Real not perfect

Real not perfect

30. Jan 2018, 09:47 Ilvija82 Ilvija82

Labdien!

Izlasot projekta 2. uzdevumu, sapratu, ka man nebūs viegli izvēlēties vienu konkrētu lietu, kurai nepievērst uzmanību veselas nedēļas garumā. 

Ko lai daru ar sevi, ja man nepatīk nemazgāti trauki un veļa - tie mani tracina, tāpēc šoreiz stāsts nebūs par to. Arī par putekļiem un kārtīgu māju nē...... arī regulāra maltīšu pagatavošana tā nebūs.....kas tad tas būs, ko mēģināšu nedarīt veselu nedēļu????? Ļoti grūts uzdevums, kas prasīja milzu piepūli, koncentrēšanos un domāšanu no manis.

Izvēlējos pavisam vienkāršu, bet reizē arī grūtu uzdevumu, kas šoreiz vairāk attiecināms uz mazo puisēnu, un jā, arī vīru. Es ļoti cenots un mēģināju sarunājoties ar dēlu un vīru izvairīties no vārdiem ar "ne". Nedari tā - dari šitā, nenomet - mierīgi noliec, neēd - ēd, nedzer - dzer, nebļauj - runā mierīgi, neskrien - ej mierīgi, nesmejies - smiejies cik vēlies utt.....Vai man tas izdevās? Pašai jau šķiet, ka jā. Brīvdienas cenšamies plānot - obligāti ir jāiziet ārā, lai gan reizēm tik ļoti, ļoti gribas palikt mājās un neko nedarīt. Ilgi gatavojāmies aizdoties uz baseinu, bet vienmēr bija kādas atrunas - tad nav peldcepuru, tad veselība, tad nogurums, tad nav čību, tad vienkārši šķita, ka tas pasākums ir par dārgu.... Jau piektdienas vakarā ar vīru aizrunājāmies par to, ka beidzot vajadzētu saņemties un braukt....pienāca sestdienas rīts, laiks bija pavisam dranķīgs.....Rainers tikai par braukšanu uz baseinu vien runā.....vīram arī vēlēšanās nav zudusi.....uz mirkli manā galvā pavīdēja doma, ka viņi varētu aizbraukt divatā - tas būtu lētāk, tēvs ar dēlu pavadītu laiku kopā, es varētu pagulēt vai uztaisīt pusdienas.....bet nē - nevaru teikt ne vīram, ne dēlam, ka NEbraukšu.....pārkāpu savam "ne". Ja pateiktu, ka nepiedalīšos, tad sestdienas dienu būtu pavadījuši istabā, bet rezultātā - fantastiski pavadījām veselu stundu dauzoties pa baseinu....tas bija super!

Un te nu atkal pierādījā dzīves patiesība, ja kaut ko ļoti vēlamies, tas ir jādara par spīti visam. Jāizvairās no vārdiem ar "ne"...jāļaujas dzīves burvībai un jāizmanto katrs dzīves mirklis!

Ilvija