt visplašāko un dziļāko mīlestību no saviem bērniem. Mācīsimies pateikties par to, kas mums ir, jo mums ir patiesi daudz.
Māmiņu Klubs