Nu re,gardo saldumīļu nedēļa ir klāt u nu jau varētu teikt ka paskrējusi.Mūsu mājās šonedēļ tapa vairāki saldie ēdieni,bet padalīšos pagaidām ar šo.
Mums būs nepieciešams:
*5 āboli
*želantīns-1 paciņa
*ķirbis-200g
*dzērvenes 100ml
*cukurs
*Rasas klasiskais krēmsiers-1 paciņa
*pūdercukurs-1 ēdamkarote
*dzērvenes dekoram.
Pagatavošana:
Vispirms ābolus nomazgā un nomizo-pati to nedarīju,bet ēdot sapratām,ka to labāk izdarīt,jo mazajiem puncīšiem miza var ne tik labi pārstrādāties.Ābolus necep,bet nākamajā reizē pamēģināsim uz dažām minūtēm ielikt cepeškrāsnī.
kamēr to darām,liekam katliņos vārīties ķirbjus un dzērvenes,to apakšā pielejot nedaudz ūdeni.Kad ķirbji jau gandrīz mīksti un dzērvenes pavārījušās,tiem pielikeam pa 1 ēdamkarotei cukura un vēl nedaudz pavāram.
Tālāk jau visu sadlenderējam viendabīgā masā,pēc tam pieliekam Rasas klasisko krēmsieru un vēlreiz kārtīgi sablenderējam.
Pirms pievienojam krēmsieru no katras sagatavotās masas atlejam pa 4 ēdamkarotēm šķīvja dekorēšanai,kas lieliski garšos izmantojot kā mērcīti.
Tālāk uzbriedinām paciņu želantīnu,uzsildām un iemaisām sagatavotajās masās,tālāk jau pildām ābolu pusītēs un liekam leduskapī,lai sastingst.
No atliktajām mērcītēm rotājam šķīvjus,uz tiem liekam sagrieztas ābola šķēlītes un rotājam ar pūdercukuru un dzērvenītēm.
Lūk pavisam vienkārši,garšīgi,rudenīgi un neaizmirstami svaigi,
Lai Labi Garšo,
Baiba.